printlogo


کد خبر: 179330تاریخ: 1396/5/16 00:00
وزارت ورزش و عدم اعتقاد به هیأت‌مدیره سرخابی‌ها
قریب هم غریب شد

مهدی طاهرخانی: هفته دوم لیگ هفدهم تمام شد و باز هم وزارت ورزش و جوانان اعضای هیات‌مدیره پرسپولیس را انتخاب نکرده بود و شاید اگر فشار رسانه‌ای و مشکل قانونی در ثبت شرکت‌ها نبود، وزارت ورزش ترجیح می‌داد کلا نه برای استقلال و نه برای پرسپولیس هیچ هیات‌مدیره‌ای را تشکیل ندهد. با این وجود دیروز پس از ماه‌ها قول و قرار 5 عضو هیات‌مدیره پرسپولیس انتخاب شدند. اما دلیل این همه تعلل چه بود؟
 اینکه در همه کشور پیدا کردن 5  نفر برای حضور در هیات‌مدیره قرمزها این همه زمان ببرد قابل قبول نیست. نگاهی به آرشیو رسانه‌ها نشان می‌دهد از اواسط تیرماه، مدیران وزارت ورزش مرتب اعلام کردند ظرف چند روز آینده این اعضا انتخاب خواهند شد. پیش از این قرار بود شامگاه چهارشنبه هفته قبل این اتفاق رخ دهد ولی کماکان اعلام نشد. داورزنی در توجیه این انفعال مشکوک می‌گوید باید بررسی‌های همه‌جانبه صورت بپذیرد. قطعا انتخاب وزرا برای اداره کشور تا این اندازه  زمانبر نیست که انتخاب چند عضو
هیات‌مدیره پرسپولیس این همه به درازا انجامید.
 اما واقعیت چیست؟ تیم مدیرعامل دارد، کادر فنی دارد و همه بازیکنانش را هم گرفته و از این رو اساسا وزارت ورزش، اعتقادی به هیات‌مدیره ندارد و آن را تنها اسباب تولید حاشیه می‌داند. در تفکر مردان وزارت ورزش همین که یک مدیرعامل در راس کار باشد کفایت می‌کند و با توجه به حضور اسپانسری قوی مثل 3090 اصلا احتیاجی به هیات‌مدیره و آوردن اسپانسر جدید نیست! اگر فشار رسانه‌ها و مشکلات قانونی نبود شاید تا پایان لیگ هفدهم همینطور گزینش این 5 نفر ادامه داشت. به همین دلیل است که محمدحسین قریب از 4 جلسه هیات‌مدیره تازه انتخاب شده آبی‌ها در 3 تای آخر غیبت داشته است. قریب که مدیری توانمند و اجرایی است پیش از این در کسوت مدیرعاملی استقلال فعالیت کرده و با جو کاملا آشناست. اما گویا نوع برنامه‌ریزی‌ها و اتفاقات استقلال موجب رنجش خاطر او شده و نمی‌خواهد پست نمایشی داشته باشد. فصل قبل هم دقیقا به همین صورت بود که علیرضا منصوریان به‌عنوان نفر اول کادر فنی همه تصمیمات را می‌گرفت و افتخاری هم کم و بیش با او هماهنگ بود؛ از انتخاب محل اردو و خرید بازیکن و همه مسائل دیگر. اگر هم حسن زمانی اعتراضی می‌کرد ناگهان کل تیم و کادر فنی به او می‌تاخت. استقلال که گویا مشکلات مالی فراوانی را دارد بی‌توجه به حضور هیات‌مدیره ناگهان با نظر منصوریان تصمیم گرفت قید هرایر مگویان را بزند. بازیکنی که اگر یک ماه قبل رضایتنامه‌اش صادر می‌شد شاید قید 400 میلیون طلبش را می‌زد و می‌رفت اما با اشتباه کادر فنی در پرکردن لیست بالای 23 سال حالا استقلال باید مبلغی حدود
2 میلیارد تومان برای بازیکنی بپردازد که اصولا دیگر بازیکن استقلال نیست.
در این باره هیات مدیره جدید آبی‌ها کاملا منفعل بود و هیچ اعمال نظری نتوانستند کنند. شاید تصور شود ریش و قیچی در دست سیدرضا افتخاری است اما در مساله محرومیت 3 بازیکن جوان آبی‌ها در هفته اول لیگ مقابل نفت آبادان، مشخص شد که افتخاری هم چندان قدرتمند نیست. مدیرعامل استقلال در صورتی که به شهادت محمدرضا ساکت پیش از این 3 بار قول داده بود از میان بازیکنان دعوت‌شده به تیم امید، دست‌کم سیدمجید حسینی را به بیشکک می‌فرستد، این کار را به دستور سرمربی انجام نداد و ثمره‌اش حذف تیم امید در قرقیزستان و سپس محرومیت 3 بازیکن استقلال و باخت در آبادان شد. در این بین هیات‌مدیره به عنوان بالاترین مرجع تصمیم‌گیری باشگاه نه دخالتی کرد و نه مصاحبه‌ای از اعضایش را شاهد بودیم. قریب هم وقتی فضا را اینگونه دید بی‌آنکه حاشیه‌ای تولید کند، راحت خودش را کنار کشید تا باشگاه به همین منوال امور را پیش ببرد. وقتی هیات‌مدیره زور کافی را نداشته باشد تنها این مشکلات مالی و هجوم بازیکنان است که متوجه آنها می‌شود. شاید مردان مد نظر وزارت ورزش برای حضور در هیات مدیره پرسپولیس کم‌وبیش هم‌نظر با قریب باشند. پرسپولیس طاهری را به عنوان سرپرست یا همان مدیرعامل در اختیار دارد، کارهای اقتصادی زیر نظر ترکاشوند اداره می‌شود و پول هم از 3090 می‌رسد. از این رو هیات‌مدیره و رئیسش اصولا چه وظیفه‌ای را می‌توانند ایفا کنند؟ وقتی حجم بدهی‌ها بالاست و حتی مبلغ 100 میلیارد تومان به اداره مالیات بدهکار هستند، دیگر هیچ برنامه‌ای برای بلندمدت نمی‌ماند که هیات‌مدیره بخواهند سیاست‌هایش را ترسیم کند و این یعنی تن دادن به روزمرگی. وزارت ورزش هم تقریبا به همین نتیجه رسیده است و از این رو بعد از شروع لیگ هفدهم و پشت سر گذاشتن هفته دوم، کماکان عجله‌ای برای انتخاب هیات‌مدیره نداشت.
با همین سیاست‌های غلط است که تیم‌های ما همیشه در حد همان تیم باقی می‌مانند و هرگز باشگاه نمی‌شوند. عدم اعتقاد به هیات‌مدیره که در قانون شرکت‌ها وجودش الزامی است، ثمره‌اش همین بدهی‌های چند میلیاردی است. اگر چند سال قبل یک هیات‌مدیره قوی و آگاه به امور حقوقی و فوتبالی در راس کار پرسپولیس بود آنها هرگز به مدیرعامل که وظیفه‌اش تنها اجرای دستورات هیات‌مدیره است، اجازه نمی‌دادند با اخراج احساسی مانوئل ژوزه، پرسپولیس را با یک پرونده سنگین و احتمالا بدهی چند میلیون یورویی مواجه کند.
البته به لطف نتایج درخشان برانکو و قهرمانی اخیر پرسپولیس کسی نگران هیات مدیره نیست اما در سوی دیگر استقلال وضعیتی متفاوت دارد. اگر منصوریان به‌رغم این همه هزینه که به روی دوش باشگاه گذاشته است نتواند تا چند هفته دیگر نتیجه بگیرد، آیا امیدی به حرکت از سوی این هیات‌مدیره نمایشی هست؟ هیات‌مدیره‌ای که رئیسش در بازی نیست و خودش ترجیح می‌دهد در چنین وضعیتی حاضر نباشد.
 

