printlogo


کد خبر: 177231تاریخ: 1396/4/1 00:00
رئیس انجمن علمی روانپزشکی ایران مطرح کرد
کمبود ۷ هزار تخت روانپزشکی در کشور

گروه اجتماعی: رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود ۶ الی ۷ هزار تخت بیمارستانی مواجه هستیم، گفت: متاسفانه بسیاری از بیماران توانایی مالی برای بستری شدن در بیمارستان و ادامه درمان‌ را ندارند.
مریم رسولیان، رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران درباره کمبود تخت‌های روانی در بیمارستان‌ها به ایلنا اظهار کرد: در سال‌های اخیر حدود ۲ هزار تخت ایجاد شده اما در حال حاضر با کمبود ۶ الی ۷ هزار تخت بیمارستانی برای بیماران روانی مواجه هستیم.
وی با اشاره به طرح تحول سلامت گفت: با اجرای این طرح اتفاقات بسیار خوبی در رشته روانپزشکی صورت گرفت و اقداماتی مانند کاردرمانی و روان‌درمانی برای بیماران روانی تحت پوشش بیمه انجام شد. همچنین در طرح تحول سلامت هزینه بستری بسیار کاهش یافت اما با این وجود همچنان بسیاری از بیماران توانایی مالی برای بستری شدن در بیمارستان و ادامه درمان‌ را ندارند. رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با بیان اینکه هزینه بستری بیماران روانی حدود ۲۴ الی ۲۵ درصد کاهش داشته است، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر بسیاری از برنامه‌هایی که برای سلامت روان در طرح تحول سلامت آمده بود، توسط بیمه‌ها در حال حذف شدن است که باعث نگرانی جامعه روانپزشکی کشور شده است. رسولیان بیان کرد: تفاوت درآمد پزشکان روانپزشکی با دیگر رشته‌های پزشکی به‌رغم سختی کار بسیار زیاد است، از سوی دیگر هزینه درمانی را که یک بیمار روانی بر دولت تحمیل می‌کند در مقایسه با دیگر بیماری‌ها بسیار کم است، در حالی که اثرات آن بر جامعه بسیار زیاد است. به‌طور مثال یک جراحی معده هزینه درمان بسیار زیادی را نسبت به بستری یک بیمار روانی به دولت تحمیل می‌کند، در حالی که باری که یک بیمار روانی برای جامعه دارد، قابل مقایسه با یک بیماری معده نیست از همین‌رو سرازیر شدن بودجه به این بخش بسیار معقول است و این اتفاق در دولت یازدهم شکل گرفته بود. وی ادامه داد: در حقیقت طرح تحول سلامت برای قشر خدمات‌دهنده که در واقع روانپزشکان هستند، منفعت چندانی نداشته اما برای قشر خدمات‌گیرنده بسیار خوب و مفید بوده است که متاسفانه همانطور که بیان کردم، در حال حاضر با مشکلاتی از طرف بیمه‌ها مواجه هستیم. رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در بخش دیگری از صحبت‌هایش با بیان اینکه وجود خشونت در جامعه سلامت روان را به‌ خطر می‌اندازد، گفت: ما متخصصان سلامت روان با اعدام در ملأ عام به دلیل ترویج رفتار‌های خشونت‌آمیز مخالف هستیم. رسولیان اظهار کرد: گاهی اوقات رفتارهای فردی و در برخی موارد نیز سیاست‌های کلان اجتماعی می‌تواند باعث بروز خشونت در جامعه شود. همچنین رفتارهای خشونت‌آمیز از جانب مجریان قانون نیز به تشدید خشونت در جامعه می‌انجامد. وی افزود: یکی از مهم‌ترین عواملی که خشم را در افراد زیاد می‌کند، محرومیت است. هر چقدر محرومیت در انسان بیشتر شود به خشم بیشتری تبدیل می‌شود. رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با تاکید بر اینکه سلامت روان فرد و جامعه با خشونت رابطه مستقیم دارد، گفت: فردی که از سلامت روان بالایی برخوردار است، می‌تواند هیجانات منفی و خشم خود را کنترل کند و  در مقابل فردی که سلامت روان پایین دارد، نمی‌تواند هیجانات منفی خود را کنترل کند. رسولیان با بیان اینکه در بحث سلامت اجتماعی 2 مفهوم سواد سلامت و خودمراقبتی مطرح است، خاطرنشان کرد: اگر فرد از سواد سلامت بالایی برخوردار باشد، باعث می‌شود انتظارات غیرواقعی نداشته باشد و می‌تواند هیجانات منفی خود را کنترل کند، از سوی دیگر سواد سلامت با خودمراقبتی رابطه مستقیم دارد و فرد زمانی می‌تواند مراقب خود و اطرافیانش باشد که نسبت به بحران‌ها و شرایط آگاهی داشته باشد.


Page Generated in 0/0052 sec