|
برگزاری دادگاه عمرالبشیر
منابع خبری دیروز اعلام کردند جلسه محاکمه عمر البشیر، رئیسجمهور برکنار شده سودان به همراه ۱۵ افسر نیروهای مسلح این کشور و 8 غیرنظامی از رهبران اخوانالمسلمین، در پرونده کودتای ۱۹۸۹ این کشور به ۱۱ آگوست (۲۱ مرداد) موکول شد. دستگاه قضایی سودان دیروز عمر البشیر و برخی اعضای دولت سابق را درباره «کودتا علیه قدرت در سال ۱۹۸۹» تفهیم اتهام کرد.
ارسال به دوستان
این هفته ۲ نفر از مقامات بلندپایه اتحادیه اروپایی با انتقاد از رویه موجود در تعامل با آمریکا بر لزوم بازنگری در روابط خارجی این اتحادیه تأکید کردند
اروپا: به روسیه نیاز داریم
استفاده از کارت روسیه و چین مقابل آمریکا گزینه خوبی است تا حساسیت کاخ سفید بیش از پیش برانگیخته شود
گروه بینالملل: تنش میان اروپا و آمریکا لحظه به لحظه بیشتر میشود. اروپاییها هم انگار سیگنالهای ضعف آمریکا را دریافت کردهاند و حالا با اعتماد به نفس بیشتری از آمریکا انتقاد و از منافع خود دفاع میکنند. همین چند هفته پیش بود که مرکل از اروپاییها خواست به دنیای بدون رهبری آمریکا فکر کنند و کیست که نداند این جمله دیپلماتیک یعنی «دوران برتری راهبردی آمریکا تمام شده است». ریاست دورهای آلمان بر اتحادیه اروپایی حالا به فرصتی برای خودنمایی اروپاییها مقابل آمریکا تبدیل شده است. مرکل و یارانش در این چند ماه آنقدر از طرف ترامپ تحقیر شدهاند که حالا به دنبال راهی برای بازسازی اعتماد به نفس بر باد رفته خود میگردند. استفاده از کارت روسیه و چین مقابل آمریکا هم گزینه خوبی است تا حساسیت کاخ سفید بیش از پیش برانگیخته شود و بداند که اروپا گزینه دیگری هم دارد.
* اتحادیه اروپایی به دنبال موازنه بین آمریکا و روسیه
این هفته ۲ نفر از مقامات بلندپایه اتحادیه اروپایی، «هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان و «جوزپ بورل» مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپایی با انتقاد از رویه موجود در تعامل با ایالات متحده، بر لزوم بازنگری در روابط خارجی این اتحادیه و افزایش نقش اتحادیه اروپایی در تحولات جهانی تاکید کردند. این اظهارنظرها در کنار مواضع قبلی ماههای اخیر رهبران اروپا از جمله مرکل و مکرون که بر لزوم حرکت در جهت استقلال بیشتر و تقویت نظامی اروپا تاکید داشتند، نشان میدهد آینده روابط آمریکا و اروپا با تنشها و اختلافات بیشتری همراه خواهد بود. به گزارش «وطن امروز»، وزیر امور خارجه آلمان در نشست مجازی با وزرای خارجه کشورهای حوزه دریای بالتیک تأکید کرد اتحادیه اروپایی در حوزه سیاست خارجی به همکاری روسیه نیاز دارد و کشورهای اروپایی باید در این زمینه از اصول مشخصی پیروی کنند. هایکو ماس در این باره تصریح کرد: «روابط اروپا با روسیه تنها در تحریم علیه این کشور و تمدید تحریمها خلاصه نمیشود. اروپا به روسیه نیاز دارد؛ مثلا برای حلوفصل درگیریهای مختلف مانند آنچه در سوریه و لیبی اتفاق افتاده است. ما باید با آنها گفتوگو کنیم اما در عین حال باید از اصول مشخصی نیز پیروی کنیم». ماس در ادامه با تأکید بر ضرورت هماهنگی کشورهای عضو اتحادیه اروپایی در روابط با روسیه، چین و آمریکا اظهار داشت: «ما در آینده درباره اینکه چگونه سیاست خارجی اتحادیه اروپایی را تقویت کنیم تا بین روابطمان با چین و آمریکا توازن برقرار شود، گفتوگو خواهیم کرد. ما نباید مانند یک توپ در زمین بازی آنها باشیم. برای ما سیاست خارجی مشترک در اتحادیه اروپایی بسیار حائز اهمیت است». وی همچنین توافق رهبران این اتحادیه درباره بودجه بلندمدت اتحادیه اروپایی و بودجه ۷۵۰ میلیارد یورویی برای احیای اقتصاد اروپا پس از «کووید-۱۹» را مورد استقبال قرار داد و گفت، اتحادیه اروپایی توانایی خود را در نمایش همبستگی نشان داده است. ماس قرار است امروز طی مذاکراتی با «دومینیک راب» وزیر خارجه انگلیس درباره روابط با چین و چگونگی مواجهه با تاثیر روسیه بر اروپا گفتوگو کند.
