printlogo


کد خبر: 180429تاریخ: 1396/6/5 00:00
پایان کار تیم ملی کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی پاریس با تک مدال حسن یزدانی
یل طلایی

گروه ورزشی: تیم ملی کشتی آزاد ایران با یک مدال به کار خود در رقابت های جهانی پاریس پایان داد. حسن یزدانی، آزادکار وزن ۸۶ کیلوگرم ایران مقتدرانه مدال طلای رقابت‌های جهانی پاریس را بر گردن آویخت و پس از ۱۹ سال، کشتی آزاد ایران را صاحب مدال زرین طلا در این وزن کرد. در ادامه رقابت‌های ۴ وزن نخست کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۱۷ که در پاریس پایتخت فرانسه در جریان است، حسن یزدانی، دارنده مدال طلای المپیک و نقره جهان، در دیدار فینال وزن ۸۶ کیلوگرم به مصاف بوریس ماکوئف، کشتی‌گیر روسی‌الاصل اسلواکی رفت و در پایان مقتدرانه و در مدت زمان ۲ دقیقه و ۲۴ ثانیه با نتیجه ۱۰ بر صفر پیروز شد و مدال طلای جهان را بر گردن آویخت. حریف یزدانی در دیدار فینال، پیش از این در مرحله نیمه‌نهایی با پیروزی 6 بر 3 برابر جی دن‌ کاکس آمریکایی، دارنده مدال برنز المپیک ریو شگفتی‌ساز شد. تیم‌ملی کشتی آزاد ایران آخرین بار توسط حسن رحیمی و رضا یزدانی در جریان رقابت‌های جهانی ۲۰۱۳ بوداپست مجارستان به مدال طلا رسیده بود اما آخرین مدال طلای ایران در وزن ۸۶ کیلوگرم به مسابقات جهانی ۱۹۹۸ تهران بازمی‌گردد که علیرضا حیدری مدال طلای جهان را بر گردن آویخت. حسن یزدانی در رقابت‌های المپیک ۲۰۱۶ ریو در وزن ۷۴ کیلوگرم به مدال طلا رسید تا کشتی آزاد ایران را پس از ۱۶ سال صاحب مدال طلای المپیک کند. وی پس از این رقابت‌ها به یک وزن بالاتر آمد. یزدانی پیش از این در دور نخست استراحت کرد، سپس عظمت دولت بیکوف، نایب‌قهرمان آسیا از قزاقستان  را در ۳ دقیقه و ۲۰ ثانیه با نتیجه ۱۲ بر ۲ شکست داد. وی در دور سوم مقابل پیتر یانولوف دارنده مدال نقره بازی‌های اروپایی از مولداوی به روی تشک رفت و این کشتی‌گیر را نیز در ۳ دقیقه و ۱۲ ثانیه مقتدرانه و با حساب ۱۰ بر صفر شکست داد. یزدانی در سومین مبارزه و در یک‌چهارم نهایی به مصاف الکساندر گوستیف، نایب‌قهرمان اروپا از آذربایجان رفت. یزدانی در این مبارزه نیز طبق عادت همیشگی از همان ثانیه نخست حملات پیاپی خود را آغاز کرد و حریف را از نفس انداخت تا اینکه این کشتی‌گیر را نیز در مدت زمان ۵ دقیقه ۱۰ بر صفر شکست داد و راهی نیمه‌نهایی شد. نابغه کشتی ایران در ادامه در دیدار ماقبل فینال به مصاف ولادیسلاو والیف، قهرمان جوانان جهان از روسیه رفت و این کشتی‌گیر روس را نیز با نتیجه ۴ بر صفر از پیش رو برداشت و فینالیست شد. همچنین در روز نخست این رقابت‌ها، رضا اطری در وزن ۵۷ کیلوگرم، بهنام احسان‌پور در ۶۱ کیلوگرم و یدالله محبی در ۱۲۵ کیلوگرم برای ایران به روی تشک رفتند که با شکست مقابل رقبا حذف شدند تا حاصل کار ایران در پایان رقابت‌های ۴ وزن نخست تک مدال طلای حسن یزدانی باشد. در وزن ۵۷ کیلوگرم مدال طلا به یوکی تاکاهاشی از ژاپن رسید که در دیدار فینال توماس گیلمان از آمریکا را ۶ بر صفر برد. مدال‌های برنز این وزن نیز به بخلایار اردنبات از مغولستان و آندری یاتسنکو از اوکراین رسید. در وزن ۶۱ کیلوگرم مدال طلای جهان به حاجی علیف از آذربایجان رسید که در دیدار فینال مقابل گاژی مراد رشیدف روس با ضربه فنی پیروز شد. مدال‌های برنز این وزن نیز به ولادیمیر خینچگاشویلی گرجی و بونه رودریگز کوبایی رسید.
