printlogo


کد خبر: 183676تاریخ: 1396/8/7 00:00
جلوی گرانی گوشت قرمز را بگیرید
گوشت در حال تبدیل شدن به کالای لوکس!

گروه اقتصادی: برآورد قیمت گوشت قرمز بیانگر آن است که نرخ این محصول پروتئینی دستخوش تحولاتی شده است که با جیب مردم همخوانی ندارد. در چند ماه اخیر نوسان قیمت گوشت قرمز به حدی بود که سهم این محصول از سبد خانوار کاهش یافت، به‌گونه‌ای که هم‌اکنون به غذای اغنیا تبدیل شده است. جالب اینجاست که رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می‌گوید با افزایش واردات در هفته‌های اخیر نرخ گوشت داخلی 2 تا 3 هزار تومان کاهش یافته است اما قیمت‌های بازار حرف دیگری برای گفتن دارد. مردم از افزایش قیمت گوشت گلایه‌های بسیاری دارند، چراکه در یک سال اخیر بارها نرخ این محصول پروتئینی دستخوش تغییرات شده و آنها را در خرید بیش از پیش در مضیقه گذاشته است. گزارش‌های میدانی حاکی از آن است که هر کیلو شقه گوسفندی با نرخ 41 تا 60 هزارتومان در قصابی‌های سطح شهر به فروش می‌رسد. البته ناگفته نماند که با افزایش نرخ دلار، زمزمه‌های افزایش قیمت گوشت از سوی مسؤولان و قصابان شنیده می‌شود که در صورت تحقق این موضوع محصولات پروتئینی به کالایی لوکس تبدیل خواهد شد، چراکه تنها برخی اقشار جامعه قدرت خرید آن را دارند. همچنین علی‌اصغر ملکی، رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 39 هزار تومان به مغازه‌دار و 42 تا 43 هزار تومان به مشتری عرضه می‌شود. وی افزود: با توجه به سردی هوا و افزایش تقاضا برای خرید پیش‌بینی می‌شود نرخ گوشت باز هم دستخوش تحولاتی قرار گیرد.
گرانی گوشت با افزایش قیمت دلار در راه است!
اما علیرضا ولی، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام با بیان اینکه نوسان نرخ دلار تاثیری در کاهش واردات گوشت از آسیای میانه نداشته است، اظهار کرد: با توجه به سردسیری منطقه آسیای میانه، کمبود گوشت داخل با واردات از استرالیا و دیگر کشورهای اروپایی جبران خواهد شد. وی با اشاره به اینکه روزانه 80 تن گوشت گرم در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه می‌شود، افزود: 20 هزار تن گوشت منجمد از سوی بخش خصوصی و پشتیبانی امور دام در سردخانه‌ها ذخیره شده که در صورت نیاز به بازار عرضه خواهد شد. ولی در پاسخ به این سوال که به‌رغم واردات گوشت، نرخ گوشت داخلی در بازار کاهش نداشته است، گفت: برای کنترل قیمت گوشت داخلی و جلوگیری از آشفتگی بازار، واردات گوشت افزایش خواهد یافت. احمد مقدسی، رئیس انجمن صنفی گاوداران نیز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اکنون هر کیلو گوساله پرواربندی با نرخ 13 هزار و 500 تومان از دامداران خریداری می‌شود، در حالی که قیمت تمام‌شده آن 14 هزار و 700 تا 14 هزار و 800 تومان است.  وی با اشاره به اینکه واردات گوشت در نرخ گوشت داخلی تاثیری نداشته است، افزود: نهاده‌های دامی با ارز آزاد وارد می‌شود که این امر 20 درصد قیمت گوشت داخل را افزایش می‌دهد، بنابراین تخصیص ارز مرجع به واردات نهاده‌های دامی یا تک‌نرخی شدن ارز امری ضروری است. مقدسی در پاسخ به این سوال که با افزایش نرخ دلار زمزمه‌های قاچاق دام و کاهش عرضه دام شنیده می‌شود، بیان کرد: نوسان نرخ دلار ارتباطی به قاچاق دام زنده ندارد و تنها فاصله تولید تا بازار باید کنترل شود. رئیس انجمن صنفی گاوداران تصریح کرد: سودجویی دلالان در ایام مختلف دلیل اصلی نوسان قیمت‌هاست که انتظار می‌رود دستگاه‌های مربوطه نظارت کافی بر بازار داشته باشند.
گوشت گران تخلف نیست!
مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت نیز گفت: در حال حاضر قیمت دام زنده به دلایلی از جمله کاهش تولید، افزایش یافته و به تبع باعث افزایش قیمت گوشت قرمز شده و الزاماً قیمت بالای گوشت قرمز در مراکز عرضه دلیل تخلف واحدهای صنفی نیست. علیرضا رستمی، مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، درباره گرانفروشی گوشت قرمز اظهار کرد: قیمت گوشت قرمز به طور مستقیم تابع قیمت دام زنده است. وی ادامه داد: در حال حاضر قیمت دام زنده به دلایلی از جمله کاهش تولید افزایش یافته و به تبع باعث افزایش قیمت گوشت قرمز شده و الزاماً قیمت بالای گوشت قرمز در مراکز عرضه دلیل تخلف واحدهای صنفی نیست. وی درباره تمهیدات و اقدامات انجام شده برای تنظیم بازار گوشت قرمز اظهار داشت: اقداماتی از جمله تسهیل در امر واردات گوشت گوسفندی، تشدید مبارزه با قاچاق و ممنوعیت صادرات دام زنده توسط متولیان امر در دستور کار قرار گرفته است. این مقام مسؤول با بیان اینکه هیچ مشکلی درباره توزیع گوشت قرمز وجود ندارد، بیان کرد: در این راستا در حال حاضر توزیع گوشت بسته‌بندی در احجام و انواع مختلف و با قیمت مناسب و کاهش حداقل 30 درصدی نسبت به قیمت بازار به صورت گسترده در همه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در قالب توزیع گوشت تنظیم بازار در حال انجام است که عموم مردم می‌توانند بدون محدودیت از این فروشگاه‌ها خرید کنند. رستمی تصریح کرد: همچنین برخی از مراکز منتخب اتحادیه صنف قصابان در سطح خرده‌فروشی نیز با نصب تابلو نسبت به عرضه گوشت طرح تنظیم بازار اقدام می‌کنند. وی اظهار امیدواری کرد با توزیع و عرضه مستمر گوشت به قیمت مصوب، شاهد روند کاهشی باشیم. مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت تاکید کرد: کمافی‌السابق سامانه تلفن گویای 124 آماده دریافت شکایات مردمی درباره همه کالاها و خدمات در سراسر کشور است.


Page Generated in 0/0059 sec