* رهبر جدید اتحادیه اروپایی به دنبال چیست؟
آلمان اول ماه جولای ریاست دورهای اتحادیه اروپایی را به دست گرفت. با توجه به وضعیت موجود در نظام بینالملل و بحرانهای اخیر، انتظارات از این کشور برای رهبری این اتحادیه بالاست. وزیر خارجه آلمان با تایید این وضعیت و اینکه به دلیل محدودیتهای عملی در پیشبرد سیاست، محدودیتهایی برای اروپا وجود دارد، گفت: انتظارات از آلمان در پذیرفتن نقش رهبری به عنوان یک میانجی صادق و محرک دینامیک، بالاست. باید یک تعادل مناسب بین خواستههای بلندپروازانه و اهداف واقعبینانه ایجاد شود. ریاست دورهای بر اتحادیه اروپایی به عنوان یک فرصت 6 ماهه پس از 13 سال نصیب آلمانها شده و طبق سنت همیشگی، کشوری که رهبری اتحادیه اروپایی را دارد، بر اساس اولویتهای خاصی که تحت ملاحظات منافع ملیاش تعریف کرده، سیاست خارجی اتحادیه را راهبری میکند؛ چه اینکه کرواسی در 6 ماه گذشته تلاش داشت روابط نزدیکی را بین اتحادیه با بالکان غربی شکل دهد. از این رو باید انتظار داشت با توجه به تنشهای اخیر بین آلمان و ایالات متحده و همچنین وابستگی ژرمنها در بخش انرژی به روسیه، شکاف بین اروپا و آمریکا در 6 ماه آینده افزایش یابد.
* تأثیر اختلاف مرکل و ترامپ بر آینده روابط اروپا و آمریکا
ماه گذشته صدراعظم آلمان در مصاحبه با تعدادی از نشریات اروپایی از جمله روزنامه گاردین گفت: «ما با درک خاصی بزرگ شدیم که طبق آن ایالات متحده میخواهد قدرت جهانی باشد. اگر اکنون ایالاتمتحده با اراده خود بخواهد از اجرای این نقش دست بردارد، ما باید به طور جدی درباره این موضوع فکر کنیم». پیش از این نیز آنگلا مرکل ایالاتمتحده را مورد انتقاد قرار داده بود. وی سپتامبر سال گذشته گفت اروپا باید درباره امنیت خود بیندیشد، زیرا ایالاتمتحده مانند گذشته در جنگ سرد از آن محافظت نخواهد کرد. صحبتهای مرکل معطوف به رفتار تمامیتخواهانه رئیسجمهور آمریکا در تعامل با اروپاست. هر چند آلمان و اتحادیه اروپایی مسیر درازی تا استقلال نظامی و افزایش قدرت دفاعی دارند اما واقعیت این است که آنگلا مرکل قصد دارد اروپا را هر چه بیشتر در برابر باجگیری آمریکا تقویت کند.