در وزن ۸۶ کیلوگرم نیز حسن یزدانی با شکست بوریس ماکویف از اسلواکی طلا گرفت و پس از ۱۹ سال کشتی آزاد ایران را صاحب مدال زرین در این وزن کرد.  ولادیسلاو والیف از روسیه و جی دن‌ کاکس از آمریکا نیز به مدال برنز رسیدند نوع کشتی‌های توفانی حسن یزدانی این نوید را به جامعه ورزش ایران داد که او در صورت آمادگی به‌راحتی قادر است دومین مدال طلای خود را در المپیک 2020 صید کند.
حسن یزدانی: فقط برای طلا به فرانسه آمده‌ بودم
ملی‌پوش وزن ۸۶ کیلوگرم کشتی آزاد در مسابقات جهانی فرانسه گفت: خدا را شکر موفق شدم با کسب یک مدال خوشرنگ دل مردم ایران را شاد کنم. حسن یزدانی بعد از کسب مدال طلای رقابت‌های کشتی آزاد قهرمانی جهان گفت: در کشتی آخر دیدید که حریفم فقط دفاع می‌کرد. وی ادامه داد: خدا را شکر موفق شدم با کسب یک مدال خوشرنگ دل مردم ایران را شاد کنم. 3-2 روز قبل از مسابقات سرماخوردگی شدیدی داشتم و بدنم خیلی ضعیف شده بود؛ از این رو در مسابقات اول و دوم نتوانستم آنطور که می‌خواهم کشتی بگیرم. دارنده مدال طلای جهان و المپیک کشتی آزاد تصریح کرد: خدا را شکر در مراحل بعد بدنم راه افتاد و موفق شدم یک مدال خوشرنگ کسب کنم. یزدانی درباره هدفش از حضور در مسابقات جهانی گفت: هدفم حضوری پرقدرت و کسب مدال طلا با نمایش کشتی ایرانی بود. رسول خادم، محمد طلایی و اعضای کادر فنی کمک زیادی به من کردند که بدون حمایت آنها کسب این مدال ممکن نبود. از همان اول می‌خواستم ثابت کنم فقط برای طلا آمده‌ام تا کارم به اما و اگر کشیده نشود و جای هیچ حرف و حدیثی باقی نماند. اگر دعای مردم نبود به مدال نمی‌رسیدم. از زحمات پدر و مادرم هم تشکر می‌کنم که در تمام لحظات من را دعا کردند.
