printlogo


کد خبر: 138180تاریخ: 1394/2/23 00:00
شورایعالی فناوری اطلاعات منحل می‌شود

گروه اقتصادی: نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی دیروز طرح حذف ماده 4 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و انحلال شورایعالی فناوری اطلاعات را بررسی کردند و به کلیات آن رای مثبت دادند. موافق طرح انحلال شورایعالی فناوری اطلاعات در این باره گفت: اگر شورایعالی فناوری اطلاعات از ۱۰ سال پیش تاکنون از عهده وظایف خود برآمده بود، رهبری در سال ۹۰ دستور تاسیس شورایعالی فضای مجازی را صادر نمی‌کردند. به گزارش فارس، موسی غضنفر‌آبادی در موافقت با انحلال این طرح گفت: مقام معظم رهبری تشخیص دادند که وزارت ارتباطات از عهده این کار برنمی‌آید زیرا این مسؤولیت به‌تنهایی بسیار سنگین است. وی افزود: علاوه بر این در صورت انحلال شورایعالی فناوری اطلاعات نگرانی از بابت عدم نظارت بر اقدامات وزارت ارتباطات وجود ندارد زیرا این طرح درباره انحلال وزارت ارتباطات نیست و نظارت بر آن کماکان باقی است.
همپوشانی 2 شورایعالی فناوری اطلاعات و فضای مجازی
دیگر نماینده موافق انحلال شورایعالی فناوری اطلاعات گفت: فعالیت 2 شورایعالی فناوری اطلاعات و فضای مجازی همپوشانی کامل دارد از جمله اینکه رئیس هر دو شورا، رئیس‌جمهور است. کمال علی‌پور به‌عنوان موافق دوم درباره انحلال شورایعالی فناوری اطلاعات اظهارداشت: موضوع نگرانی از بابت عدم نظارت بر فعالیت‌های وزارت ارتباطات پس از انحلال شورایعالی فناوری اطلاعات مطرح شده است، این در حالی است که جای نگرانی وجود ندارد، زیرا تعداد زیادی شورایعالی در کشور وجود دارد که بر کار همه آنها نیز نظارت می‌شود. وی گفت: بنابراین با انحلال این شورا نه‌تنها نظارت مجلس برداشته نخواهد شد، بلکه قوی‌تر می‌شود. وی گفت: گفته شد که مقام معظم رهبری در صورت احساس نیاز می‌توانستند رای ادغام این شورا در شورایعالی فضای مجازی دهند اما این کار را نکردند، این در حالی است که صدور حکم تاسیس شورایعالی فضای مجازی 10 سال پس از تاسیس شورایعالی فناوری اطلاعات قطعاً به دلیل احساس نگرانی بوده است. علی‌پور تصریح کرد: در حکم مقام معظم رهبری درباره تاسیس شورایعالی فضای مجازی از این شورا به عنوان نقطه کانونی متمرکز یاد شده که به معنی پایان موازی‌کاری است. وی گفت: فعالیت این دو شورا همپوشانی کامل دارد همچنان که رئیس 2 شورا رئیس‌جمهور است، مردم و مجلس از موازی‌کاری‌ها خسته شده‌اند و حسن حذف شورایعالی فناوری اطلاعات بیشتر از وجود آن است.
3 جلسه شورا در ۸ سال
نماینده موافق انحلال شورایعالی فناوری اطلاعات گفت: طبق ماده ۲ اساسنامه این شورا، تدوین اهداف کلان و راهکارهای توسعه از وظایف این شورا است که در زمان تاسیس شورا در ۱۰ سال پیش موضوعیت داشته است. علی‌اصغر زارعی گفت: وظایف این شورا عمدتاً سیاستگذاری و تدوین راهبردهاست که در زمان تاسیس شورا موضوعیت داشته است. وی گفت: با گذشت یک دهه از زمان تاسیس شورایعالی فناوری اطلاعات ملاحظات جدیدی از جمله ملاحظات امنیتی و سایبری به موضوعات فناوری اطلاعات اضافه شده که پیرو این نیازها مقام معظم رهبری دستور تشکیل شورایعالی فضای مجازی را داده‌اند. وی تاکید کرد: این شورا در 8 سال گذشته 3 جلسه برگزار کرده است.
مقام رهبری مطلبی درباره موافقت با ادغام ۲ شورا به مجلس نگفته‌اند
رئیس مجلس در پاسخ به سخنگوی دولت اعلام کرد مطلبی از سوی رهبر معظم انقلاب درباره نظر مثبت ایشان با ادغام شورایعالی فناوری اطلاعات در شورایعالی فضای مجازی به مجلس منتقل نشده است. محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت روز سه‌شنبه در صحن علنی مجلس در جریان بررسی طرح ادغام شورایعالی فضای مجازی و حذف ماده 4 قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنانی با اشاره به استناد طراحان طرح به ابلاغ مقام معظم رهبری درباره تاسیس شورایعالی فضای مجازی گفت: برخلاف نظر طراحان مسؤولیت‌های 2 شورا با هم متفاوت است و هدف رهبر معظم انقلاب از تاسیس شورایعالی فضای مجازی اصلا ارتباطی به وظایف شورایعالی فناوری اطلاعات ندارد. وی با درخواست از رئیس مجلس شورای اسلامی جهت اعلام نظر مقام معظم رهبری به دولت با توجه به رویه‌های قبلی اظهار داشت: روال بر این بوده است که رهبر معظم انقلاب نظرات خود را درباره برخی طرح‌ها و لوایح از طریق هیات‌رئیسه به دولت اعلام می‌کردند. گزارش فارس حاکی است؛ علی لاریجانی که ریاست جلسه را بر عهده داشت در پاسخ به نوبخت خاطرنشان کرد: مطلبی از طرف مقام معظم رهبری درباره نظر مثبت ایشان با ادغام شورایعالی فناوری اطلاعات در شورایعالی فضای مجازی به هیأت‌رئیسه مجلس منتقل نشده است. براساس این گزارش، نوبخت در ادامه با تاکید براینکه طراحان این طرح باید اطلاعات غیردقیق خود را اصلاح کنند، گفت: همه اعضای شورایعالی فناوری اطلاعات از جمله چند وزیر و رئیس بانک مرکزی در شورایعالی فضای مجازی عضو نیستند، علاوه بر آن موضوعات مربوط به مسؤولیت شورایعالی فضای مجازی عمدتا مرتبط به فضای مجازی و اینترنت بوده اما حوزه اختیارات و مسؤولیت شورایعالی فناوری اطلاعات مربوط به دولت الکترونیک است. وی با اشاره به یکی از مصوبات مجلس که در آن به وزیر دادگستری اختیاراتی داده شده است تا مجلس بتواند از وی سوال کند، تصریح کرد: در طرح ادغام شورایعالی فناوری اطلاعات در شورایعالی فضای مجازی، برعکس اختیارات از وزیر ارتباطات گرفته شده و به نهاد دیگری واگذار شده است در این صورت چگونه از وزیر سوال خواهید کرد. سخنگوی دولت با یادآوری اختصاص 4 هزار میلیارد تومان به وزارت ارتباطات جهت توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور گفت: با تصویب طرح یادشده اختیارات مجلس هم کاهش می یابد چون دیگر نمی‌تواند از این 4 هزار میلیارد تومان از وزیر سوال کند. وی در پایان از مخالفت دولت با این طرح خبر داد و افزود: ما تا به حال 3 هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کشور هزینه کرده‌ایم و از مجلس می‌خواهیم اجازه دهد این روند را ادامه دهیم.


Page Generated in 0/0207 sec