|
رشد اندک بورس
شاخص کل بازار سرمایه روز گذشته، تنها با هزار و ۶۹۶ واحد افزایش به رقم یک میلیون و ۹۹۵ هزار و ۳۷ واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن هم با هزار و ۷۳۸ واحد افزایش به رقم ۵۲۷ هزار و ۶۱۷ واحد رسید. در جریان معاملات روز گذشته بازار سرمایه بیش از 13 میلیارد سهم به ارزش حدود 25 هزار میلیارد تومان معامله شد.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» گزارش میدهد؛ علت تأکید چندباره دولت بر حمایت از بازار سرمایه چیست؟
رشد حبابی بورس
گروه اقتصادی: رشد نجومی شاخص بازار سرمایه در ماههای اخیر، میلیونها نفر از مردم را به انتقال سرمایههای خود به این بازار ترغیب کرده است. ورود حجم قابل توجهی از نقدینگی به بازار سرمایه البته خود به عامل دیگری برای رشد شاخصها در این بازار تبدیل شده است. بسیاری از مقامات کشور بویژه دولت، از وضعیت فعلی بورس حمایت کرده و تلویحا خواستار تداوم آن شدهاند. در آخرین نمونه روز گذشته اسحاق جهانگیری، معاوناول رئیسجمهور از وزارت اقتصاد و سازمان بورس خواست با تمام ظرفیت از آن حراست و مراقبت کنند. رشد عجیب شاخص بورس و مواضع حمایتی دولت از بازار سرمایه اما با انتقاد بسیاری از کارشناسان مواجه شده است. بازدهی نجومی بازار سرمایه طی یک سال اخیر، بسیاری از مردم را به سمت انتقال سرمایههای خود به بورس سوق داد. انتقال حجم قابل توجهی از نقدینگی به بازار سرمایه در غیاب روند منظم عرضه شرکتها در این بازار، شیب رشد شاخص را تندتر کرد. همین عامل باعث بروز برخی نگرانیها در میان مسؤولان پیشین سازمان بورس و اوراق بهادار شد. نگرانی مسؤولان وقت سازمان بورس از تشکیل و رشد حباب در بازار سرمایه باعث تصویب و ابلاغ مصوبهای برای محدود کردن دامنه نوسان قیمت تمام نمادهای بورس و فرابورس از 5 درصد به 2درصد در اسفندماه سال گذشته شد. شامگاه روز چهارشنبه 14 اسفندماه سال گذشته بود که سازمان بورس و اوراق بهادار با صدور اطلاعیهای اعلام کرد از روز شنبه 17 اسفند، دامنه نوسان قیمت همه نمادهای بورسی و فرابورسی از 5 به 2 درصد کاهش مییابد. ضمن اینکه امکان بازنگری هر ۳ ماه یک بار این تصمیم وجود داشته و دامنه نوسان شرکتهای حاضر در بازار پایه قرمز هم همان یک درصد اعلام شد. کمتر از 48 ساعت بعد، وزیر اقتصاد و رئیس شورای عالی بورس تصمیم سازمان بورس را وتو کرد و دامنه نوسان را به 5 درصد بازگرداند. اختلاف سازمان بورس با وزارت اقتصاد در موضوع رشد بازار سرمایه ادامه داشت تا اینکه یک ماه پس از این موضوع، شاپور محمدی از جایگاه ریاست سازمان بورس برکنار و به جای او حسن قالیبافاصل جانشین وی شد. برکناری محمدی از راس سازمان بورس، تمایل دولت برای تداوم روند بازار سرمایه را نشان داد.
* از بازار سرمایه با تمام ظرفیت مراقبت کنید
حمایت مقامات مختلف دولت از رشد تداوم بازار سرمایه طی چندین مرحله اعلام شده است. در آخرین نمونه، معاون اول رئیسجمهور روز گذشته در جلسهای با حضور وزرای اقتصاد و دادگستری و روسای سازمان بورس، خصوصیسازی، اتاق بازرگانی و اتاق تعاون از وزارت اقتصاد و سازمان بورس خواست با توجه به اینکه مردم به بازار سرمایه اعتماد کردهاند و این بازار در ایام اخیر از رشد خوبی برخوردار بوده، با تمام ظرفیت از آن حراست و مراقبت کنند تا دغدغهای برای مردم وجود نداشته باشد. البته به صورت طبیعی بورس دارای ریسک است و مردم باید با آگاهی و دقت در آن فعالیت کنند.
