اصلاح قیمت نان در واقع پس از 30 ماه که نرخ آن تغییری نداشت، صورت گرفته و درعین حال با توجه به رشد هزینههای دستمزد و جانبی، اجرای آن ضروری است. محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در حاشیه افتتاح نمایشگاه بینالمللی سیمان، بتن، تکنولوژیهای ساخت و ماشینآلات وابسته در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار داشت: حدود 70 هزار واحد نانوایی در سطح کشور فعالیت دارند و چنانچه از سوی یک واحد نانوایی تخلفی صورت گیرد، دستگاه نظارتی مربوط برخورد لازم را انجام خواهد داد. بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی دولت به نقل از ایرنا، دولت از دهم آذرماه امسال، قیمت انواع نان (بربری، تافتون، سنگک و لواش) را در سطح کشور حداکثر تا 30درصد افزایش داد. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت گفته بود: اصلاح قیمت نان با هدف جبران هزینههای تولید نان مانند هزینه نیروی کار و افزایش قیمت سوخت انجام میشود تا کیفیت نان بهبود یابد و تخلفاتی مانند کاهش وزن نان از بین برود. وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: دولت گندم را به قیمت 465 تومان در اختیار کارخانههای آرد و نانوایان قرار میداد و این درحالی است که از کشاورزان به قیمت هر کیلوگرم یکهزار و 50 تومان خریداری میکند. نعمتزاده یادآور شد: قیمت هر کیلوگرم گندم خریداریشده از کشاورزان در سال گذشته 800 تومان بود و امسال با افزایش 250 تومانی به یکهزار و 50 تومان رسید. سخنگوی دولت گفته بود: دولت برای آنکه نان باکیفیت و ارزان به دست مصرفکنندگان برسد هر سال یارانه میدهد و امسال هم 7 هزار میلیارد تومان یارانه پرداخت خواهد کرد و در عین حال روند خرید گندم با قیمت بالاتر و عرضه آرد با قیمت پایینتر چندین سال است که اجرا میشود. به گفته نعمتزاده، اصلاح قیمت نان موجب شد تا گندم و آرد با افزایش 200 تومانی به نرخ 665 تومان عرضه و به این ترتیب بخشی از یارانه پرداختی جبران شود، در غیر این صورت باید میزان یارانه مربوط افزایش مییافت. اکنون از مجموع 67 هزار و 80 واحد صنفی خبازی (بدون فانتزی، حجیم، نان صنعتی، محلی) 56 هزار و 736 واحد دارای پروانه کسب یارانهای معادل 5/84 درصد و 10 هزار و 344 واحد دارای مجوز آزادپز معادل 5/15درصد است. شمار واحدهای نانوایی کشور 71 هزار و 186 واحد است که برحسب نوع پخت نانوایی شامل لواشی برابر 26 هزار و 14 واحد سهم 5/36 درصدی دارند، تافتون با 16 هزار و 651 واحد بالغ بر 4/23 درصد سهم دارند، نانوایی بربری به 17 هزار و 503 واحد میرسد و 6/24درصد را شامل میشود، سنگک به تعداد 6 هزار و 369 واحد که 9/8 درصد را در برمیگیرد. همچنین شمار فانتزیپز 2 هزار و 387 واحد 4/3 درصد را شامل میشود، نان حجیم (تولید انبوه) با 634 واحد، نان صنعتی با 12 واحد و نان متفرقه محلی با یکهزار و 616 واحد فعالیت دارند. سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان نیز با هماهنگی بازرسی اتاق اصناف و بازرسی ویژه نانواییها کار نظارت را برعهده دارند.