در حالیکه کمتر از ۲۰ روز به آغاز ماه رمضان باقی مانده، وعدههای مسؤولان دولتی درباره بازار گوشت محقق نشده و نرخ این کالا هر روز گرانتر میشود؛ گوشت گوسفندی در۴ سال گذشته ۶۴ درصد گران شده است. به گزارش مهر، آرامش بازار گوشت پس از روزهای عید دوام چندانی نیاورد و قیمت این کالا اوایل اردیبهشتماه جاری دوباره به سوی ۴۰ هزار تومان خیز برداشت. این در حالی است که کمتر از ۲۰ روز به آغاز ماه مبارک رمضان باقی مانده و تنظیم بازار گوشت قرمز به عنوان یکی از کالاهای اصلی سبد مصرفی مردم، از اهمیت ویژهای برخوردار است. بهرغم وعدههایی که مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی دادند در روزهای اخیر نرخ گوشت گوسفندی ۴۰ هزار تومان را هم رد کرده است. در همین راستا حسن رکنی، معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز در ماه مبارک رمضان گفته بود: حدود ۱۵ هزار تن گوشت منجمد بخش خصوصی در حال حاضر در بازار وجود دارد، ضمن اینکه شرکت پشتیبانی امور دام نیز نزدیک به ۳ هزار تن گوشت منجمد آماده عرضه به بازار دارد. از سویی برخی کارشناسان شرایط خوب علوفهای صحراها و خودداری دامداران از عرضه دامهایشان به بازار را از جمله دلایل کمبود دام در بازار و گرانی گوشت عنوان میکنند.
برخی دیگر معتقدند حضور دلالان در بازار این کالا موجب ایجاد این آشفتهبازار شده با این حال مهمتر از دلایل گرانی گوشت، عملکرد بسیار ضعیف دولت در تنظیم بازار این کالا است که مردم را در خرید یکی از اصلیترین مواد غذاییشان با مشکل روبهرو کرده و باعث شده حضور این ماده پروتئینی روز به روز در سبد مصرف خانوار کمرنگتر شده و از سفره برخی طبقات ضعیف جامعه حذف شود. از سوی دیگر نگاهی به نوسانات قیمت گوشت در ۴ سال گذشته نشان میدهد قیمت این کالا از خرداد ۹۲ تا اردیبهشتماه امسال ۶۴ درصد افزایش داشته است؛ جدول زیر روند تغییرات قیمتی گوشت طی ۴ سال گذشته را نشان میدهد.