* سیگنال بورسی دولت به مردم
اعلام حمایت مقامات مختلف دولت از بازار سرمایه اما در میان عموم سرمایهگذاران، سیگنالی از سوی دولت به سهامداران برای حضور هر چه پررنگتر تفسیر میشود. هر اظهارنظر دولتمردان در حمایت از بازار سرمایه بلافاصله در کانالها و سایتهای مرتبط بورسی دست به دست میشود و از آن به عنوان پیامی واضح درباره رشد قطعی بورس تفسیر میشود. این موضعگیری مقامات دولتی البته یکی از عوامل حضور پررنگ مردم در بازار سرمایه هم بوده است. طبق آخرین آمارهای ارائه شده از سوی دولت، از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 70 هزار میلیارد تومان نقدینگی وارد بورس شده است. ابتدای همین هفته بود که وزیر امور اقتصادی و دارایی در تشریح روند ورود مردم به بازار سرمایه گفت: تعداد کدهای سهامداری تا پایان خرداد به 15 میلیون و 251 هزار کد و با احتساب دارندگان سهام عدالت به 48 میلیون و 500 هزار کد رسیده است. فرهاد دژپسند ادامه داد: خالص ورودی حقیقی و حقوقی به بازار سرمایه هم 70 هزار میلیارد تومان بوده که برنامههایی برای حفظ این روند تزریق نقدینگی و ادامه تامین مالی بخش تولید و توسعه مد نظر است. وی همچنین افزود: ارزش معاملات 4 ماه اول بورس هم نسبت به سال گذشته 145 درصد و در مقایسه با 4 ماه اول سال قبل 625 درصد افزایش یافته و طی این مدت 7/13 هزار میلیارد تومان عرضه اولیه انجام شده که 5/2 برابر سال قبل است.
* کارشناسان نگران تب بازار سرمایه
بازدهی بازار سرمایه در چند ماه اخیر چنان زیاد بوده که همه شاخصهای آن با اختلاف فاحشی از سایر بازارها فاصله گرفته است. این روند هر چند مورد پسند بسیاری از مقامات در سطوح و نهادهای مختلف بوده است اما با نگرانی و انتقاد بسیاری از کارشناسان همراه شد. بسیاری از کارشناسان روند فعلی بورس را خطرناک ارزیابی کرده و آن را عاملی برای افزایش انتظارات تورمی میدانند.
***
کارشناس اقتصاد در گفتوگو با «وطن امروز»:
بورس عامل شکلگیری انتظارات تورمی شده است
کارشناس اقتصاد در تشریح وضعیت بازار سرمایه گفت: سال 99 بازار سرمایه نزدیک به 300 درصد رشد کرده است و این رشد با متغیرهای پولی ما منطبق نیست و کمیتهای پولی نظیر پایه پولی و نقدینگی نمیتواند این رشد را توضیح بدهد. افزایش پایه پولی و نقدینگی برای یک دوره تورمی و کمبود شدید ارز طبیعی است و اینطور نیست که جنس این نقدینگی از جنسی باشد که چند درصد آن منجر به حمله به بازار بورس یا اتفاق خاصی شود. این نقدینگی لازم است برای آنکه در شرایط تورم مبادلات بتواند انجام شود. با وجود انتظارات تورمی بالایی که در کشور وجود دارد، رشد شاخص بورس از آن انتظارات هم فراتر رفته است و قابل توجیه نیست. این روند تحت تاثیر گذشته نزدیک است و همزمان بر آینده نیز تاثیر میگذارد. هنگامی که افراد به یک ماه قبل نگاه میکنند و بازدهیهای بسیار زیاد در بورس را میبینند، این تصور در ذهن افراد به وجود میآید که این بازدهی میتواند تداوم داشته باشد و همین تصور واقعیتساز است و به این انتظارات جامه عمل میپوشاند.