* فریاد اروپا از دست آمریکا
اوایل این هفته هم خطونشان آمریکاییها برای شرکتهای اروپایی سبب شد جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی به دولت آمریکا هشدار بدهد از تهدید بابت تحریم کمپانیهای این اتحادیه که در تکمیل پروژه خط لوله گازی بین آلمان-روسیه و ترکیه - روسیه دخیل هستند، دست بردارد و به جای آن به گفتوگو بنشیند. آمریکا اخیرا به کمپانیهای اتحادیه اروپایی دخیل در این پروژهها هشدار داده اگر این پروژهها را متوقف نکنند در معرض مجازات قرار میگیرند. این اقدام باعث تنش بیشتر بین متحدان اروپایی و آمریکا شده است. جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپایی در بیانیهای اعلام کرد: من بشدت نگران افزایش استفاده از تحریمها یا تهدید به تحریم از سوی آمریکا علیه کمپانیهای اروپایی هستم. وی ادامه داد: در جایی که اختلافنظر در سیاستگذاری وجود دارد، بهترین گزینه برای اتحادیه اروپایی همیشه مذاکره بوده و این اتحادیه همیشه برای گفتوگو آماده است اما تهدید برای تحریم جایی ندارد. سیاستهای اروپایی باید در خود اروپا تعیین شود نه توسط یک کشور ثالث. مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اخیرا اعلام کرده بود دولت این کشور به دیدگاههای قدیمی خود که درباره این کمپانیهاست پایان میدهد و آنها را تحریم میکند.
***
[تفاوت در رویکردها عامل شکاف میان اروپا و آمریکا]
اظهارات وزیر خارجه آلمان درباره اینکه اتحادیه اروپایی چگونه سیاست خارجیاش را تقویت کند و توازن در روابط با چین، روسیه و آمریکا برقرار شود نشانه جدیدی از عمق شکاف بین اروپا و ایالاتمتحده است. به شکل کلی از زمان پایان جنگ دوم جهانی تاکنون و بویژه در دوران جنگ سرد، ایالاتمتحده آمریکا همواره با استفاده از استراتژی افزایش سطح تهدیدات امنیتی شوروی و بعدها روسیه علیه اروپا، از کشورهای عضو بلوک غرب باجگیری کرده است؛ رویهای که در دوران ریاستجمهوری ترامپ شدت بیشتری گرفت. از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالاتمتحده، تحریمها نهتنها نشانه ترجیحات و خواستههای واشنگتن، که ابزاری در جنگ اقتصادی آن بوده و متحدان دیرینه ایالاتمتحده از جمله اتحادیه اروپایی را رنجانده است. با توجه به وابستگی اروپا به روسیه در زمینه امنیت انرژی و تراکنش تجاری بیش از 600 میلیارد دلاری سالانه چین و اروپا، این اتحادیه اروپایی است که بر اثر پیروی از قوانین تحریمی آمریکا متضرر میشود. این درحالی است که تعامل تجاری آمریکا و روسیه عدد چشمگیری نیست و روابط با چین نیز به دلیل استراتژی موازنه دور از کرانه و نگاه به شرق آمریکا تحت تأثیر مناسبات امنیتی در وضعیت مناسبی نیست. طبیعتا تداوم این پیروی از آمریکا سبب خواهد شد انعطافپذیری اتحادیه اروپایی در بحرانهای اقتصادی و امنیتی کاهش یابد و این امر منجر به واگرایی بیشتر و افزایش قدرت جریانهای افراطی و ملیگرا در این اتحادیه شود؛ پدیدهای که از اساس با منطق شکلگیری اتحادیه اروپایی در تضاد است. از این رو میتوان گفت ایالاتمتحده و اروپا به دلیل تناقضهای داخلی از یکدیگر فاصله گرفتهاند و روابط خارجی به نمادی از این جدایی تبدیل شده است. در حقیقت، روابط خارجی عامل این جدایی نیست، بلکه نشانه آن به شمار میرود. بر این اساس به نظر میرسد اروپا در دوره رهبری آلمان بر اتحادیه به دنبال استقلال بیشتر در تصمیمگیری و تعاملات فرامنطقهای خواهد بود.
