printlogo


کد خبر: 168602تاریخ: 1395/9/20 00:00
گلایه وزیر بهداشت از خلف‌وعده دولت
ردیف ۱۰ درصد هدفمندی پرداخت نشده!

گروه اجتماعی: وزیر بهداشت ضمن تشریح جزئیات بودجه وزارتخانه متبوعش و طرح تحول نظام سلامت در سال ۹۶،‌ گفته است: «در سقف بودجه‌ای که برای‌مان پیش‌بینی می‌کنند، خدماتی را برای سال آینده پیش‌بینی خواهیم کرد، البته با این شرط که هم سازمان برنامه و بودجه و هم خزانه، ارقامی را که در بودجه تصویب می‌شود به طور کامل پرداخت کنند». سیدحسن هاشمی درباره وضعیت بودجه سال ۹۶ وزارت بهداشت، افزود: خوشبختانه از آنجایی که پیش‌بینی می‌شود درآمدهای دولت در سال ۹۶ بیش از سال گذشته باشد، بنابراین بودجه سال آینده نیز شرایط بهتری را تجربه می‌کند.
افزایش ۹۰ درصدی بودجه بیمه سلامت
به گزارش ایسنا، وی همچنین از رشد ۹۰ درصدی بودجه سازمان بیمه سلامت ایرانیان خبر داد و افزود: بر این اساس امیدواریم ارقام پیش‌بینی شده در بودجه سال ۹۶ محقق شود. از طرفی برخلاف بودجه سال گذشته، در بودجه ۹۶ اقدام خوبی از سوی سازمان مدیریت انجام و کسری بیمه‌ها نیز در لایحه بودجه پیش‌بینی شد. بر این اساس امیدواریم سال آینده از نظر بودجه‌ای سال بهتری برای حوزه بهداشت و درمان باشد.
وی تاکید کرد: در عین حال معتقدم اگر تمام منابع موجود در حوزه سلامت، ‌ به صورت یکجا مدیریت شود، موفقیت‌مان در این حوزه بیشتر خواهد بود. به این ترتیب اگر پول بیمه‌ها، وزارت بهداشت و تامین اجتماعی در یکجا جمع شده و وزارت بهداشت هم بر مدیریت منابع نظارت بیشتری داشته باشد، طبیعی است هزینه‌ها را متناسب با این منابع تنظیم کرده و در نتیجه موفق‌تر عمل می‌کنیم. البته به طور کلی وضعیت بودجه‌ای در حوزه سلامت خوب است.
بودجه‌ای که تضمینی برای پرداختش نیست
هاشمی درباره وضعیت بودجه طرح تحول سلامت در سال ۹۶ اظهار داشت: رقم بودجه‌ طرح تحول سلامت برای سال آینده مانند بودجه سال ۹۵ است، چرا که مجموع اعتبارات طرح تحول نظام سلامت، همان ۱۰ درصد هدفمندی یارانه‌هاست و البته تضمینی هم برای تحقق و پرداخت این ردیف وجود ندارد. بر این اساس می‌توان گفت تغییری در بودجه طرح تحول نظام سلامت رخ نداده است.
پیشنهادی که دولت به آن رأی نداد
وزیر بهداشت با بیان اینکه البته پیشنهاد وزارت بهداشت این بود که یا اصلا ردیف ۱۰ درصد هدفمندی یارانه‌ها را در بودجه طرح تحول سلامت قرار ندهید یا اگر آن را در بودجه پیش‌بینی می‌کنید، ‌ پرداختش را هم تضمین کنید، گفت: چرا که ما به امید پرداخت ۱۰ درصد هدفمندی یارانه‌ها هزینه‌هایی را ایجاد می‌کنیم اما بعد با گذشت 3 یا 4 ماه از آغاز سال می‌بینیم به دلایلی چون عدم فروش نفت و تغییر قیمت نفت و... این ردیف پرداخت نشده و به همین دلیل ما هم نمی‌توانیم پاسخگوی طلبکاران‌مان باشیم. حتی پیشنهاد دادم این ۱۰ درصد ارزش افزوده را به 2 یا یک درصد کاهش دهند اما به نحوی باشد که این رقم محقق شود که البته این پیشنهاد در دولت رای نیاورد.
تأکید رهبر انقلاب بر «تحول سلامت»
هاشمی با بیان اینکه بنابراین شرایط بودجه طرح تحول نظام سلامت در سال آینده مانند سال ۹۵ است، افزود: البته آنچه را که مطمئنم این است که بنای شخص آقای رئیس‌جمهور و دکتر نوبخت بر این است که دغدغه و گرفتاری‌ وزارت بهداشت کمتر از امسال باشد. در عین حال همانطور که قبلا نوشته‌ام می‌دانم مقام معظم رهبری هم به رئیس‌جمهور درباره طرح تحول نظام سلامت تاکید کردند تا گرفتاری در این زمینه
نداشته باشیم.
پایداری منابع سلامت مهم‌تر از طرح تحول است
وی در پاسخ به پرسشی درباره عملی شدن درخواستش مبنی بر پایداری منابع حوزه سلامت، گفت:‌ باید توجه کرد پایدار شدن منابع حوزه سلامت، پیشنهاد بسیار مهمی است و به نظر من حتی اهمیتش از طرح تحول نظام سلامت نیز بیشتر است. بر این اساس وزارت بهداشت 2 سال پیش این موضوع را به دولت و مجلس پیشنهاد داد و اعلام کرد تمام پول‌هایی را که به ما می‌دهند حذف کرده و به جای آن منابع ما را به مالیات که هر سال هم یک رشد منطقی دارد، وصل کنند.
منابع‌مان به مالیات وصل شود
هاشمی خاطرنشان کرد: حتی این مطلب را خدمت رهبر انقلاب هم عرض کردم که ایشان آن را پسندیدند و گفتند این اقدام بسیار خوب است، چرا که وقتی مردم مالیات می‌دهند، خدمت را در کنارش می‌بینند. به عنوان مثال در حال حاضر مردم ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می‌کنند و پیشنهاد ما این بود که دولت معادل پولی را که از منابع عمومی به وزارت بهداشت می‌دهد، به مالیات بر ارزش افزوده وصل کند. در این صورت مردم هم می‌گویند ما درصدی مالیات بر ارزش افزوده روی خریدهای‌مان پرداخت می‌کنیم و می‌دانیم این پول در حوزه سلامت هزینه می‌شود. البته به شرطی که این مالیات به گونه‌ای در حوزه سلامت هزینه شود که مردم هر سال احساس کنند اتفاقات خوبی در این حوزه در شهر و زندگی‌شان رخ می‌دهد.
با انکار نمی‌توان بدهی را پرداخت کرد
وی با بیان اینکه در حال حاضر وزارت بهداشت نزدیک به ۴۰۰۰ میلیارد تومان از تامین اجتماعی طلبکار است، افزود: متاسفانه ما گاهی می‌شنویم این طلب را انکار می‌کنند اما باید گفت با انکار بدهی پرداخت نمی‌شود. این میزان بدهی در حالی است که چندین برابر آن از طرف مردم به عنوان حق بیمه و برای بخش درمان پرداخت شده اما احتمالا این پول در بخش‌های دیگر هزینه شده است. حال باید پرسید وزارت بهداشت چه تقصیری دارد؟
 


Page Generated in 0/0059 sec