حسین دوردیان همچنین اظهار داشت: بنده اثر مثبتی در افزایش اخیر بورس نمیبینم و شاید تنها فایده آن همین افزایش سرمایه یا عرضه اولیه شرکتها باشد که راحتتر انجام میشود اما در مجموع باعث میشود یک بازار با بازدهی بالا و نامتعارف به وجود آید که تولید را با چالش جدی مواجه کند، زیرا بخش تولید، بازدهی خود را با این بازار میسنجد. سایر بازارها نیز از این رشد تاثیر میپذیرند، زیرا هنگامی که بازار سرمایه یک بازدهی 300 درصدی را ثبت میکند، سایر بازارها صرفا تماشاکننده نیستند و سعی میکنند بازدهی خود را به بازدهی بازار سرمایه نزدیک کنند. به طور مثال هنگامی که قیمتها در بازار ارز با توجه به قیمتها در بازار سهام رشد میکند، سریعا بر بخشهای مختلف اقتصاد تاثیر میگذارد و باعث رشد سطح عمومی قیمتها میشود. این روند ضدتولید است و میتواند تولید را منکوب کند. عمده آثار این روند منفی است و درصورتی که میخواستیم شاهد این آثار منفی نباشیم، باید اقداماتی را انجام میدادیم که روند رشد شاخص کندتر و با رشد کلی اقتصاد همگرا میشد. افزایش زیاد قیمت سهام در بورس موجب به وجود آمدن انتظارات تورمی میشود و دیگر سودهای 30 الی 40 درصدی، سودهای پایین محسوب میشود.
***
کارشناس اقتصاد در گفتوگو با «وطن امروز»:
سیاستهای نادرست، تصور بورس بدون ریسک را شکل داده است
کارشناس اقتصاد در رابطه با نقش بازار سرمایه در اقتصاد اظهار داشت: بازار سرمایه یکی از ابزارهای مناسب اقتصاد است و در صورتی که از آن درست استفاده شود، مواهب گستردهای برای بازار سرمایه خواهد داشت. بازار سرمایه معمولا در کشورهای پیشرفته محل انتقال وجوه مازاد به بخش واقعی اقتصاد یا همان تولید است اما در کشور ما به دلیل نبود امکان افزایش سرمایه از محل صرف سهام، ارتباط بازار ثانویه با بازار اولیه برقرار نیست. علت این امر هم سختگیریهای سازمان بورس است که از افزایش سرمایه شرکتها جلوگیری میکند. بازار سرمایه در سایر کشورها موجب افزایش سرمایهگذاری، ارتقای رشد اقتصادی و رفاه خانوار میشود اما متاسفانه این بازار در کشور ما چنین کارکردهایی را ندارد. علی سعدوندی با اشاره به موقت بودن مهار تورم توسط بورس بیان کرد: در سالهای اخیر تا اواسط سال 97 به دلیل سیاستهای رکودزای پیشین، ارزش بازار سرمایه پایینتر از ارزش ذاتی آن بود اما از آن به بعد، با هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه، نرخ رشد ارز و تورم موقتا مهار شد. با توجه به اینکه بازار سرمایه فرصتی 2 ساله به مسؤولان داد، باید در این ۲ سال فکری به حال معضل نقدینگی میکردند تا از بروز تورمهای بالا جلوگیری شود.
وی افزود: یکی از راهکارهایی که دولت میتوانست از آن استفاده کند، انتشار اوراق و گسترش این بازار بود تا بخشی از نقدینگی در بازار اوراق جریان پیدا کند اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد. به دلیل سیاستهای کاملا نادرست مثل دامنه نوسان و حجم مبنا که در بازار سرمایه اعمال شد، این تلقی در جامعه ایجاد شد که بازار سرمایه بدون ریسک است، در حالی که همواره مسؤولان بازار سرمایه باید به فعالان این بازار اعلام کنند بازار سرمایه محلی برای فعالیت افرادی است که توانایی پذیرش ریسکهای بالا را دارند.
