printlogo


کد خبر: 142502تاریخ: 1394/5/5 00:00
خوزستانی‌ها همچنان از دستفروشان آب شرب می‌خرند
بحران آب در استانی که 5 رودخانه جاری دارد

در حالی‌که 5 رودخانه پرآب کشور در خوزستان جریان دارند، خوزستانی‌ها همچنان مجبور هستند برای تأمین آب شرب خود دست به دامان فروشندگان دوره‌گرد شوند که کلی مشکلات بهداشتی را با خود یدک می‌کشند. مدیرکل بحران استانداری خوزستان در باره کمبود آب در این استان اظهار کرد: بحران آب در استان از سال‌های ۸۱ و ۸۲ شروع شد، ضمن اینکه در خوزستان تنها در سال ۸۷ افزایش بارندگی داشتیم و بعد سیر نزولی بود. سال زراعی ۹4 ـ ۹3 در استان خوزستان
۳۴ درصد کاهش نسبت به سال نرمال داشتیم. هاشم بالدی تصریح کرد: بارندگی در استان خوزستان، امسال ۶۵ درصد نسبت به سال زراعی گذشته کاهش داشته است. البته این نکته نباید فراموش شود که اکثر استان‌ها دچار خشکسالی و کاهش بارندگی شده‌اند. وی بیان کرد: استان ما 5 رودخانه جاری دارد و از نظر آب‌های جاری و رودخانه رتبه یک کشور را دارد. مدیریت بحران خوزستان در اینگونه موضوع‌ها ورود پیدا کرده تا بلکه بتوانیم مقداری از مشکلات موجود در حوزه کمبود آب را با انجام کارهای علمی کاهش دهیم. مدیرکل بحران استانداری خوزستان به مهر گفت: متأسفانه حلقه مفقوده این استان در بخش کشاورزی بحث فرهنگسازی نحوه استفاده از آب است. وی در پاسخ به این سوال که آینده خوزستان با ادامه این روند چگونه خواهد بود، گفت: با این روندی که اکنون در حال طی شدن است و همچنین پیش‌بینی شده که سال آینده هم وضعیت بارندگی بهتر از امسال نخواهد بود، به نظر من آینده استان مواجهه با تنش و بحران آب خواهد بود. وی یادآور شد: یکی از برنامه‌های در دست اقدام استانداری خوزستان، بحث جلوگیری از انتقال آب بیش از حد از سرشاخه‌های رودخانه‌های خوزستان است البته وزیر نیرو در آخرین سفر خود به خوزستان اعلام کرد که هیچ برداشتی از سرشاخه‌ها غیر از برای آب شرب نداشته‌ایم. بالدی تأکید کرد: از مرداد ۹۲ تاکنون هیچ‌گونه آبی منتقل نشده و برنامه‌های انتقال هم لغو شده است. حتی عملیات احداث سدهای معشوره لرستان یا سد چمشیر بوشهر همه متوقف شده‌اند. وی تصریح کرد: برای کیفیت آب شرب در خوزستان و تصفیه آن طرح آبرسانی غدیر تعریف شد که متأسفانه وضعیت بهره‌برداری از این طرح طبق برنامه پیش نمی‌رود. بالدی ادامه داد: در حال تلاش برای مهیاکردن تأسیسات ایستگاه‌های تصفیه‌خانه شرق اهواز هستیم تا هر چه سریع‌تر آن را راه‌اندازی کنیم. مدیرکل بحران استانداری خوزستان در ارتباط با کیفیت آب شرب در خوزستان گفت: هم‌اکنون در شمال استان کیفیت آب شرب تا حدودی خوب است جز
2 منطقه در دهدز که نیاز به ساماندهی شبکه آب و فاضلاب دارند. در جنوب استان شهرهایی مثل آبادان و خرمشهر با بحث شوری آب و ای‌سی بالا مواجه هستند که باید برای آنها چاره‌ای اندیشید. متأسفانه بحث کمبود اعتبار در استان برای مساله آب و فاضلاب بسیار شدید است.  همچنین معاون درآمد و امور مشترکان آبفای خوزستان نیز اظهار کرد: درباره موضوع افت فشار باید گفت خوزستان یکی از استان‌هایی است که هدررفت آب در آن بالا بوده و یکی از دلایل این هدررفت هم ‌جنس زمین و شوره‌زار بودن آن است. محسن درفشان افزود: مصرف آب وقتی بالا برود، قطعا آب ورودی به ایستگاه‌های پمپاژ کاهش پیدا می‌کند و این فشار زیادی که از طریق شبکه به پمپاژ وارد می‌شود باعث کاهش افت فشار آب می‌شود.  وی تصریح کرد: بسیاری از شبکه‌های انتقال آب فرسوده بوده و به این دلیل هنگام انتقال آب، چون لوله‌ها دچار شکستگی می‌شوند مشترکان در نهایت با قطعی موقت و در برخی مواقع مقطعی آب تا هنگام انجام کامل تعمیرات مواجه می‌شوند. انجام تعمیرات و ساماندهی شبکه‌های انتقال آب نیاز به اعتبارات خاصی دارد که در صورت تأمین اعتبار اقدامات لازم را انجام می‌دهیم. درفشان اضافه کرد: طرح غدیر یکی از پروژه‌هایی است که وزارت نیرو اهتمام ویژه‌ای نسبت به آن داشته و در دستور کار قرار دارد. با اجرای این طرح شرایط آب آشامیدنی در خوزستان از بد به خوب تغییر کرده و با بهره‌برداری نهایی آن قطعا به شرایط عالی خواهیم رسید.  سرپرست مرکز بهداشت خوزستان نیز اظهار کرد: بهداشت آب شرب را از نظر میکروبی و کلر بررسی کرده و خوشبختانه هیچ‌گونه آب میکروبی در اهواز و سایر شهرهای استان نداریم. شکرالله سلمان‌زاده افزود: در بعضی از مناطق روستایی هم کلرزدایی آب شرب به اندازه استاندارد انجام نمی‌شود که اقدام به توزیع کلر مادر میان اهالی روستا کرده و آموزش‌های لازم را نیز به آنها ارائه می‌دهیم. وی تصریح کرد: سختی آب در خوزستان بالا بوده و مردم رغبت نمی‌کنند که از آب لوله‌کشی استفاده کنند. وقتی سختی آب بالا باشد یعنی آن آب‌شور خواهد بود و در نهایت ایجاد سنگ کلیه می‌کند. سلمان‌زاده بیان کرد: اگر مردم آب شیرین را از کارخانه‌ها خریداری کنند مشکلی نداریم چون کلرزدایی در این کارخانه‌ها به‌خوبی انجام می‌شود. عمده مشکلات موجود از آنجایی شروع می‌شود که مردم آب شیرین را از دوره‌گردها تهیه می‌کنند و متأسفانه میزان کلر آبی که توسط این افراد به فروش می‌رسد، صفر است.
وی در پایان گفت: دوره‌گردهایی که اقدام به فروش آب شیرین می‌کنند را ساماندهی کرده و قرار است آموزش‌های لازم را به آنها ارائه کنیم. همچنین بعد از ارائه آموزش کلر مادر را در اختیارشان می‌گذاریم تا آب‌های شیرینی که قرار است به مردم بفروشند را کلرزدایی کنند.

