printlogo


کد خبر: 171659تاریخ: 1395/11/19 00:00
نایب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس مطرح کرد
بدهی 6هزار میلیاردی دولت به صنعت دارو
رئیس مرکز بودجه وزارت بهداشت: از محل درآمدهای هدفمندی یارانه‌ها در سال ۹۵ اساسا پولی تحویل نگرفتیم

گروه اجتماعی: نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: متاسفانه مسؤولان سازمان برنامه و بودجه با بی‌تدبیری تاکنون در اختصاص 8 هزار میلیارد تومان بودجه برای پرداخت بدهی بیمه سلامت کوتاهی کرده‌اند.
به گزارش فارس، محمدحسین قربانی درباره برخی اخبار مبنی بر وجود 6 هزارمیلیارد تومان بدهی دولت به صنعت دارو از سال 93 تاکنون، گفت: به طور تقریبی این آمار درست است و این میزان بدهی در مجموع شامل صنعت دارو اعم از توزیع، تولید و پخش دارو در داروخانه‌هاست.
نماینده مردم آستانه‌اشرفیه در مجلس با اشاره به اینکه مهم‌ترین مشکل در حال حاضر بدهی بیمه‌ها به داروخانه‌هاست، افزود: داروخانه‌ها سرمایه‌های بسیار محدودی دارند و براساس دادوستد با بیمار و براساس درآمدهای کسب شده باید داروها را از شرکت‌های دارویی خریداری کنند اما متاسفانه به دلیل بدهی بیمه‌ها مطالبات داروخانه‌داران پرداخت نمی‌شود که این موضوع در حال حاضر نگران‌کننده است. وی تاکید کرد: همچنین سیستم‌های پخش دارو توان مالی آنچنانی برای توزیع دارو و ملزومات پزشکی نداشته و با مشکلات بسیاری مواجه هستند، بنابراین این دو بخش در صنعت دارو برای جامعه پزشکی نگرانی‌هایی را به وجود آورده است؛ البته امیدواریم هشدارها مبنی بر فروش نداشتن دارو به بیماران به دلیل این مشکلات اجرایی نشود، زیرا داروخانه‌داران از دغدغه‌های بیماران در تامین دارو آگاهی دارند.
قربانی با اشاره به اینکه دولت باید 8 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت را در زمان کوتاهی در اختیار بیمه سلامت قرار دهد، گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از محل 8 هزارمیلیارد تومان است، ضمن اینکه اکثر داروخانه‌داران از قشر متوسط جامعه هستند؛ هرچند برخی مسؤولان داروخانه‌ها به دلیل همین مطالبات و پرداخت نشدن آن حاضر به توقف فعالیت داروخانه‌های خود شدند. این نماینده مردم در مجلس دهم با بیان اینکه منابع موردنیاز برای پرداخت بدهی‌های بیمه‌ها به داروخانه‌داران و مراکز درمانی باید سریع تامین شود، افزود: متاسفانه مدیران سازمان برنامه و بودجه با بی‌تدبیری و بی‌توجهی تاکنون در اختصاص 8 هزار میلیارد تومان بودجه برای پرداخت بدهی بیمه سلامت کوتاهی کرده اما بهتر است بانک رفاه و سیستم اقتصادی دولت مسیر پرداخت بدهی بیمه سلامت را هموار کنند.
بودجه وزارت بهداشت از هدفمندی یارانه‌ها
همچنین رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت با بیان اینکه آنچه روی کاغذ‌ به عنوان بودجه حوزه سلامت به این حوزه تخصیص می‌یابد، تنها عدد است و با آنچه در عمل تحقق می‌یابد متفاوت است، به بیان چند نمونه در این ارتباط پرداخت و گفت: از محل درآمدهای هدفمندی یارانه‌ها که ۴۸۰۰ میلیارد تومان بود در سال اول تنها ۳۵۰۰ میلیارد تومان تحویل گرفتیم.  همچنین در سال ۹۴ تنها ۸۰۰ میلیارد تومان گرفتیم و در سال ۹۵ اساسا پولی تحویل نگرفتیم. ابوالحلاج همچنین به موضوع درآمدهای اختصاصی که به صورت غیرواقعی از زبان منتقدان مطرح شده، اشاره کرد و افزود: آنچه در دانشگاه‌های علوم پزشکی به آن درآمد اختصاصی می‌گوییم همان پولی است که بیمه‌ها باید پرداخت کنند و بیمه‌ها در عمل در پرداخت‌ها همکاری نداشتند. بویژه در حوزه بیمه سلامت پیش‌بینی لازم برای جبران هزینه‌های بیمه سلامت در قانون بودجه دیده نشد به نحوی که برای رفع این مشکل مجلس مصوب کرد ۸ هزار میلیارد تومان تحت عنوان اوراق قرضه برای سازمان بیمه سلامت تامین کنند که تا الان از این مبلغ تنها ۱۲۵۰ میلیارد تومان دریافت شده است، کما اینکه سازمان تامین اجتماعی ۱۰ ماه در پرداخت‌ها عقب است.
رئیس مرکز بودجه و پایش عملکرد وزارت بهداشت افزود: بدیهی است که با اجرای طرح تحول سلامت، حجم مراجعات مردم به مراکز درمانی خیلی بیشتر شده و طبیعی است به همان نسبت هزینه‌ها نیز افزایش می‌یابد. وی گفت: وقتی فرانشیز را کاهش می‌دهیم و قرار است آن را از طرح تحول سلامت جبران کنیم، در واقع این هزینه‌ها را باید با بخشی از محل درآمد اختصاصی خود جبران کنیم که همان بدهی بیمه‌هاست. ابوالحلاج گفت: بنده به عنوان مدیری که با وزرای  گوناگون و در دولت‌های قبل کار کرده‌ام، می‌گویم، آنچه به عنوان مصوبه در قانون بودجه امسال آمده است شاید نسبت به سال ۹۰ تغییرات قابل توجهی داشته باشد ولی آنچه در عمل محقق شده به قیمت ثابت به 2 برابر هم نمی‌رسد، ضمن اینکه ماموریت‌ها و خدمات بسیاری هم به وزارت بهداشت در این دولت محول شده است. وی با اشاره به موضوع تورم در سال‌های گوناگون افزود: اگر قیمت ثابت پولی را که در سال ۹۴ به حوزه سلامت اختصاص داده‌اند با سال ۹۱ مقایسه کنیم در واقع پولی که ما الان داریم تحویل می‌گیریم به اندازه پول سال ۹۱ است، بنابراین اعداد سال ۹۴ لزوما به معنای حجم بیشتر پول نیست و کارایی بیشتر از سال ۹۱ را هم ندارد و البته این درحالی است که ماموریت‌های ما در سال‌های گذشته بشدت افزایش پیدا کرده و تعهدات‌مان نیز خیلی بیشتر از گذشته شده است.


Page Generated in 0/0103 sec