سعدوندی ادامه داد: از بهمنماه 98 رشد بازار سرمایه شدت گرفت و همزمان با این اتفاق عرضه سهام توسط دولت و سایر نهادهای عمومی به صورت بسیار محدود انجام شد. از سوی دیگر مسؤولان بازار سرمایه از طریق دامنه نوسان و تزریق منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار موجب به وجود آمدن این برداشت عمومی شدند که بازار سرمایه همواره صعودی خواهد بود. در نتیجه شاخص کل بورس که در بهمنماه 98 کمتر از 500 هزار واحد بود ۴ برابر شد و به 2 میلیون واحد در مردادماه رسید. این کارشناس سرمایهگذاری ضمن بررسی تاثیر بازار سرمایه بر سایر بخشهای اقتصاد گفت: اگر یکی از بخشهای اقتصاد رشد شدید و ناگهانی داشته باشد، موجب ریسک سیستمی در سایر بخشهای اقتصاد میشود. متاسفانه این اتفاق در بازار سرمایه کشور ما افتاده است و در حال حاضر کل اقتصاد کشور را به صورت سیستمی تهدید میکند. تاکنون هم راهکار مشخصی برای کنترل این بحران اندیشیده نشده است.
وی در تشریح تاثیر تصمیمات اقتصادی دولت بر بازار سرمایه بیان کرد: افزایش بیش از اندازه قیمت سهام در بازار سرمایه، صرفا به دلیل مدیریت ضعیف مدیریت سابق این بازار نبوده است، بلکه علت به وجود آمدن برخی از این مشکلات به دلیل کاهش نرخ سود سپرده بانکی و سیاستهای انبساطی گستردهای بود که بانک مرکزی در پیش گرفت. این اقدام موجب شد نرخ رشد نقدینگی و رشد پایه پولی ما رکوردهای جدیدی را ثبت کند که در تاریخ اقتصادی ایران کمنظیر بوده است. متاسفانه همه این عوامل باعث شده است به شرایط خطرناکی برسیم. سعدوندی افزود: یکی از مشکلات بازار سرمایه انحصار است. مجوزها در بازار سرمایه تنها به افراد آشنا و ژنهای خوب داده میشود و جز این افراد هیچ کس یارای گرفتن مجوز را ندارد. البته این بحران برای کل کشور است، به طور مثال بانک مرکزی از کل مجوزهایی که میتواند در طول سال صادر کند، برای فعالیتهای مختلف اقتصادی جمعا به تعداد انگشتان دست مجوز صادر میکند و این موجب سرکوب بازارها میشود.
وی در پایان تاکید کرد: در بازار سرمایه و بانک مرکزی، خفقان اقتصادی جریان دارد. ما باید فساد و تبعیض را از بازارهای بانک و سرمایه حذف کنیم، زیرا این عوامل باعث صدمه خوردن کل اقتصاد میشود. دلیل حمایت دولت از بازار سرمایه نگرانی از ریزش آن است که تاکنون هم موثر بوده و باعث ورود تعداد زیادی از مردم به بورس شده است. به علت سیاستهای حمایتی نادرست دولت، قیمت برخی سهمها به چند صد برابر ارزش ذاتی خود رسیده است.
ارسال به دوستان
«وطن امروز» از فراز و فرود لاین مرغ نژاد بومی «آرین» در صنعت مرغداری کشور گزارش میدهد
احیای آرین
لاین مرغ نژاد آرین از اوایل دهه 70 تا اوایل دهه 80 شمسی بیش از 85 درصد نیاز مرغ اجداد و مادر صنعت پروتئین طیور کشور را تأمین میکرد. نژاد آرین در مقابل نژادهای خارجی جثه کوچکتری داشت و نیز با افزایش دوره نگهداری در مرغداری حساسیت آن برای بروز بیماری تنفسی افزایش پیدا میکرد، بنابراین نژاد آرین از نیمه اول دهه 80 شمسی به علت ورود انواع نژادهای مرغ درشتجثه و دارای دوره پرورش بیش از 35 روز، توان رقابتی خود را در بازار طیور کشور از دست داد و سهم مرغ نژاد آرین از 85 درصد به کمتر از یک درصد فعلی رسید و در نتیجه نژاد پایهای صنعت طیور کشور تاکنون به طور کامل وابسته به نژادهای مرغ اجداد خارجی بوده است.