***
شکاف بین اروپا و آمریکا با محوریت روسیه
شعیب بهمن*: اختلاف بین اروپا و آمریکا بر سر تعامل با روسیه مسأله جدیدی نیست. از زمان جنگ دوم جهانی به این سو بحث مقابله آمریکا با شوروی بویژه در اروپا وجود داشته است. این تقابل در زمان جنگ سرد شدت گرفت و پس از فروپاشی شوروی دستور کار آمریکاییها به مقابله با روسیه در اروپا تغییر کرد. به عبارت دیگر مقامات آمریکایی با تداوم استراتژی جنگ سرد به دنبال محدود کردن روسیه در اروپا هستند. در این چارچوب ایالاتمتحده بدون در نظر گرفتن جوانب کامل از اروپا خواسته است سیاستهای محدودسازی حضور و نفوذ روسیه در اروپا را دنبال یا تصویب کند. این در حالی است که اروپاییها به دلیل داشتن مرز مشترک با روسیه الزامات نحوه تعامل با روسیه به عنوان یک همسایه را درک میکنند. روسیه با اتحادیه اروپایی در 2 بخش انرژی و امنیت همکاری جدی دارد و طبیعتا وقوع تنش در این دو بخش آسیب جدی به اروپاییها وارد خواهد کرد. این در حالی است که به دلیل سطح پایین تعاملات تجاری روسیه و آمریکا و فقدان مرز زمینی مشترک بین 2 کشور، ایالاتمتحده چندان نگرانیای از بابت تبعات امنیتی تنش با روسیه ندارد.
با توجه به رویکرد دولت آمریکا در دوره ریاستجمهوری ترامپ که بر تجارت انرژی و جلب بازار اروپا در این زمینه تأکید دارد، آمریکاییها به دنبال این هستند با تحریم روسیه و همراه کردن اتحادیه اروپایی، خود را به تنها تأمینکننده گاز مورد نیاز اروپاییها تبدیل کنند. حال آنکه نحوه تأمین گاز اروپا از سوی ایالاتمتحده که با استفاده از کشتیهای مخصوص حمل LNG است، هزینه بالایی در مقابل انتقال گاز از طریق خط لوله برای اروپاییها دارد. از این رو اروپاییها مسأله تأمین گاز را یک موضوع امنیتی- اقتصادی میبینند و براحتی آمریکا نمیتواند نسبت به تحریم روسیه اقدام کند.
نکته بعدی درباره روابط اروپا و روسیه که به عنوان عاملی برای تشدید اختلاف بین اتحادیه اروپایی و ایالاتمتحده در نظر گرفته میشود، مسأله امنیت اتحادیه اروپاست که به ابزاری برای باجخواهی آمریکاییها مبدل شده است. هر چند این گزاره که روسیه به دنبال تسلط و فتح اروپاست، چندان گزاره جدی و عقلانیای نیست اما روسهراسی آمریکاییها در دهههای اخیر و بویژه بعد از بحران کریمه سبب شده کشورهای اروپایی در بعد امنیت با بیاعتمادی به روسها نگاه کنند. نکته قابل توجه اینکه اتحادیه اروپایی بهرغم توان تکنولوژیک و توسعه اقتصادی که در دهههای گذشته کسب کرده، در بحث تأمین امنیت و مسائل دفاعی با بحران جدی مواجه است تا جایی که مطابق بررسی انجامشده در اندیشکده چتمهاوس، روسیه به لحاظ توان نظامی در صورت حمله به اروپا و عدم حمایت آمریکا از اروپا در کمتر از یک هفته بر آن مسلط خواهد شد. همین نقطه ضعف سبب شده ایالاتمتحده بیشترین سوءاستفاده را از کشورهای اروپایی داشته باشد. حال آنکه در اتحادیه اروپا اختلاف نظر جدی پیرامون اتخاذ یک استراتژی مشخص در برابر روسیه وجود دارد. به عنوان مثال کشورهای حوزه بالتیک مثل لهستان خواهان پیروی کامل از سیاستهای آمریکا در قبال روسیه، و فرانسه و آلمان در پی موازنه بین روسیه و آمریکا، و ایتالیا و یونان هم به دنبال افزایش سطح همکاری با روسها هستند. این وضعیت پیچیده در کنار ملاحظات مربوط به امنیت و انرژی، تصمیمگیری برای اروپاییها را سختتر کرده اما آنچه مسلم است اروپا به دنبال این است در برابر زیادهخواهی آمریکا و رفتارهای یکجانبهگرایانه آن تا حدی استقلال خود را حفظ کند.