مرگ رودخانه کارون به علت ورود نمک
عضو هیات‌ علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر درباره ایجاد استانداردهای زیست‌محیطی و مصرف آب سالم در خوزستان اظهار کرد: رودخانه‌ها باید به لحاظ استانداردهای محیط‌زیست از جمله نیترات، فسفات، COB و BOD استانداردهای لازم را داشته باشند ولی وقتی این استانداردها افزایش پیدا کند قطعا موجب ایجاد آلایندگی‌هایی در رودخانه می‌شود. ابراهیم رجب‌زاده در ارتباط با کیفیت آب شرب خوزستان گفت: خوشبختانه تصفیه‌خانه‌ها در این استان فعال بوده و جز بالا بودن میزان سختی آب و هدایت الکتریکی هیچ مشکلی در سایر پارامترهای کیفیت آب نداریم. در حقیقت تمام پارامترهای کیفیت آب در تصفیه‌خانه‌ها رعایت شده و خوشبختانه کیفیت آب شرب خوب است.  رجب‌زاده تأکید کرد: اگر قرار است آب‌شور گتوند به‌تدریج وارد کارون شود این رودخانه به‌تدریج می‌میرد. باید تونل‌هایی احداث شده و این نمک‌ها مستقیم به خلیج‌فارس هدایت شود تا حتی وارد مصب‌های رودخانه‌ها هم نشود. در حال حاضر این کار را انجام نداده‌اند چون هزینه بالایی دارد. وی یادآور شد: باید بدانند که در صورت ادامه روند ورود نمک به رودخانه کارون و افزایش شوری آب آن وقت تا 2 یا 3 سال دیگر این رودخانه حیات خود را از دست می‌دهد.
 


Page Generated in 0/0056 sec