***
تا به امروز دانش تولید لاین مرغ در جهان در اختیار 6 کشور آمریکا، آلمان، هلند، انگلیس، فرانسه و همچنین ایران (با داشتن مرغ لاین آرین) به عنوان تنها دارنده لاین مرغ در خاورمیانه بوده است. اهمیت این دانش در جهان به حدی است که آن را با تکنولوژی هستهای مقایسه میکنند ولی متاسفانه طی سالیان گذشته ایران از این امتیاز ویژه خود استفاده نکرده و نژاد لاین آرین با افزایش واردات و در نتیجه وابستگی به نژادهای مرغ اجداد و مادر خارجی در حاشیه مانده و روز به روز ضعیفتر شده است. امروز کشورهایی که لاین مرغ در اختیار ندارند برای تولید گوشت مرغ و تخممرغ وابسته به کشورهای دارای این فناوری هستند. اگر این موضوع با بحث تحریمهای بینالمللی و امنیت غذایی در کنار هم بررسی شود، مشخص میشود که دسترسی یا عدم دسترسی به لاین مرغ چقدر برای کشوری مثل ایران اهمیت دارد و میتواند تبدیل به سلاحی در برابر تهدیدهای جدی علیه کشورمان توسط دولتهای متخاصم شود.
با علم به این موضوع که میزان مصرف سالانه گوشت مرغ در کشور بیش از ۲ میلیون تن بوده و ارزشی بالغ بر 150 هزار میلیارد ریال دارد، نمیتوان براحتی از اقتصاد صنعت طیور و وابستگی آن به تحریم چشمپوشی کرد.
* قصه افول لاین مرغ آرین در کشور
لاین مرغ نژاد آرین از اوایل دهه 70 تا اوایل دهه 80 شمسی بیش از 85 درصد نیاز مرغ اجداد و مادر صنعت پروتئین طیور کشور را تأمین میکرد. نژاد آرین در مقابل نژادهای خارجی جثه کوچکتری داشت و نیز با افزایش دوره نگهداری در مرغداری، حساسیت آن برای بروز بیماری تنفسی افزایش پیدا میکرد، بنابراین از نیمه اول دهه 80 شمسی به علت ورود انواع نژادهای مرغ درشتجثه و دارای دوره پرورش بیش از 35 روز، توان رقابتی خود را در بازار طیور کشور از دست داد و سهم مرغ نژاد آرین از 85 درصد به کمتر از یک درصد فعلی رسید و در نتیجه نژاد پایهای صنعت طیور کشور تاکنون به طور کامل وابسته به نژادهای مرغ اجداد خارجی بوده است.
* مزیتهای لاین آرین بومی در مقابل رقبای خارجی
مدیرعامل شرکت مرغ مادر «دیزباد» در تشریح مزیتهای لاین مرغ نژاد آرین گفت: «وزن استاندارد تحویل به کشتارگاه مرغ زنده در دنیا 2 تا 1/2 کیلوگرم و عمده مرغهای موجود در بازارهای جهانی دارای وزن 1400 الی 1600 گرم است. مرغ نژاد آرین در طول دوره رشد و رسیدن به این وزن استاندارد جهانی هیچ تفاوتی با انواع نژادهای رقیب خارجی خود ندارد، بنابراین از لحاظ مصرف دان و سایر نهادههای طیور هیچ هزینه مازادی به تولیدکنندگان تحمیل نخواهد کرد. علاوه بر این، حتی ممکن است هزینه مربوط به کنترل بیماریها و نیز مصرف آنتیبیوتیک در واحدهای پرورشدهنده مرغ آرین در مقایسه با نژادهای وارداتی کاهش یابد، چرا که این نژاد بومی در برابر برخی بیماریهای اپیدمیک نظیر نیوکاسل، آنفلوآنزا، گامبور و برونشیت که نژادهای وارداتی بشدت در برابر آنها حساس و دارای تلفات هستند، مقاوم است. از طرفی، با توجه به اینکه طول دوره رشد این نژاد در مقایسه با نژادهای خارجی کوتاهتر است، مرغداران میتوانند ۲ دوره رشد مازاد بر ۴ دورهای که هر سال دارند اضافه کنند و بدین ترتیب با افزایش میزان عرضه مرغ تولیدی خود در بازار، سود خود را نیز افزایش دهند».
