باید شیری که در اختیار دانشآموزان قرار میدهیم باکیفیتترین شیر باشد و در مسیر سلامت مدارس قرار گیرد نه اینکه از طریق مناقصه بدترین شیرها را خریداری کنیم. رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنیات ایران در اینباره اظهار داشت: امروزه چه بخواهیم چه نخواهیم با تهی شدن جیب مصرفکننده ناچاریم آتشبس قیمتها را اعلام کنیم. باکری ادامه داد: شیر و لبنیات باید از گروه تنظیم بازار خارج شود و در گروه کالای سلامت قرار گیرد و باید از دیدگاه سلامت موادغذایی را گروهبندی کنیم. وی افزود: حداقل استاندارد مصرف لبنیات سالانه 165 کیلوگرم است تا سلامت خانوارها فراهم شود. وی با بیان اینکه تولید و توزیع شیر رایگان مدارس باید در راس توسعه مصرف کالای سلامت قرار گیرد، ادامه داد: توزیع شیر ربطی به آموزشوپرورش ندارد بلکه وظیفه کارخانجات لبنی است که مسؤولیت تولید و توزیع را بر عهده داشته باشند. دبیر انجمن صنایع لبنیات ایران افزود: 17 میلیون و 800 هزار دانشآموز داریم که نمیتوانیم کمتر از یک میلیون و 300 هزار تن شیر را در مدارس توزیع و سلامت مدارس را فراهم کنیم. وی با اشاره به اینکه متاسفانه بیکیفیتترین شیر را برای مدارس فراهم و ادعا میکنیم سلامتی دانشآموزان را تامین میکنیم، اظهار کرد: در حالی که باید یک میلیون و 300 هزار تن شیری که خریداری میکنیم و در اختیار دانشآموزان قرار میدهیم باکیفیتترین شیر باشد و در مسیر سلامت مدارس قرار گیرد نه اینکه از طریق مناقصه بدترین شیرها را خریداری کنیم. همچنین کاوه زرگران، عضو انجمن صنایع غذایی ایران گفت: در سالهای اخیر در ماست و پنیر روند مصرف کاهشی بوده است. زرگران ادامه داد: سبد غذایی خانوارها در سالهای اخیر کوچک شده و به عنوان نمونه شاهد کاهش 35 درصدی در مصرف شیر بودهایم. وی افزود: در دیگر محصولات مانند ماست کاهش 14 درصدی و پنیر 11 درصد کاهش داشتهایم. وی با بیان اینکه در قیمت شیر خام 40 درصد مازاد قیمت نسبت به بازارهای جهانی داریم، گفت: 80 درصد لبنیات کشور ما به عراق صادر میشود.