printlogo


کد خبر: 173525تاریخ: 1396/1/14 00:00
رئیس سازمان خصوصی‌سازی خیال مشمولان را راحت کرد
توزیع سهام عدالت متناسب با پول پرداختی

گروه اقتصادی: با اتمام دوره به روزرسانی سامانه سهام عدالت، مشمولان سهام عدالت می‌توانند از امروز با مراجعه به سامانه  www.samanese.ir دوباره از صورت حساب سهام عدالت خود آگاه شوند؛ این سامانه از 30 اسفند 95 از دسترس خارج شده بود. بر اساس این گزارش، مشمولان با وارد کردن برخی مشخصات شناسنامه‌ای و کد ملی خود در جریان آخرین وضعیت دارایی‌های سهام خود قرار می‌گیرند اما فعلا موضوع آزاد‌سازی سهام قطعی نشده است. به گزارش «وطن‌امروز» همچنین سود نقدی پرداختی در سال‌های گذشته به برخی مشمولان سهام عدالت، از ارزش کلی سهام‌شان کسر می‌شود. از آنجا که طرح توزیع سهام عدالت از سال 1385 اجرایی و عملی شد و بر اساس آن قرار شد در مدت 10 سال از محل سود این سهام، اقساط سهام عدالت پرداخت شود، در این سال‌ها بخشی از سود مالی سال‌های 85 و 86 سهام عدالت به برخی مشمولان در سال‌های 86 و 87 در قالب رقم‌های 40 و 80 هزار تومانی پرداخت شده که پس از آن، قانونی به تصویب رسید تا تعیین تکلیف سهام عدالت دیگر سود نقدی به مشمولان پرداخت نشود. از این رو دارندگان سهام عدالت که در سال‌های گذشته سود نقدی 40 و 80 هزار تومانی دریافت کرده‌اند با مراجعه به سامانه در صورتحساب خود متوجه درج توضیحات درباره این سود نقدی شده‌اند و دولت این مبالغ را از ارزش کلی سهام عدالت آنها کسر کرده‌ است.
ثبت‌نام جدید از شهریور۹۶
در همین‌باره معاون وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه اگر حتی یک نفر هم واریز وجهی برای دریافت بیشتر سهام عدالت نداشته باشد، خللی در برنامه‌ها وارد نمی‌کند، از احتمال ثبت‌نام جدید برای دریافت این سهام خبر داد. میرعلی‌اشرف عبدالله‌پوری‌حسینی در گفت‌وگو با مهر با تاکید بر اینکه دولت به هیچ عنوان روی وجوه واریزی مردم بابت سهام عدالت حساب باز نکرده است، گفت: اگر حتی یک نفر از مشمولان دریافت سهام عدالت، مابه‌التفاوت وجه لازم برای دریافت سهام بیشتر تا سقف یک میلیون تومان را واریز نکند، هیچ اتفاقی رخ نخواهد داد و در مقابل اگر همه ۴۹ میلیون نفر نیز مانده را بپردازند که البته درباره 2 دهک اول پرداختی صورت نخواهد گرفت، هیچ خللی در کار ساماندهی سهام عدالت رخ نمی‌دهد. وی افزود: به هر تعدادی که وجه واریز کنند و به هر تعدادی که واریزی نداشته باشند، سازمان خصوصی‌سازی، آمادگی اجرای کار را از صفر تا صد دارد و البته باید تاکید کرد مردم هیچ وظیفه و دینی به دولت ندارند و نباید چیزی را به دولت بپردازند و اگر پولی را واریز کنند، اختیار آنهاست و متناسب با آن هم، سهام دریافت می‌کنند. وی تصریح کرد: ما روی این پول، اصطلاحا حساب خاصی باز نکرده‌ایم و این حق مردم است که سهام دریافت کنند. بنابراین اگر فردی یک ریال هم نپردازد، به همان میزان تعیین شده، از سهام برخوردار خواهد شد؛ بنابراین همه مشمولان، کف مشخصی از سهام را خواهند داشت.
پوری‌حسینی در پاسخ به این پرسش که تکلیف مابه‌التفاوت سهامی که در قالب سهام عدالت در نظر گرفته شده و از سوی مردم خریداری نشود، چه خواهد شد و آیا این سهام دوباره عرضه خواهد شد، گفت: اگر تا پایان شهریور سال ۹۶ برخی پول واریز کردند و برخی دیگر این وجه را واریز نکردند، به همان اندازه که وجه واریز شده، سهام عدالت از سهم دولت جدا می‌شود و به مشمولان تعلق می‌گیرد ولی الباقی سهام که از سوی مردم خریداری نشده و برای آن اصطلاحا وجهی در قالب مابه‌التفاوت از سوی مردم واریز نشد، متعلق به خود دولت است. وی اظهار داشت: اینکه از شهریور ۹۶ به بعد، دولت می‌خواهد این سهام در نظر گرفته شده در سبد سهام عدالت را در قالب خصوصی‌سازی بفروشد یا مشابه سهام عدالت برای اقشار باقیمانده که سهام ندارند، اختصاص دهد و ثبت‌نام جدیدی انجام دهد، برای آن هر مصوبه‌ای صادر کند، مطالبی است که آن زمان درباره آن بحث و تصمیم‌گیری خواهد شد.