مجید صنعتگر پیرامون ظرفیت اقتصادی و اشتغالزایی لاین مرغ آرین افزود: «باید در نظر داشت که در حال حاضر 47 هزار واحد مرغداری با ظرفیت حدود 412.525.000 قطعه جوجهریزی و اشتغال بیش از 58.330 نفر در کشور وجود دارد و نژاد آرین میتواند بخش قابل توجهی از نیاز صنعت طیور کشور به جوجه یکروزه را تأمین کند و بدین شکل میتوان حجم قابل توجهی از نیاز جمعیت کشور به پروتئین حیوانی را با اتکا به نیروهای داخلی و توان بومی و بدون صرف ارز تأمین و امنیت غذایی کشور را در دوران تحریمهای ظالمانه علیه کشورمان تضمین کرد».
این فعال صنعت طیور ادامه داد: «لاین مرغ آرین ظرفیت قطع وابستگی ایران به کشور انگلیس را دارد به طوری که مجتمع پرورشدهنده این نژاد که در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است، با ۳۰۰ هزار قطعه مرغ اجداد و یک میلیون قطعه مرغ مادر ظرفیت تولید کل جوجه گوشتی کشور را دارد. علاوه بر این با توجه به وضعیت اقتصادی و همچنین مطلوبیت گوشت مرغ آرین به نظر میرسد این مرغ بتواند مجددا جایگاه خود را در بازار داخلی و حتی بینالمللی پیدا کند».
* احیای مرغ آرین و تأمین داخلی نهاده اصلی زنجیره طیور
مدیرعامل شرکت مرغ مادر دیزباد در تشریح تلاشهای مجموعه خود برای احیای لاین مرغ نژاد آرین گفت: با پشتکار متخصصان جوان و متعهد کشورمان و قول مساعدتهای وزارت جهاد کشاورزی، شرکت «مرغ مادر دیزباد مشهد» به عنوان یکی از شرکتهای زیرمجموعه سازمان اقتصادی کوثر، توانسته است با نگهداری و پرورش بیش از 110 هزار قطعه مرغ اجداد نژاد آرین، پشتوانه ژنتیکی گرانبهایی را برای صنعت طیور کشور تأمین کند و از سوی دیگر با تولید جوجه مادر و تخممرغ نطفهدار قادر خواهد بود بیش از 70 درصد از نیاز کشورمان را به جوجه گوشتی یکروزه تأمین کند. این شرکت ضمن حرکت به سمت بینیازی کشور از واردات نژادهای مرغ اجداد خارجی، همراه با اصلاحات و انتخابهای ژنتیکی لاین مرغ آرین، درصدد تقویت استعدادهای رشدی این نژاد بومی است.
صنعتگر اظهار داشت: در حال حاضر شرکت دیزباد به منظور کاهش فشار تحریمهای ظالمانه در زمینه تأمین اجداد جوجه یکروزه گوشتی، اقدام به احیای نژاد آرین با سرمایهگذاری ثابت در 3 واحد بالغ بر 800 میلیارد ریال و سرمایه در گردش بالغ بر 400 میلیارد ریال کرده است.
