printlogo


کد خبر: 169898تاریخ: 1395/10/14 00:00
رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی:
مدیریت ضعیف جهاد کشاورزی گوشت را گران کرد

گروه اقتصادی: افزایش شدید نرخ گوشت قرمز حتی واردکنندگان را شاکی کرده و آنها نبود مدیریت صحیح را عامل اصلی هرج و مرج در بازار می‌دانند. به گزارش «وطن‌امروز»، قیمت گوشت در هفته‌های اخیر رکوردشکنی کرده و حتی به کیلویی 50 هزار تومان رسیده است تا مصرف آن کاهش یابد.  اتحادیه تولیدکنندگان، کمبود دام را عامل اصلی گرانی گوشت می‌داند اما وزارت جهاد کشاورزی کمبود دام را تکذیب می‌کند و علت اصلی را سودجویی افراد می‌داند. حالا رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی نیز مدیریت جهادکشاورزی را عامل گرانی گوشت دانسته است.
 فرهاد آگاهی با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز گفت: به دنبال اجرایی شدن قانون انتزاع، وزارت جهاد کشاورزی متولی تنظیم بازار گوشت است اما این وزارتخانه هنوز نتوانسته نسبت به مدیریت گوشت قرمز اشراف کامل پیدا کند. وی با اشاره به افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار اظهار داشت: از گذشته‌ها گوشت قرمز، پرهزینه‌ترین کالای موجود در سبد غذایی خانوارها بوده است و به همین جهت مصرف آن در خانواده‌های غنی و مرفه با خانواده‌هایی که از لحاظ مالی تحت فشار هستند، تفاوت چشمگیری دارد و از این رو است که دولت‌ها برنامه‌ریزی‌های ویژه‌ای را برای تامین آن تدارک می‌بینند. رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی با اشاره به ضعف برنامه‌ریزی برای تامین گوشت مورد نیاز مردم ادامه داد: واقعیت این است که میانگین قیمت سالانه گوشت باید به گونه‌ای باشد که خانواده‌ها در دهک‌های پایین جامعه و با حداقل دستمزد هم بتوانند به هر صورت شاخص پروتئین گوشتی مورد نیاز خود را تامین کنند ولی متاسفانه به نظر می‌رسد این تقاضای عمومی پاسخ داده نمی‌شود. آگاهی افزود: متاسفانه وضعیت مصرف گوشت قرمز در سال‌های اخیر سیر نزولی داشته است به طوری که براساس آمار، سرانه مصرف گوشت قرمز در حالی که در بازه سال‌های 80 تا 89  سیر صعودی و افزایشی داشته، ناگهان از این سال، شیب نزولی پیدا کرده است که عمده دلیل آن به افزایش قیمت آن و کاهش قدرت خرید خانواده‌ها بازمی‌گردد.
 به گفته رئیس انجمن واردکنندگان فرآورده‌های خام دامی، به دنبال اجرایی شدن قانون انتزاع، وزارت جهاد کشاورزی متولی تنظیم بازار گوشت است ولی به نظر می‌رسد این وزارتخانه هنوز نتوانسته نسبت به مدیریت گوشت قرمز اشراف کامل پیدا کند و دلیل آن نیز به 3 مولفه عدم اعتماد به بلوغ بخش خصوصی، عدم تمایل به واگذاری امور تصدی‌گری از سوی دولت و همچنین نبود سازوکار لازم از لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بازمی‌گردد. وی در پاسخ به این پرسش که نقش صادرات دام سبک در افزایش قیمت گوشت گوسفندی چیست، اظهار داشت: صادرات دام زنده سبک به 2 شکل قانونی و غیرقانونی صورت می‌گیرد. گاهی اوقات وزارت جهاد کشاورزی به صورت قانونی این مجوز را صادر می‌کند که این مجوزها در واقع بر اساس آمار و ارقام و تخمین‌هایی است که وزارت جهاد نسبت به میزان تولید گوشت و میزان نیاز بازار در اختیار دارد و به نوعی می‌تواند ابزار تنظیم بازار و ثبات قیمت‌ها باشد ولی وقتی این آمار‌ها اشتباه و همراه با خطاست، قطعا صادرات دام زنده، برهم‌زننده نظم بازار خواهد بود.
وی ادامه داد: شکل دیگر صادرات دام به صورت غیررسمی است که معمولا دامدارانی که در اطراف مرزها هستند، به شکل غیرقانونی، دام خود را به آن سوی مرزها برده و در ازای آن، کالا دریافت می‌کنند و در این میان افرادی هم هستند که کالای آنها را به شکل غیرقانونی وارد کشور می‌کنند. یعنی هم صادرات دام و هم واردات کالا به شکل تهاتری و قاچاق صورت می‌گیرد.
به گفته آگاهی، این موضوع نیز می‌تواند در تنظیم بازار اخلال وارد کند و بیشتر زمانی اتفاق می‌افتد که تفاوت قیمت گوشت در این سوی و آن سوی مرز، فاحش باشد.
وی با اشاره به اینکه آمارهای وزارت جهاد با آمارهای مرکز آمار ایران، تفاوت‌های فاحش و غیرمنطقی دارد، اضافه کرد: به هر حال شکی وجود ندارد که ناتوانی در تنظیم بازار و بالار فتن قیمت گوشت نشان از عدم بهره‌برداری دولتمردان از خرد جمعی و تجربیات شکل گرفته در تشکل‌های بخش خصوصی دارد.
آغاز عرضه گوشت گرم وارداتی و داخلی
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام  گفت: گوشت گرم وارداتی به همراه گوشت قرمز گرم داخلی از روز دوشنبه (دیروز) در میادین بیست‌ودوگانه شهرداری تهران توزیع می‌شود.
علیرضا ولی با بیان اینکه گوشت گرم وارداتی را از کشورهای قزاقستان، قرقیزستان و روسیه تأمین کرده‌ایم، افزود: گوشت گرم وارداتی با هواپیما و کمتر از ۱۲۲ ساعت به مراکز توزیع منتقل و با قیمت تقریبی کیلویی ۳۱ هزار تومان عرضه می‌شود که امیدواریم بتوانیم تا ۱۰ روز آینده بازار گوشت قرمز سبک را به تعادل برسانیم. وی با بیان اینکه مسؤولیت تنظیم بازار در تأمین مواد پروتئینی از جمله گوشت مرغ و گوشت قرمز برعهده شرکت پشتیبانی امور دام است، گفت: مرغ در بازار اشباع است و شرکت پشتیبانی دام هم ذخایر خوبی از این بابت دارد و در این باره مشکلی نداریم. ولی افزود: قیمت دام سنگین نیز همانند سال‌های گذشته کیلویی حدود ۱۲ هزار تومان است و به وفور هم یافت می‌شود و گوشت قرمز دام سنگین هم به صورت گرم و سرد عرضه می‌شود ضمن اینکه ذخایر راهبردی هم داریم. وی با بیان اینکه هیچ مشکلی در فرآیند تولید گوشت قرمز دام سبک در کشور به وجود نیامده است، گفت: با بررسی‌ها متوجه شدیم تنش به وجود آمده در بازار در حوزه گوشت گرم دام سبک به حلقه‌های موجود در بازار میان تولید‌کننده و مصرف‌کننده مربوط است که مسؤولیت خرید از عرضه‌کننده و توزیع در بازار را برعهده دارند و برای سودجویی بیشتر مشکلاتی را ایجاد کرده‌اند.
 


Page Generated in 0/0050 sec