* کارشناس مسائل روسیه
ارسال به دوستان
با هدف مقابله با معترضان انجام شد
خطونشان ترامپ برای ایالتهای دموکرات
تشبیه اوضاع ناامنی در شیکاگو به ناامنیهای افغانستان دیروز برای سومینبار در ادبیات استفادهشده از سوی دونالد ترامپ تکرار شد. رئیسجمهور آمریکا دیروز برای سومینبار در اظهارنظری آمار خشونت شهر شیکاگو را بدتر از جنگ افغانستان دانست و تهدید کرد پلیس فدرال بیشتری را به این شهر میفرستد. ترامپ در دفتر کاخ سفید در گفتوگو با خبرنگاران گفت: تابستان امسال خشونت در شهر شیکاگو با اختلاف، بدتر از جنگ افغانستان است. رئیسجمهور آمریکا همچنین گفت: این خشونت شهر شیکاگو بدتر از هر چیزی است که مردم دیدهاند. ترامپ در صحبتهای خود همچنین عملکرد پلیس فدرال را که وی به شهر پورتلند برای سرکوب معترضان فرستاده بود، ستود و تهدید کرد نیروهای بیشتری را به دیگر شهرهایی که مانند شیکاگو تحت رهبری دموکراتها هستند، میفرستد. وی فرمانداران ایالتها و پلیس را به مماشات با معترضان متهم کرده و خواستار برخوردهای «قاطعانهتر» شد. در همین ارتباط «کن کوچینلی» معاون وزیر امنیت داخلی آمریکا از استفاده از پلیس فدرال برای سرکوب اعتراضات در شهر پورتلند دفاع کرد. رئیسجمهور آمریکا پیش از این نیز زندگی در شهرهای تحت اداره دموکراتها مانند شیکاگو را به دلیل آمار بالای جرم و جنایت در آنها مانند زندگی در جهنم دانسته و گفته بود زندگی در این شهر از افغانستان نیز بدتر است. شیکاگو با جمعیت بیش از ۹ میلیون نفر سومین شهر پرجمعیت ایالات متحده و پرجمعیتترین شهر غرب آمریکاست. این شهر یکی از خشنترین و جرمخیزترین شهرهای آمریکا محسوب میشود. پژوهشگران هنوز نتوانستهاند این پدیده را تبیین کنند. در مقالهای که سال ۲۰۱۷ در اندیشکده آتلانتیک ارائه شده، آمده است پژوهشگران و تحلیلگران هنوز به اجماع بر سر دلایل این موضوع نرسیدهاند.
ارسال به دوستان
همه پروازهای دیپلماتیک به ریاض تا اطلاع ثانوی لغو شد
اخبار ضدو نقیض از حال شاه بیمار سعودی
گروه بینالملل: با آنکه عربستان در 2 روز گذشته حاضر به اطلاعرسانی درباره اوضاع بیماری ملکسلمان، پادشاه این کشور نشده است اما برخی تحولات این کشور نشان از شمارش معکوس برای اعلام خبر مهمی دارد. لغو همه سفرهای دیپلماتیک به عربستان نیز دلیل مهم دیگری بر آغاز تحولات بزرگ در عربستان است. دیروز رسانههای غیررسمی و کاربران شبکههای اجتماعی اخباری مبنی بر مرگ ملکسلمان، پادشاه ۸۵ ساله عربستان سعودی منتشر کردند. رسانههای رسمی عربستان تا لحظه تنظیم این گزارش این خبر را تأیید نکردهاند و این در حالی است که برخی سعودیها فاش کردند مقامات این کشور برای جلوگیری از وقوع بحران غیرمترقبه در عربستان بویژه در سایه همهگیری کرونا این خبر را مخفی کردهاند. آنچه دیروز در رسانههای خبری منتشر شد و باعث جلب توجه بسیاری از کارشناسان شده است، انتقال شبانه ملکسلمان به بیمارستان است به طوری که برخی کارمندان دولتی به شبکههای اجتماعی گفتهاند انتقال ملکسلمان به