printlogo


کد خبر: 187820تاریخ: 1396/11/4 00:00
نمایندگان مجلس بر توجه دولت به ساماندهی بازار نابسامان ارز تأکید کردند
تکلیف مجلس به دولت برای شفافیت بازار ارز

گروه اقتصادی: افزایش قیمت ارز در بازار و بی‌توجهی دولت به آن موجب شد نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع مهم چاره‌اندیشی کنند. عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: بخشی از افزایش قیمت دلار و سکه حبابی بوده و بانک مرکزی باید با ورود سنجیده، بازار را مدیریت و از این وضعیت خارج کند. محمود بهمنی درباره نوسانات اخیر بازار ارز و طلا در کشور گفت: عرضه و تقاضا در بازار قیمت ارز را تعیین می‌کند و بدیهی است قیمت جهانی بورس لندن و نرخ دلار بر تعیین قیمت طلا در داخل کشور نیز تاثیرگذار است. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبیعی است زمانی که نرخ دلار صعودی می‌شود قیمت سکه و طلا تحت تاثیر قرار می‌گیرد، از طرفی با بالا و پایین شدن قیمت جهانی اونس طلا، بازار طلا و سکه در داخل کشور با نوسان روبه‌رو می‌شود. وی افزود: علاوه بر عرضه و تقاضای ارز، آثار روانی نیز روی قیمت آن تاثیرگذار بوده و این آثار روانی به مراتب بیشتر از عوامل دیگر قیمت ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بهمنی در ادامه افزود: بخشی از تغییرات قیمت ارز در مدت اخیر، متاثر از مباحث روانی است که باید بانک مرکزی به صورت جدی‌تر به رفع این مساله ورود کند تا نرخ‌ها در بازار تعدیل شود. وی با بیان اینکه یکی از وظایف بانک مرکزی کنترل ارزش طلا و ارز است، افزود: بر اساس عملیات بانکداری بدون ربا، حفظ ارزش پول و ایجاد تعادل در موازنه پرداخت‌ها برعهده بانک مرکزی است. بهمنی در گفت وگو با خانه ملت، تصریح کرد: قیمت دلار نباید با این سرعت بالا برود،چرا که باید نسبت و تناسبی با افزایش قیمت‌ها در بازار داشته باشد. عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی یادآور شد: بخشی از افزایش قیمت دلار و سکه حبابی است و بانک مرکزی باید با ورود سنجیده، بازار را مدیریت و از این وضعیت خارج کند.
کمیته رصد تحولات بازار ارز تشکیل می‌شود
 رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: پیش‌بینی می‌شود قیمت ارز در روزهای آتی کاهش یابد. محمدرضا پورابراهیمی‌داورانی درباره حضور وزرای اقتصاد و صنعت و رئیس کل بانک مرکزی در جلسه اخیر کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: به دلیل اهمیت مسائل ارزی، این نشست با حضور آقایان کرباسیان، سیف و شریعتمداری در کمیسیون اقتصادی برگزار شد و هدف آن بررسی آخرین وضعیت مسائل ارزی کشور با حضور مسؤولان ارشد دولت بود. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: در این نشست رئیس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت نظام بانکی کشور و مسائل بازار ارز ارائه کرد که بر اساس این گزارش نگرانی خاصی برای ایجاد تعادل در بازار عرضه و تقاضای ارز وجود ندارد. وی تصریح کرد: تقاضای کاذب ارز در مدت اخیر باعث افزایش نرخ ارز شده که البته نمایندگان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز معتقد بودند قیمت ارز در حال حاضر واقعی نیست و به دلیل تقاضای کاذب در بازار افزایش یافته است و در این راستا بانک مرکزی را مکلف کردند با اقدامات موثر زمینه ایجاد شفافیت در بازار را فراهم کند. این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در حال حاضر حدود ۱۴ میلیارد دلار ارز ناشی از فروش پتروشیمی‌ها و ۴۰ میلیارد دلار ارز از محل صادرات غیرنفتی و در مجموع ۹۰ میلیارد دلار ارز وارد اقتصاد کشور می‌شود که بخشی از آن بر اساس نیاز مصرف می‌شود ولی باید با ایجاد شفافیت بیشتر در بازار، زمینه ایجاد تعادل را فراهم کرد. پورابراهیمی بیان کرد: کمیته مشترکی بین مجلس و بانک مرکزی تشکیل خواهد شد تا اقدامات بانک مرکزی در حوزه بازار ارز رصد شود و پیش‌بینی می‌شود با توجه به اقدامات صورت گرفته در چند روز آینده، قیمت ارز در بازار روند کاهشی داشته باشد. وی ادامه داد: مجلس حمایت‌های لازم را انجام خواهد داد تا آرامش به بازار ارز بازگردد و توافقاتی با بانک مرکزی صورت گرفته که با اقدامات موثر در کوتاه‌مدت و بلندمدت تعادل به بازار ارز بازگردد و در زمینه مدیریت ارز ناشی از صادرات رسیدگی‌های لازم صورت گیرد، چرا که به طور مثال شائبه‌ای ایجاد شده بود که پتروشیمی‌ها قصد دارند با تاخیر در عرضه ارز حاصل از صادرات، منتفع شوند.  پورابراهیمی‌داورانی افزود: این انتظار وجود دارد که بعد از برجام وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و وزارت امور خارجه و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط اقداماتی انجام دهند تا مراودات بانکی کشور روان شود به نحوی که در نقل و انتقال ارز مشکلی وجود نداشته باشد. همچنین باید به بحث مدیریت حواله‌جات ارزی توجه شود. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: اینکه دولت از محل افزایش نرخ ارز درآمد کسب کند، مناسب نخواهد بود، چرا که دولت خود مصرف‌کننده ارز محسوب می‌شود و اگر این کار صورت بگیرد، تورم تک‌رقمی که یکی از دستاوردهای دولت است با چالش اساسی روبه‌رو می‌شود.
 اخذ مالیات از سپرده‌ها، عامل افزایش نرخ ارز معاون نظارتی بانک مرکزی نیز درباره نوسانات نرخ ارز در هفته‌های اخیر گفت: برخی اظهارات غیرکارشناسی از جمله اینکه قرار است از سپرده‌های بانکی مردم مالیات گرفته شود، موجب ترس مردم می‌شود و عده‌ای، نگران شده و پول خود را از بانک خارج کرده و به دنبال خرید دلار می‌روند. وی افزود: در همین موضوع موسسات مالی و اعتباری، ۲۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول تازه به اقتصاد تزریق شد که بخشی از آن به سمت بازار ارز و دلار رفت و موجب افزایش تقاضا شد در حالی که عرضه محدود بود. فرشاد حیدری گفت: تا پایان هفته جاری، اطلاعیه بانک مرکزی درباره موسسات مالی غیرمجاز صادر و تا پایان بهمن کار تسویه‌حساب با همه سپرده‌گذاران تعاونی‌های مالی غیرمجاز خاتمه یافته تلقی می‌شود.
 


Page Generated in 0/0178 sec