* سال جهش تولید و مسیر سخت احیای نژاد آرین
مدیرعامل شرکت مرغ مادر دیزباد تاکید کرد: اکنون میتوان ادعا کرد که با حمایت و پشتیبانیهای لازم از نژاد آرین قادر خواهیم بود نهتنها بخش قابل توجهی از نیاز به تخم مرغ نطفهدار و جوجه گوشتی یکروزه مزارع کشور را تأمین کنیم، بلکه با گسترش و توسعه مزارع اجداد و مرغ مادر، در زمینه صادرات جوجه یکروزه نژاد آرین به سایر کشورها از جمله کشورهای همسایه و منطقه خاورمیانه گام بسزایی در صادرات غیرنفتی و ارزآوری برداشته و با تدبیر مجاهدانه، مانع اثرگذاری فتنه تحریمگذاران شویم.
صنعتگر همچنین گفت: لازمه ارتقای ظرفیت تولیدی مرغ نژاد آرین ادامه فرآیند اصلاح ژنتیکی و ارتقای آن به رسیدن صفات همتراز با نژادهای وارداتی است. متاسفانه طی دهههای گذشته به رغم سرمایهگذاریهای کلان کشورهای صاحب لاین مرغ در جهت ارتقای صفات ژنتیکی مطلوب این نژادها، لاین آرین در ایران مورد بیمهری قرار گرفته و هیچ کار جدی برای ارتقای صفات مطلوب ژنتیکی آن انجام نشده است. فرآیند اصلاح ژنتیکی بدون داشتن سهمی در بازار کامل نمیشود، بنابراین در نخستین گام دولت برای حمایت از لاین بومی مرغ ایران (آرین)، ضمن خرید تضمینی این نژاد مرغ از تولیدکنندگان و ارائه یک سری امتیازات به واحدهای پرورشدهنده این مرغ بومی احیا شده، باید سهم مشخصی برای واردات هر نژاد خارجی در نظر بگیرد تا جوجه لاین ایرانی نیز در بازار صنعت طیور جایگاه واقعی خود را پیدا کند.
ارسال به دوستان
اخبار
وزیر اقتصاد: سهام عدالت تمام شد چیزی باقی نمانده!
وزیر اقتصاد درباره جاماندگان سهام عدالت گفت: در این موضوع بحث امکانپذیری مطرح است. سهام عدالت زمانی که عملیاتی شد قرار بود برای یک دوره 10ساله از محل سود تسویه شود اما همه سهام از محل سود تسویه نشد جز نهادهای تحت پوشش، بنابراین سهام 500 هزار تومانی، 480 هزار تومانی و... داریم. فرهاد دژپسند افزود: در قانون آمده 6 دهک جامعه باید از سهام عدالت برخوردار شوند که ما سهام عدالت را به 6 دهک جامعه دادهایم، یعنی اکنون آمار دارندگان سهام عدالت 49 میلیون و 200 هزار نفر است که اگر 60 درصد جمعیت کشور را در نظر بگیریم حدود همین میزان است. وی گفت: این موضوع هم از نظر فنی امکانپذیر نیست و هم از نظر قانون، افراد مدنظر پوشش داده شدهاند، ضمن اینکه از نظر داراییهایی که بتوانیم این کار را انجام دهیم محدودیت داریم، زیرا آن زمان این حجم واگذاری نشده بود.
***
جزئیات تکمیل اطلاعات متقاضیان دریافت وام کمک ودیعه مسکن
معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با صدور اطلاعیهای جزئیات و نحوه تکمیل اطلاعات متقاضیان دریافت تسهیلات کمک ودیعه مسکن را اعلام کرد. بنا بر اعلام معاونت مسکن و ساختمان، پیرو ثبتنام پیامکی جهت پرداخت تسهیلات کمک ودیعه مسکن به مستاجران، ضروری است به منظور تکمیل فرآیند ثبتنام، متقاضیانی که به صورت پیامکی برای دریافت این تسهیلات ثبتنام کردهاند با توجه به آخرین رقم سمت راست کد ملی به شرح زیر از ساعت ۱۱ صبح روزهای مشخص شده با مراجعه به سامانه
tem.mrud.ir نسبت به تکمیل اطلاعات موردنیاز اقدام کنند. از تاریخ ۱۴ مرداد متقاضیانی که آخرین رقم سمت راست کد ملی آنها «۴» است، ۱۵ مرداد متقاضیانی که آخرین رقم سمت راست کد ملی آنها «۲و ۳» است، ۱۶ مرداد متقاضیانی که آخرین رقم سمت راست کد ملی آنها «۱» است، ۱۷ مرداد متقاضیانی که آخرین رقم سمت راست کد ملی آنها «۵»، «۶» و «۷» است، ۱۸ مرداد متقاضیانی که آخرین رقم سمت راست کد ملی آنها «۰»، «۸» و «۹» است و ۲۰ مرداد همه متقاضیان جامانده نسبت به ثبتنام در سامانه اقدام کنند.
