printlogo


کد خبر: 133035تاریخ: 1393/11/14 00:00
نبض جامعه

 مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش خبر داد
نصف شدن بودجه حمایتی جوانان
از زمان تشکیل سازمان ملی جوانان سابق تاکنون برای نخستین‌بار کدبرنامه حمایت دولت از تشکل‌های اجتماعی جوانان و زنان از ردیف وزارت ورزش و جوانان در لایحه بودجه سال 1394 حذف و بودجه این حمایت‌ها به نصف کاهش یافته است. رضا حجتی، مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این مطلب اظهار داشت: حذف کدبرنامه حمایت از تشکل‌ها و مشارکت‌های جوانان با شعارها و رویکرد دولت تدبیر و امید به نسل جوان همخوانی ندارد و برخلاف تصورات و انتظارات جوانان از دولت است. معاون امور جوانان و همکاران ما در وزارت ورزش و جوانان پیگیر باز گرداندن کدبرنامه‌های حذف شده هستند و ما تصور می‌کنیم اشتباهی رخ داده است. حجتی به ایسنا گفت: در طول یک دهه گذشته سالانه بودجه‌ای ولو ناچیز برای اجرای این برنامه‌ها در لوایح بودجه گنجانده می‌شد اما به یک‌باره در لایحه بودجه سال 94، چهار کدبرنامه بویژه کدبرنامه حمایت از تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی جوانان و زنان از ردیف وزارت ورزش و جوانان حذف و بودجه حمایت از طرح‌ها و برنامه‌های تشکل‌های جوانان و به عبارتی همان سمن‌ها به نصف و رقمی ناچیز و ناکارآمد کاهش پیدا کرده است.

بازگشت دانش‌آموزان تیزهوش به مدارس عادی
براساس سیاست جدید آموزش و پرورش مبنی بر کاهش فعالیت مدارس استعدادهای درخشان، دانش‌آموزان با استعدادهای برتر در مدارس عادی درس می‌خوانند. مهدی نویدادهم، دبیرکل شورایعالی آموزش و پرورش  درباره سیاست جدید آموزش و پرورش مبنی بر کاهش فعالیت مدارس استعدادهای درخشان در کشور اظهار داشت:‌ در آخرین مصوبه شورایعالی درباره استعدادهای برتر با الهام از مفاد سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اصل را بر عدم جداسازی این دانش‌آموزان از سایر دانش‌آموزان گذاشتیم. وی به ایسنا افزود: بر این اساس دانش‌آموزان با استعدادهای برتر در مدارس عادی درس می‌خوانند که دلایل متعدد تربیتی و آموزشی دربردارد. دبیرکل شورایعالی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه تعداد اندکی از دانش‌آموزان که استعدادهای فوق برتر دارند جداسازی می‌شوند و در مدارس تیزهوشان ادامه تحصیل می‌دهند، عنوان کرد:‌ مدارس سمپاد موجود با شیب ملایمی کاهش می‌یابد. نویدادهم در پاسخ به اینکه آیا مدارس سمپاد موجود تغییرکاربری خواهند یافت؟ بیان داشت: آن بخش از مدارس سمپاد که رشد بی‌رویه و غیرمنطقی داشته‌اند کاهش می‌یابند و دانش‌آموزانی که بدون رعایت ضوابط مصوب وارد مدارس تیزهوشان شده‌اند با برنامه‌ریزی و شیب ملایم ظرف چندسال باید به مدارس عادی بازگشت پیدا ‌کنند.

تأثیر معنادار فیسبوک  بر آمار «طلاق»
تحقیقات بین‌المللی موید این است که شبکه‌های اجتماعی بویژه فیسبوک بر طلاق تاثیر معنادار دارد. روزبه کردونی، مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب افزود: براساس یکی از این تحقیقات از هر 5 مورد طلاق در آمریکا، فیسبوک عامل یک طلاق بوده است. در انگلستان نیز مشابه چنین آماری در پی تحقیقات گزارش شده است. در سال 2010 نیز یک پیمایش در آمریکا انجام شده است که اعلام می‌کند از هر پنج وکیل که پیگیر امور طلاق هستند، 4 نفر شواهدی را در دست داشته‌اند که نشان می‌داده شمار طلاق به دنبال استفاده از فیسبوک افزایش یافته است. کردونی به ایسنا گفت: آنچه مسلم است اینکه فیسبوک و سایر شبکه‌های اجتماعی روی کیفیت رابطه زناشویی اثر می‌گذارند بنابراین باید محافل دانشگاهی و محققان به‌صورت علمی این تاثیرات را بررسی کنند. وی درباره وضعیت ایران و تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر زندگی زوج‌های ایرانی عنوان کرد: از یکسو شمار کاربران اینترنتی ایران طی 8 سال گذشته 5 برابر شده است و از 7 میلیون نفر در سال 1384 به 36 میلیون نفر در سال 1392 رسیده است و از سوی دیگر نسبت طلاق به ازدواج هم در همین بازه زمانی از 10 درصد به 18 درصد رسیده است. با این وصف می‌توان این سوال را مطرح کرد که آیا افزایش کاربران اینترنتی و فعالان شبکه‌های اجتماعی بر افزایش طلاق تاییر داشته است یا خیر؟ مدیرکل دفتر امور آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: البته طلاق یک مساله پیچیده و چندبعدی است و نباید رویکرد تقلیل‌گرایانه به آن داشت.


Page Generated in 0/0050 sec