اعضای جدید هیأت‌مدیره پرسپولیس را بیشتر بشناسید
با معرفی اعضای هیات‌رئیسه جدید پرسپولیس 2 عضو اقتصادی به این هیات اضافه شدند. ظهر یکشنبه بالاخره وزارت ورزش و جوانان اعضای جدید هیات‌مدیره پرسپولیس را معرفی کرد. در بین اعضای هیات‌مدیره پرسپولیس، 3 عضو در هیات‌مدیره قبلی هم حضور داشتند و فقط 2 عضو جدید به این اعضا اضافه شدند. محمدرضا حاجی‌بیگی و ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی اعضای جدید هیات‌مدیره پرسپولیس هستند. محمدرضا حاجی‌بیگی پیش از این حدود 4 سال ریاست آتش‌نشانی تهران را بر عهده داشت. خیلی از مسؤولان معتقدند در زمان ریاست او بر سازمان آتش‌نشانی این سازمان از نظر تجهیزات و امکانات به روز و ماشین‌آلات جدید برای سازمان آتش‌نشانی خریداری شد. او پس از عزل از سمتش برای مدت کوتاهی رئیس پایانه‌های حمل‌ونقل عمومی شهرداری تهران بود که پس از یک سال از این سمت هم کنار گذاشته شد. حال با تصمیم وزیر ورزش و جوانان به عنوان عضو جدید هیات‌مدیره پرسپولیس معرفی شده است. دیگر عضو جدید هیات‌مدیره پرسپولیس ابوالفضل روغنی‌گلپایگانی است. او رئیس  کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی و یکی از فعالان صنعت چوب و کاغذ است. او که در سال ۱۳۴۰ در شهر اراک به دنیا آمده از علاقه‌مندان به ورزش محسوب می‌شود که از سوابق مدیریتی او می‌توان به مدیرکلی در حوزه وزارت بازرگانی و مسؤولیت در شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه اشاره کرد.
 


Page Generated in 0/0052 sec