بیمارستان با وجود امکانات پزشکی پیشرفته در کاخ سلطنتی بوده است. به گفته کارشناسان، ظاهرا اقدامات محمد بنسلمان، ولیعهد عربستان و بازداشت برخی شاهزادگان در ماههای اخیر، به دور از آنچه در حال حاضر رخ میدهد، نبوده است. در حقیقت به نظر میرسد منازعات در عربستان با منازعات در داخل خاندان سلطنتی برای دستیابی به قدرت مرتبط است و شایعاتی درباره مرگ سلمان بنعبدالعزیز وجود دارد. هنوز هیچ منبع مستقل یا رسمیای این خبر را تأیید یا تکذیب نکرده است. ملک سلمان روز دوشنبه برای انجام برخی معاینات به سبب التهاب حاد کیسه صفرا در بیمارستان تخصصی ملکفیصل ریاض بستری شد و هنوز جزئیاتی درباره وضعیت جسمانی او فاش نشده است. این در حالی است که مسؤولان این کشور میگویند ملکسلمان همچنان در قید حیات است و تحت معاینات پزشکی قرار دارد. نشریه «دلیل الوطن» دیروز در این باره نوشت: در 48 ساعت گذشته، تعدادی از فعالان شبکههای اجتماعی خبر مرگ ملکسلمان بنعبدالعزیز آلسعود را منتشر کردند اما تا به این لحظه او در قید حیات و در بیمارستان تخصصی ملکفیصل تحت معاینات پزشکی است. یک منبع مسؤول در عربستان هم اعلام کرد ملکسلمان بنعبدالعزیز آلسعود تحت معاینات پزشکی است و اخبار منتشرشده در شبکههای اجتماعی صحت ندارد. پایگاه خبری «أنباالیوم» مصر نیز به نقل از «اسامه نقلی» سفیر عربستان در قاهره اعلام کرد انتظار میرود مقامات سعودی وضعیت اضطراری اعلام کنند. این سفیر افزوده است همه پروازهای دیپلماتیک به عربستان متوقف شده و نیروهایی از ارتش به ریاض اعزام شدهاند. پایگاه مذکور همچنین نوشت: سفیر عربستان گفته است دربار پادشاهی عربستان در آمادهباش کامل به سر میبرد.
* احتمال پادشاهی محمد بن سلمان قبل از پایان دوره ترامپ
نگاه کارشناسان به بیماری ملکسلمان هم چیزی جز زمینهچینی برای پادشاهی محمد بنسلمان نیست. محمود رفعت، کارشناس عربزبان حقوق بینالملل با انتشار پست توئیتری به حوادث و تحولات اخیر در عربستان سعودی واکنش نشان داد. وی در این باره اعلام کرد: به نظر ورود ملکسلمان به بیمارستان یا به عبارت بهتر وارد کردن آن به بیمارستان با هدف انتصاب محمد بنسلمان به عنوان پادشاه جدید پیش از انتخابات آینده آمریکا در ماه نوامبر باشد. کارشناس حقوق بینالملل در ادامه گفت: بدون تردید اگر نتایج انتخابات ریاستجمهوری آمریکا پیروزی جو بایدن باشد، محال است بنسلمان به کرسی پادشاهی دست پیدا کند. وی همچنین یادآور شده است: روی کار آمدن بنسلمان در عربستان و تکیه زدن وی بر کرسی پادشاهی به مثابه یک فاجعه برای عربستان است و آغازی برای پایان آن محسوب میشود. از سوی دیگر، «محمد المختار الشنقیطی» نویسنده موریتانیایی نیز در موضعی مشابه اعلام کرد: آیا زمان آن فرا رسیده است که ملکسلمان پیش از رفتن ترامپ از کاخ سفید از قصر پادشاهیاش بیرون رانده شود؟ در همین ارتباط، پایگاه «العهدالجدید» اعلام کرد: به نظر میرسد سعودیها مسأله را مخفی میکنند. موضوع بسیار بزرگتر از انجام آزمایشهای پزشکی است.