آمادگی 2 میلیون سهامدار برای پرداخت اقساط
در همین حال مشاور رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی گفت: بیش از 2 میلیون نفر از مشمولان به صورت داوطلبانه برای پرداخت اقساط خود و تملک سهام عدالت از طریق حساب‌های بانک ملی تا پایان اسفندماه گذشته اعلام آمادگی کرده و پرداخت‌هایی انجام داده‌اند. سیدجعفر سبحانی با اشاره به رونمایی از سامانه ساماندهی سهام عدالت در اسفندماه پارسال افزود: بر این اساس بیش از 49 میلیون و 200 هزار نفر از مشمولان می‌توانستند با مراجعه به سامانه به نشانی www.samanese.ir برای گرفتن صورت‌حساب خود اقدام کنند. وی ادامه داد: تا 30 اسفند پارسال و فقط در 2 هفته بیش از 28 میلیون نفر از مشمولان به سامانه پیش‌بینی شده مراجعه کردند در حالی که پیش‌بینی این سازمان مراجعه 12 تا 13 میلیون نفر بود. وی با اشاره به صورتحساب مشمولان یادآوری کرد: در بخشی از این صورتحساب، میزان واریزی سود (دریافتی از شرکت‌های سرمایه‌پذیر) به حساب خزانه مشخص شده که برای همه مشمولان این رقم ثابت و 532 هزار تومان است و در مجموع برای مشمولان کشور طی 10 سال گذشته بیش از 24 هزار میلیارد تومان به خزانه واریز شده است. سبحانی اظهار داشت: 6200 میلیارد تومان از این رقم در دولت‌های گذشته (7 ساله منتهی به سال 92) و بقیه 17 هزار و 800 میلیارد تومان آن در 3 ساله دولت یازدهم دریافت و به حساب خزانه واریز شده است؛ بر این اساس در طول خدمت دولت «تدبیر و امید» مجموع دریافتی سود سهام عدالت و واریزی به خزانه بیش از 3 برابر 7 سال پیش از آن بوده است. وی در ادامه با اشاره به ماده 6 آیین‌نامه اجرایی توزیع سهام عدالت مورخ فروردین 88 خاطرنشان کرد: طبق این ماده قانونی، اگر در 10 سال سازمان خصوصی‌سازی می‌توانست از محل سود شرکت‌های سرمایه‌پذیر مبلغ یک میلیون تومان سهام عدالت را تادیه و پاس کند، همه مشمولان کل سهام خود را دریافت می‌کردند و در غیر این صورت مشمولان می‌توانند آن را به صورت اختیاری پرداخت کنند. سبحانی تصریح کرد: در پایان سال 95 مهلت 10 ساله سهام عدالت به پایان رسید و ما سود سال 95 را در سال 96 خواهیم پرداخت و با احتساب سال 95 در مجموع 532 هزار تومان برای هر مشمول در نظر گرفته شده است. وی افزود: سود سال 95 مشمولان به خزانه واریز نخواهد شد و متعلق به خود مشمولان است اما روند آن به این صورت است که اگر سود سال 95 را برای مشمولان واریز کنیم، باید تا تیر ماه 96 صبر کنیم تا مجامع 60 شرکت  برگزار شود و سود و زیان شرکت‌ها مشخص شود. البته شرکت‌ها چند ماهی فرصت دارند تا این سود را به حساب سازمان خصوصی‌سازی واریز کنند. وی افزود: پیش‌بینی می‌شود از نیمه دوم سال 96 شرایط به گونه‌ای فراهم خواهد شد که  ما سود سال 95 را در نیمه دوم سال 96 به حساب مشمولان و افرادی که سهامدار سهام عدالت هستند واریز کنیم اما مسلما سودها متفاوت است. سبحانی گفت: 6 دهک جامعه و  18 گونه شغلی مشمول سهام عدالت می‌شوند و هر فردی که به هر دلیلی ثبت‌نام نکرده است و جا مانده در نیمه دوم سال 96 (شهریور ماه) با اعلام سازمان خصوصی‌سازی می‌تواند اقدام به ثبت‌نام کند.
 


Page Generated in 0/0068 sec