printlogo


کد خبر: 139072تاریخ: 1394/3/6 00:00
سایتYaraneh10.ir برای ثبت اعتراض درباره دریافت یارانه نقدی فعال شد
«سین جیم» حذف‌شدگان

گروه اقتصادی: سرانجام چند روز بعد از مرحله جدید حذف افراد از لیست یارانه نقدی سامانه اعتراض به حذف راه‌اندازی شد. به گزارش «وطن‌امروز» نکته‌ای که حذف‌شوندگان با آن در سامانه اعتراض مواجه می‌شوند سوالاتی است که به همان «سین جیم» که در فرم خوداظهاری یارانه‌ای هم آمده بود، شبیه است. حذف‌شوندگان باید سوالاتی را پاسخ بدهند که اکثر اطلاعات آن را دولت در اختیار دارد و طرح آن در سامانه اعتراض عجیب است. در پی گشایش سامانه اعتراض به حذف یارانه نقدی، معترضان باید به پرسش‌هایی در ارتباط با شغل، ملک، خودرو، معاملات و... پاسخ دهند. همان‌طور که قبلاً وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده بود، افرادی که نسبت به حذف یارانه نقدی‌شان اعتراض دارند می‌توانند اعتراض خود را از سه‌شنبه 5 خرداد‌ماه(دیروز) در سامانه http://www.yaraneh10.ir  ثبت کنند.
معترضان به حذف یارانه نقدی باید بعد از مراجعه به آدرس اینترنتی مذکور شماره ملی سرپرست و شماره حساب بانکی را (حسابی که برای یارانه ثبت‌نام شده بود) برای استعلام وضعیت خود وارد کنند. پس از این مرحله در صورتی که جزو حذف‌شدگان باشید، صفحه‌ای باز می‌شود که در آن اطلاعات خانوار از جمله تعداد و شماره ملی افراد خانواده وجود دارد و در مقابل هر یک از اعضا وضعیت دریافت یارانه که همان عبارت «حذف شده است»، وجود دارد. در پایین همین صفحه قید شده که «با توجه به بررسی‌های انجام شده روی اطلاعات موجود، خانوار شما شرایط لازم برای تحت پوشش قرار گرفتن یارانه نقدی را ندارد از این رو برخی اعضای خانوار شما از دریافت یارانه نقدی حذف شده‌اند». بعد از این قسمت در صورتی که یارانه سرپرست خانوار حذف شده و نسبت به آن اعتراض داشته باشد، فرد باید چند گزینه را تکمیل کند که گزینه اول مربوط به شغل فرد است. در این قسمت اعلام شده اگر از اول مهر 93 بیکار یا بازنشسته شده‌اید گزینه مربوطه را پر کنید؛ در زیر این عبارت 2 گزینه بیکار و بازنشسته وجود دارد که متقاضی در صورتی که بیکار یا بازنشسته باشد باید آن را تکمیل کند، در غیر این‌صورت به مرحله بعد می‌رود. در قسمت دوم پرسشنامه که به خوداظهاری هم شباهت دارد، نام هریک از اعضای خانواده مشاهده می‌شود که زیر نام آنها گزینه خودروی شخصی «دارد»، «ندارد» قرار گرفته است. در این مرحله اگر هریک از اعضای خانواده خودروی شخصی داشته باشند باید گزینه «دارد» را انتخاب و بعد از آن ارزش تقریبی خودرو را نیز در سامانه ثبت کنند. در گام سوم گزینه‌ای پیش روی معترض به حذف یارانه نقدی مشاهده می‌شود که در آن نوشته شده معاملات «داشته است» و «نداشته است». بعد از تکمیل این مرحله، نوبت به پرسش چهارم آن هم درباره دارایی (املاک و مستغلات) می‌رسد. در این قسمت