***
برنامه مجلس برای اصلاح ساختار بودجه
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به فارس گفت: در مجلس یازدهم جلساتی بین سازمان برنامه و بودجه و مرکز پژوهشهای مجلس با محوریت مجلس و آقای قالیباف برگزار شده است. قرار شد به صورت مشخص و برای بودجه سال 1400 حدود 13 حکم از سوی سازمان برنامه و بودجه و مرکز پژوهشهای مجلس آماده شود و کمیته اصلاح ساختار بودجه این احکام را مورد بررسی قرار دهد و در نهایت احکام را به کمیسیون برنامه و بودجه و صحن علنی مجلس ارسال کند تا به بودجه سال 1400 برسد. محسن زنگنه افزود: همچنین قرار شد درباره ۳ حکم کار کارشناسی بیشتری شده و مجددا به کارگروه ارجاع شود اما 10 حکم قطعی شده است. وی خاطرنشان کرد: یکشنبه 12 مرداد نامهای را به حاجبابایی رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس مبنی بر نهایی شدن 10 حکم یا احکام اصلاح ساختار بودجه ارسال کردیم تا وی در این باره تصمیم گرفته و آن را به هیأترئیسه ارجاع دهد.
***
معاون دادستان: ۵۰۰ مشتری فولاد در بورس حرفهشان فولاد نیست
معاون قضایی دادستان کل کشور با انتقاد از عرضه محدود فولاد در بازار گفت: همه تمرکز ما روی سکه است اما امروز فولاد به جای استفاده در تولید نقش کالای سرمایهای را بازی میکند. سعید عمرانی در گفتوگو با خبر 21 شبکه یک سیما با بیان اینکه هر جا بین قیمت کارخانه و قیمت بازار اختلاف باشد حلقه تاریکی وجود دارد که نشاندهنده رانت است، گفت: متأسفانه امروز در چرخه عرضه فولاد، حیاط خلوت و نقاطی تاریک را میبینیم. معاون قضایی دادستان کل کشور افزود: در مساله فولاد افزون بر وجود رانت، بحث اخلال در نظام اقتصادی مطرح است. وی گفت: در حالی که مواد اولیه فولاد در کشور دهها میلیون تن بیشتر از مصرف است اما بیشتر کارخانههای پاییندستی این صنعت با 10 تا 20 درصد کارگر فعالند. عمرانی افزود: دهها میلیارد دلار از سرمایههای مردم برای ساخت کارخانههای بزرگ فولاد هزینه شده است اما بر ضد مردم استفاده میشود. وی گفت: پذیرفتنی نیست یک عده سهامدار خاص در صنعت فولاد هر کار بخواهند انجام دهند. عمرانی افزود: حدود 500 مشتری فولاد را در بورس میشناسم و میدانم کسانی هستند که اصلاً حرفه آنان فولاد نیست و افراد معروف و سرشناس هستند. وی گفت: با توجه به اینکه همه تمرکز ما روی سکه است اما امروز فولاد به جای استفاده در تولید نقش کالای سرمایهای را بازی میکند. عمرانی خواستار عرضه مناسب و شفاف فولاد در بورس شد و افزود: اگر قیمتها در بورس رها شود، بهای فولاد تا یک ماه آینده در جای خودش قرار میگیرد. وی همچنین از عرضه قطرهچکانی و محدود فولاد که به دست تولیدکننده اصلی نمیرسد، انتقاد کرد.
ارسال به دوستان
|
|
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
آدرس مطلب:
|