* تیراندازی در اطراف کاخ پادشاه
در پی اعلام خبر بستری شدن سلمان بنعبدالعزیز، پادشاه عربستان در بیمارستان تخصصی ملکفیصل ریاض، برخی منابع محلی از شنیده شدن صدای تیراندازی در اطراف کاخ سلطنتی در محله الخزامی این شهر خبر دادند. هر چند دولت عربستان بشدت خبر تیراندازی در اطراف کاخ سلطنتی را سانسور میکند اما تصاویری از این درگیری در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
* کمربند امنیتی در اطراف مکه
همچنین «زیاد الوطیان» فرمانده اداره امنیت حج از تدابیر جدید امنیتی در جریان مراسم حج امسال خبر داد. بر اساس این گزارش، وی در این باره گفت در مراسم حج امسال یک کمربند امنیتی اطراف مکه مکرمه ایجاد میشود. این مقام نظامی سعودی هدف از این اقدام را ممانعت از مشارکت افراد فاقد مجوز در مراسم حج عنوان کرد. وزارت حج و عمره عربستان چندی پیش با صدور اطلاعیهای اعلام کرد حج امسال با حضور 10 هزار نفر از اتباع خارجی مقیم این کشور به همراه شهروندان سعودی برگزار میشود.
* شاخص بورس عربستان سقوط کرد
پس از انتشار خبر بستری شدن سلمان بنعبدالعزیز، پادشاه عربستان در بیمارستان، شاخص بورس این کشور6/0 درصد سقوط کرد که در پی آن، شرکت صنایع پایه عربستان (SABIC)، تولیدکننده مواد پتروشیمی، 5/1 درصد و بانک الراجحی 5/0 درصد زیان دیدند.
ارسال به دوستان
دور دنیا
پنتاگون «اف۳۵» سفارش داد
وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای اعلام کرد پس از حذف ترکیه از برنامه ساخت جنگندههای اف۳۵، کمپانی لاکهید مارتین قراردادی به ارزش ۸۶۰ میلیون دلار برای تامین ۱۴ فروند از این جنگندهها از سوی پنتاگون دریافت کرده است. وزارت دفاع آمریکا در این بیانیه آورده است: کمپانی لاکهید مارتین در تگزاس موفق شد قرارداد ۸۶۰ میلیون دلاری را برای تولید و تامین 8 فروند اف۳۵ لایتنینگ ۲ برای نیروی دریایی و 6 جنگنده اف۳۵ دیگر برای نیروی هوایی آمریکا به دست بیاورد. این اقدام در پی حذف ترکیه از برنامه ساخت اف۳۵ صورت گرفته است. پنتاگون گفته قرار بود تامین تجهیزات این جنگندهها از ترکیه خواسته شود اما حالا به دست کمپانی لاکهید مارتین در تگزاس و کالیفرنیا و وارتون انگلیس سپرده میشود.
***
آخرین وضعیت سلامتی امیر کویت
وضعیت مبهم سلامتی امیر کویت طی روزهای اخیر موجب شده است گمانهزنیها پیرامون شخصیتهایی که ممکن است پس از درگذشت وی به عنوان جانشین او منصوب شوند، افزایش یابد. رسانههای مختلف اعتقاد دارند در صورتی که اتفاقی برای امیر کویت رخ دهد و او جان خود را از دست بدهد، بیشترین شانس برای تصاحب جایگاه وی متعلق به شیخ نواف است. از آنجایی که شیخ نواف از لحاظ جسمانی نیز مشکلی ندارد و قادر به اداره امور کشور است، بنابراین بیش از دیگران از شانس نشستن بر کرسی پادشاهی برخوردار است. البته ممکن است در نهایت وی از رسیدن به این جایگاه باز بماند.
***
ماهواره نظامی کرهجنوبی در فضا
وزارت دفاع کرهجنوبی اعلام کرد نخستین ماهواره صرفا نظامی - مخابراتی خود را با کمک شرکت خصوصی آمریکایی «اسپیس اکس» به فضا فرستاده است. این ماهواره که «آناسیس-۲» نام دارد سوار بر موشک فالکون ۹ از مرکز فضایی کندی در فلوریدای آمریکا به فضا فرستاده شد. با ارسال این ماهواره به فضا و در صورت موفقیت در استفاده از آن، کرهجنوبی در میان اندک کشورهایی قرار میگیرد که ماهوارههای مخابراتی تنها با هدف نظامی در مدار زمین قرار دادهاند. آنطور که سازمان صنایع دفاعی وزارت دفاع کرهجنوبی اعلام کرده قرار است این ماهواره در ۶۳۰ کیلومتری زمین با مرکز عملیات فضایی تولوز فرانسه ارتباط برقرار کند. کنترل این ماهواره پاییز سال جاری در اختیار ارتش کرهجنوبی قرار میگیرد. پروژه ارسال این ماهواره بخشی از بسته مشوقهایی است که با خرید ۴۰ فروند جنگنده اف۳۵ آمریکا، به کرهجنوبی داده شده است.