توکلیان: یزدانی بار دیگر نشان داد نابغه است
مربی تیم‌ملی کشتی آزاد با اشاره به اینکه جوانگرایی در تیم‌ملی هزینه دارد، گفت: امیدوارم هرچه سریع‌تر کشتی‌گیران‌مان را به سطح و کلاس جهانی برسانیم. امیر توکلیان درباره عملکرد ۴ نماینده ایران در روز نخست کشتی آزاد قهرمانی جهان اظهار کرد: اگر ما در سنگین وزن اشتباهات فردی نداشتیم، می‌توانستیم توسط محبی به مدال برسیم. در سبک‌وزن نیز به اعتقاد من اشتباه داوری باعث شد دستمان از رسیدن به مدال کوتاه بماند. مربی تیم‌ملی کشتی آزاد افزود: متاسفانه بهنام احسان‌پور در حد و اندازه‌های خود ظاهر نشد و مقابل حریف کوبایی بد کشتی گرفت. امیدوارم در رقابت‌های ۴ وزن دوم نتایج بهتری بگیریم هرچند کار بسیار سختی در پیش داریم. تیم جوانی به این رقابت‌ها آوردیم و ۵ نفر آنها برای نخستین‌بار است در رقابت‌های جهانی کشتی می‌گیرند و همین امر کار ما را بیش از پیش سخت می‌کند. وی تصریح کرد: جوانگرایی هزینه دارد و ما پای آن ایستاده‌ایم. علاقه‌مندان به کشتی باید بدانند تیم‌ملی بعد از المپیک ریو با هدف کسب موفقیت در المپیک ۲۰۲۰ جوان شده اما امیدوارم هرچه سریع‌تر کشتی‌گیران‌مان را به سطح و کلاس جهانی برسانیم. البته رسیدن به این هدف کاری سخت و زمانبر است اما با تلاش‌ها و برنامه‌هایی که کادر فنی تدارک دیده قطعا به اهداف‌مان خواهیم رسید. مربی تیم‌ملی کشتی آزاد با تبریک مدال طلای حسن یزدانی به مردم ایران گفت: یزدانی بار دیگر نشان داد نابغه کشتی جهان است و همیشه با تلاش و انگیزه مثال‌زدنی به‌دنبال کسب بهترین نتیجه ممکن است. مدال طلای او بسیار با ارزش بود، چرا که نشان داد در وزن جدید نیز عملکرد خوبی دارد.

کشتی‌گیری که شکست را نمی‌شناسد
تصویری که از طلای مقتدرانه در ذهن این نسل از علاقه‌مندان به کشتی نقش بسته، تا قبل از جدال‌های روز جمعه مسابقات جهانی پاریس، به حمید سوریان و امید نوروزی مربوط بود. ستاره‌هایی که در المپیک لندن رقبا را یک به یک از پیش ‌رو برداشتند و با برتری محسوس روی سکوی اول رفتند تا 2 طلای دلچسب برای کاروان ایران به ارمغان بیاورند. سوریان و نوروزی فقط به پیروزی رسیده بودند اما حسن یزدانی در جهانی پاریس، کاری  فراتر از بردن انجام داد. او توانست تصویر ذهنی یک نسل را درباره مفهوم پیروزی مقتدرانه عوض کند. حسن، رقبا را تارومار کرد. به هیچ حریفی فرصت نفس‌کشیدن نداد و یک سال بعد از المپیک، طلای جهانی را با شایستگی محض به دست آورد. لذت تماشای کشتی‌های او، فقط به غرور ملی ارتباط پیدا نمی‌کرد. حسن برای ساعاتی فضای مجازی را به تسخیر درآورده بود و آمریکایی‌ها که خودشان «جوردن باروز» دارند، از یزدانی به عنوان بهترین کشتی‌گیر دنیا نام می‌بردند. یزدانی در پاریس، مهار‌نشدنی بود. سریع و خشن. سهمگین و توفانی. اول برنده می‌شد و بعد مسابقه‌ها را آغاز می‌کرد. در همان ثانیه‌های ابتدایی، نسخه حریف را می‌پیچید. درست در همان لحظه‌ای که با پشتک وارد تشک می‌شد، رعب و وحشت را در قلب رقیب به اوج می‌رساند. او در پاریس، فرازمینی بود. آنقدر فرازمینی که منتظر بودیم در پایان تورنمنت با سفینه به سیاره خودش بازگردد. سیاره پلنگ‌ها! متصل کردن طلای جهان به طلای المپیک قبل از رسیدن به 23 سالگی، حیرت‌آور است. حسن، طلسم 4ساله طلای کشتی آزاد ایران در رقابت‌های جهانی را باطل کرد و از آن مهم‌تر، طلسم 19 ساله طلا در 86 کیلوگرم را به نابودی کشاند. در دایره لغات زندگی او، چیزی به نام شکست وجود ندارد.


Page Generated in 0/0059 sec