printlogo


کد خبر: 131211تاریخ: 1393/10/13 00:00
تقویم تاریخ

ابلاغ پیام تاریخی امام خمینی(ره) به «گورباچف» رئیس‌جمهور اتحاد جماهیر شوروی (1367ش)
به قدرت رسیدن میخائیل گورباچف در اتحاد جماهیر شوروی، موجب تحولات عظیمی در جهان کمونیسم شد. حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که ناظر جریانات مهم سیاسی بین‏المللی بودند، از این فرصت به نحو احسن استفاده کرده و با دعوت جهان کمونیسم به اسلام، درصدد برآمدند تا خلأ به وجود آمده از فروپاشی ماتریالیسم را با جایگزینی اسلام ناب محمدی(ص) پر کنند. به همین جهت هیأتی را به سرپرستی حضرت آیت‏الله جوادی آملی به مسکو اعزام داشتند تا پیام کتبی معظم‏له را به گورباچف در دعوت به اسلام ارائه دهد. امام خمینی(ره) در این پیام با بینشی برخاسته از مکتب وحی و فراتر از وقایع روزمره و اتفاقات سیاسی، به ترسیم این رویداد مهم پرداختند. استفاده دقیق و بهنگام از این فرصت تاریخی در جهت ابلاغ ندای فطرت و پیام توحید، بیان غنای دین مبین اسلام و آمادگی حوزه‏های علمیه تشیع جهت پاسخگویی به نیازهای فکری و اعتقادی نسل معاصر، برقراری رابطه معنوی و ابراز همدردی و حمایت از مسلمانان شوروی و دیگر کشورهای بلوک شرق، ایستادگی نظام جمهوری اسلامی ایران بر اصل خدشه‏ناپذیر نه شرقی نه غربی و مبارزه با شکل‏های استکبار در چهره‏های مختلف آن، پیش‏بینی شکست قطعی مارکسیسم در میدان عمل و فروپاشی نظام الحادی کمونیسم، هشدار جدی نسبت به فروغلتیدن در دام قطب دیگر استکبار جهانی و نظام سرمایه‏داری غرب، تحقق وعده‏های الهی و بازگشت نهایی جامعه انسانی به فطرت خداجوی خویش، از جمله ویژگی‏ها و نکات برجسته این پیام است. امام خمینی(ره) در بخشی از این پیام فرمودند: «برای همه روشن است که از این پس کمونیسم را باید در موزه‏های تاریخ سیاسی جهان جست‌وجو کرد، چرا که مارکسیسم جوابگوی هیچ نیازی از نیازهای واقعی انسان نیست... از شما می‏خواهم درباره اسلام به صورت جدی تحقیق و تفحّص کنید و این نه به‌خاطر نیاز اسلام و مسلمین به شما، که به جهت ارزش‏های والا و جهانشمول اسلام است».
امضای پیمان «استارت 2» بین آمریکا و روسیه (1993م)
مذاکرات محدود کردن سلاح‌‌های استراتژیک از سال 1969 بین آمریکا و شوروی سابق آغاز شد و طی چند مرحله به امضای قراردادهای سالت یک و 2 انجامید. هرچند در این میان پس از تهاجم شوروی به افغانستان، تنش‏هایى میان آمریکا و شوروی بروز کرد ولی با روی کار آمدن گورباچف و ایجاد دگرگونی در شوروی و فروپاشی این کشور، مذاکرات محدود کردن این سلاح‏ها ادامه یافت و به امضای قراردادهای استارت یک و 2 منجر شد. براساس پیمان استارت 2 که سوم ژانویه 1993 بین رؤسای جمهوری آمریکا و روسیه امضا شد، 2 کشور متعهد شدند دوسوم تسلیحات زرادخانه هسته‏ای خود را بکاهند. این پیمان در ادامه اهداف پیمان استارت یک مبنی بر کاهش سلاح‏های هسته‏ای آمریکا و روسیه بود. همچنین دوطرف موافقت کردند که موشک‏های کوتاه‌برد و متوسط خود را نابود کنند. آمریکا به این دلیل با انعقاد پیمان استارت 2 موافقت کرد که در پی فروپاشی شوروی، روسیه سیاست همکاری با غرب را در پیش گرفته بود و خطر مهمی برای آمریکا محسوب نمی‏شد.
درگذشت «نیمایوشیج» شاعر نوسرای معاصر (1338ش)
علی اسفندیاری معروف به نیما یوشیج در سال 1276ش در روستای یوش در استان مازندران به دنیا آمد. نیما از 1311 ساکن تهران شد و تا اواخر عمر در آنجا ماند. نیما، شعری را وارد صحنه ادب فارسی کرد که در عین دارا نبودن قافیه و ردیف، دارای وزن و هجا بود. این سبک شعر به شعر نو و شعر نیمایی مشهور است و افراد فراوانی به پیروی از سبک او، هنرآزمایی کرده‏اند. نیمایوشیج را پدر شعرِ نو فارسی می‏خوانند. از نیما یوشیج به غیر از مجموعه اشعار، آثار دیگری به چاپ رسیده است از جمله: داستان‏ها، اشعار، آثار تحقیقی، یادداشت‌ها و نامه‏ها. نیما یوشیج سرانجام 16 دی ماه 1338ش در 70 سالگی در تهران بدرود حیات گفت و در امامزاده عبدالله تهران به خاک سپرده شد. 34 سال بعد در دی‌ماه 1372 به همت مردم نور و یوش، پیکر نیما یوشیج از امامزاده عبدالله تهران به زادگاهش، یوش منتقل شد و در آنجا مدفون شد.


Page Generated in 0/0055 sec