printlogo


کد خبر: 183559تاریخ: 1396/8/4 00:00
رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران:
آرد نانوایی‌ها بی‌کیفیت و گلوتن آن 19 است

به بهانه غنی‌سازی آرد با آنزیم و دیگر ریزمغذی‌ها، مغز آرد در آردهای یارانه‌ای از آن جدا و به صورت جداگانه به فروش می‌رسد که خلاف قانون است. رئیس اتحادیه صنف نانوایان سنگکی تهران درباره اینکه برخی‌ها نول آرد را جدا و به قنادی‌ها به قیمت گزاف می‌فروشند، گفت: ۴۰ درصد گندم خریداری شده برای تولید آرد درجه ۳ است. به گزارش تسنیم، قاسم زراعتکار ادامه داد: دولت گندم را به صورت تضمینی و 2 برابر قیمت جهانی خریداری می‌کند اما مشکلاتی در آرد و خمیر نان ایجاد می‌شود. زراعتکار اضافه کرد: جلسات زیادی برای کاهش میزان نمک موجود در نان با بخش‌های مختلف وزارت بهداشت از جمله دفتر بهبود تغذیه مدارس و جامعه داشتیم و خوشبختانه میزان متوسطه نمک مصرفی در نان از 8/1 به حدود یک گرم کاهش یافت. وی اظهار داشت: امسال کیفیت آرد در فصل تابستان برای نانوایان بسیار نامناسب بود، چرا که مسؤولان خرید گندم، محصولات درجه یک، 2 و 3 را به یک قیمت خریداری کردند و در تولید آرد به کار بردند. بنابراین می‌توان گفت 30 درصد از گندم تولیدی در کشور با کیفیت مناسب، 30 درصد درجه 2 و حدود 40 درصد درجه 3 است. زراعتکار اضافه کرد: دولت برای نگهداری هر کیلوگرم از گندم درجه 3 حدود 150 تومان پرداخت می‌کند در حالی که بخشی از این نوع گندم که برای خوراک دام مورد نیاز است، می‌توانست به آنها داده شود تا واردات گندم خارجی خوراک دام کاهش یابد. وی با بیان اینکه استان تهران تولیدکننده گندم نیست بلکه مصرف‌کننده آن است، افزود: باکیفیت‌ترین گندمی که در استان‌های مختلف تولید می‌شود در همان استان استفاده و باقیمانده آن به استان تهران ارسال می‌شود. در تهران حدود 17 میلیون تن گندم خریداری شده و در حال حاضر حدود 13 میلیون تن گندم برای مصرف استان تهران وجود دارد. وی تصریح کرد: 85 درصد از نانوایی‌ها به‌دلیل استفاده از آرد یارانه‌ای، اختیاری در انتخاب نوع آرد مصرفی خود ندارند و از سوی دیگر در کارخانجات تولید آرد نیز نول آرد را کشیده و مغز آن جدا می‌شود و آرد را با مواد بهبوددهنده و آنزیم غنی‌سازی می‌کنند. زراعتکار خاطرنشان کرد: تابستان امسال دست بیشتر شاطر نانوایی‌ها قرمز شده بود زیرا گلوتن آرد به حدود 19 رسیده بود در حالی که میزان استاندارد آن در فصل تابستان باید حدود 27 باشد بنابراین زمانی که گلوتن آرد پایین باشد نانوا مجبور است از نمک بیشتری استفاده کند تا آرد کیفیت بهتری پیدا کند اما در فصول سرمای سال استفاده از نمک در نان‌های سنتی کاهش قابل‌توجهی خواهد یافت زیرا نانوا در این فصول آرد را با آب سرد خمیر می‌کند. رئیس اتحادیه نانوایان تهران با بیان اینکه قیمت نان به بهانه یکسان‌سازی نرخ نان 3 سال است که تغییری پیدا نکرده است، افزود: اگر یک نانوایی لواش در هر روز 3 هزار عدد نان پخت کند، در ماه حدود 20 میلیون تومان نان می‌فروشد و باید برای تامین آرد مورد نیاز 10 میلیون و 700 هزار تومان و برای کارکنان خود حداقل باید حدود 10 میلیون تومان پرداخت کند و این شرایط برای نانوایان بسیار دشوار است. وی از آمادگی صنف و اتحادیه نانوایان برای مذاکره با دستگاه‌های اجرایی و مسؤول درباره میزان نمک، کیفیت آرد و نرخ نان خبر داد و گفت: اتحادیه نقش پل ارتباطی بین مسؤولان، مصرف‌کنندگان و اعضای صنف را دارد تا مشکلات نانوایان برطرف شود و کیفیت و سلامت نان ارتقا یابد. زراعتکار یادآور شد: ماموران بهداشت محیط وزارت بهداشت در زمان بازرسی خود از نانوایی‌ها کیفیت آب را نیز کنترل کنند، چرا که سختی آب در برخی مناطق به 240، کلر به 4 و نیترات به 50 می‌رسد و آب مصرف شده در خمیر تاثیر بسیار زیادی در نان پخته شده دارد. اتحادیه نانوایان آمادگی همکاری با مسؤولان و بویژه وزیر بهداشت را دارد. به‌گفته وی، از سال 96 فقط از گندم ایرانی برای تولید آرد استفاده می‌شود که کیفیت بالایی ندارد.
 


Page Generated in 0/0052 sec