***
تمدید بازداشت استاندار قدس اشغالی
مقامات اسرائیلی اعلام کردند مقرر شد مدت زمان بازداشت عدنان غیث، استاندار قدس یک هفته دیگر تمدید شود. وی پیش از انتقال به سلول تحقیقات در زندان عسقلان به سلول المسکوبیه، ویژه تحقیقات نظامی منتقل شد. مقامات صهیونیستی اخیرا استاندار قدس را بازداشت کردند؛ این هجدهمین بار است که او از زمان تصدی این پست در سال ۲۰۱۸ بازداشت میشود.
***
قرارداد آمریکا برای خرید سامانه ضدپهپاد
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد نیروی زمینی ارتش این کشور یک قرارداد جدید به ارزش ۱۹۰ میلیون دلار با یک شرکت برای تولید یک سامانه متحرک دفاع یکپارچه هوایی ویژه محافظت از نیروهای زمینی در برابر حملات پهپادی امضا کرده است. در بیانیه وزارت دفاع آمریکا آمده است: شرکت دیآراس ساستینمنت سیستمز (DRS Sustainment Systems) در سنت لوئیس ایالت میسوری، برنده قرارداد ۱۹۰ میلیون دلاری مربوط به توسعه، تولید، استقرار و پشتیبانی سیستم دفاع یکپارچه در برابر پهپادهای کوچک با سطح سرعت و تحرک کم شده است. وزارت دفاع آمریکا خاطرنشان کرد قرار است کار روی این قرارداد برای مدت 5 سال به طول بینجامد و برآورد میشود در تاریخ ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۵ تکمیل شود.
***
زندان برای رئیسجمهور سابق اکوادور
دادگاه تجدیدنظر در اکوادور رئیسجمهور سابق این کشور به همراه تنی چند از مسؤولان اسبق را به اتهام رشوهخواری به ۸ سال زندان محکوم کرد. حکمی که فروردینماه سال جاری علیه رافائل کورهآ، رئیسجمهور سابق اکوادر به همراه معاون وی جرج گلاس و ۱۶ نفر دیگر از مقامات سابق این کشور صادر شده بود از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید شد. کورهآ از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ رئیسجمهور اکوادور بود و دیگر مقامات سابق این کشور متهم به رشوهخواری هستند. این حکم در حالی علیه کورهآ صادر شده که وی پس از اتمام دوره ریاستجمهوری خود اکوادور را ترک کرده و به بلژیک رفته و هماکنون در این کشور اقامت دارد. کورهآ به همراه ۱۹ نفر دیگر از جمله معاون خود که هماکنون در زندان است متهم به دریافت ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار رشوه هستند.
***
مانور مشترک دریایی هند و آمریکا در اقیانوس هند
یک ناو هواپیمابر آمریکایی و گروه رزمی همراهش، رزمایش مشترکی را با کشتیهای جنگی هند در حوزه اقیانوس هند در بحبوحه تداوم تنشهای مرزی پکن و دهلی نو برگزار کرد. در این رزمایش که روز دوشنبه برگزار شد، ناو هواپیمابر آمریکایی یواساس نیمیتز شرکت داشته است. گفته شده مجموعا 8 کشتی جنگی آمریکایی و هندی در این رزمایش شرکت داشتند. این مانورها همزمان با افزایش تنشها به دلیل تشدید فعالیتهای چین در دریای چین جنوبی، جایی که نیروی دریایی آمریکا اخیرا در آن یک رزمایش بزرگ با شرکت ۲ ناو هواپیمابر و گروههای رزمی برگزار کرد، انجام میشود.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|