هم 2 گزینه «دارد» و «ندارد» مشاهده می‌شود. در صورتی که فردی گزینه «دارد» را تکمیل کند باید کد پستی ملک، ارزش برابری ملک به تومان و کاربری آن نیز قید شود. در نهایت و بعد از آنکه فرد به تمام گزینه‌های بالا پاسخ داد سامانه 2 پیام به وی نشان می‌دهد که در پیام اول آمده «پس از بررسی، درخواست شما، جهت اقدامات بعدی نگهداری می‌شود». در پیام دوم نیز آمده «پس از بررسی اطلاعات اظهار شده از طریق پیامک به شماره موبایل سرپرست خانوار جهت حضور در دفتر پیشخوان اطلاع‌رسانی خواهد شد». در پایان نیز شماره موبایل سرپرست خانوار به نمایش گذاشته می‌شود و بعد از آن گزینه خروج قرار دارد.
ملاک‌های حذف در سامانه اعتراض چیست؟
سوالاتی که حذف‌شوندگان باید به آن پاسخ دهند را می‌توان به نوعی ملاک دولت برای حذف پردرآمدها دانست. همچنین به نظر می‌رسد این سوالات  به گونه‌ای طراحی شده که خیلی از حذف‌شدگان از اعتراض کردن به حذف خود پشیمان شوند! البته در این سوالات ابهامات زیادی وجود دارد؛ مثلا معلوم نیست منظور از معاملات چیست؟ یا ملاک ارزشگذاری خانه و ماشین آیا خود فرد است یا عرف دولتی؟ همچنین معلوم نیست آیا دولت کسی را که خودروی خوبی دارد اما ملک و کار و درآمد متوسطی دارد، پردرآمد محسوب می‌کند یا خیر؟ آیا دولت به اطلاعاتی که افراد می‌دهند اکتفا می‌کند یا برای راستی‌آزمایی از سازمان‌هایی چون مالیات، اسناد رسمی و... استعلام می‌گیرد. به هر حال معیارهایی که در سامانه اعترض یارانه نقدی آمده مانند فرم خوداظهاری فروردین 1393 گنگ و پرابهام است. نکته قابل توجه شعار دم‌دستی و بسیار کلیشه‌ای است که در پایین صفحه اول سامانه اعتراض آمده است: «با صرف‌نظر کردن از دریافت یارانه، آینده فرزندان‌مان را تضمین کنیم».
چند نفر حذف شده‌اند؟
هنوز آمار رسمی و تکذیب‌نشده‌ای از تعداد حذف‌شدگان در دسترس نیست اما علی ربیعی، وزیر رفاه مدتی پیش گفته بود دستور حذف بی‌سر و صدای یارانه نقدی را رئیس‌جمهور داده و این وزارتخانه حدود 200 هزار نفر را حذف کرده است اما مدتی بعد سخنگوی دولت آمار حذف 4 میلیون نفر را در سال 1394 داد که به سرعت دفتر سخنگو این آمار را تکذیب کرد. دولت قصد دارد اخبار حذف یارانه نقدی به هیچ عنوان رسانه‌ای نشود به همین علت است که کمترین اطلاعاتی از موضوع حذف یارانه نقدی منتشر نمی‌شود و حتی اگر اظهارنظری در این زمینه صورت گیرد به موارد کلی مانند کسری بودجه و ضرباتی که اقتصاد کشور از یارانه نقدی دریافت کرده بسنده می‌کنند. حتی در نامه اخیر ربیعی به رسانه‌ها وی به مردم توصیه کرده که در صورت قطع یارانه نقدی صبر و تحمل داشته باشند و در ادامه به آسیب‌های اجرای ناقص قانون هدفمندی پرداخته است. آخرین خبر هم این است که وزارت رفاه برای حذف 6 میلیون نفر از لیست یارانه‌ها مصمم است اما مشخص نشده چند نفر حذف شده و چند نفر دیگر حذف خواهند شد.


Page Generated in 0/0214 sec