معاون دفتر نظارت بر بهداشت عمومی سازمان دامپزشکی گفت: اصلاحیه مقررات استفاده از خمیر مرغ در کمیته ملی با حضور مسؤولان سازمانهای دامپزشکی، غذا و دارو، استاندارد و عوامل دیگر مورد تایید قرار گرفت تا استفاده آن در مرحله اول با شرایط خاصی آزاد شود. فرهمند صالحزاده در گفتوگو با تسنیم، اظهار داشت: اصلاحیهای درباره استفاده از خمیر مرغ با شرط و شروط خاصی انجام شده است. وی افزود: این شرایط اکنون به ثبت رسیده و صنایع تولید سوسیس و کالباس میتوانند از این امکان استفاده کنند. وی ادامه داد: در مرحله دوم دوباره این شرایط تغییر خواهد کرد. در اطلاعیه پژوهشگاه استاندارد سازمان ملی استاندارد نیز آمده است: «پس از 2 سال مذاکره و برگزاری نشستهای تخصصی کارشناسی بین رؤسا و کارشناسان سازمان ملی استاندارد، سازمان غذا و دارو و سازمان دامپزشکی کشور، درباره تعیین مقررات و چگونگی استفاده از گوشت مرغ جداسازی شده مکانیکی (خمیر مرغ) در سوسیس و کالباس، سرانجام اصلاحیه استاندارد ملی سوسیس و کالباس درباره شرایط فنی و بهداشتی تولید سوسیس و کالباس با استفاده از خمیر مرغ مصوب شد. براساس این اصلاحیه، همه واحدهای تولیدی برای بستهبندی سوسیس و کالباس حاوی خمیر مرغ، باید از پوشش رنگی متمایز به «رنگ زرد» استفاده کنند و عبارت حاوی خمیر مرغ در نشانهگذاری این نوع فرآوردهها نوشته شود». اما رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو نسبت به آزاد شدن استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس واکنش نشان داد. وی درباره چرایی آزاد شدن استفاده از خمیر مرغ در سوسیس و کالباس اظهار داشت: این اصلاحیه مقررات با شرایط خاص تایید شده است، یعنی برخی ممنوعیتها درباره استفاده از خمیر مرغ همچنان پابرجاست. دیناروند توضیح داد: جداسازی گوشت مرغ به روش مکانیکی باید در واحد تولیدی سوسیس و کالباس انجام شود، یعنی خمیرمرغ نمیتواند در جای دیگری تولید شود و به واحد تولید سوسیس و کالباس حمل شود.