printlogo


کد خبر: 188676تاریخ: 1396/11/23 00:00
چه زمانی قرار است از ورزشگاه امام رضا(ع) استفاده شود؟
زیبای غریب

مهدی طاهرخانی: بدون تردید ورزشگاه امام رضا(ع) در مشهد مدرن‌‌‌‌‌ترین ورزشگاهی است که طی چند دهه اخیر در ایران ساخته شده است. این ورزشگاه فوق‌مدرن که توسط آستان قدس رضوی در شهر مشهد احداث شد می‌تواند سرآغاز ورود کشورمان برای ساخت ورزشگاه‌‌های استاندارد و مدرن دیگر باشد. طی یک دهه اخیر دولت سعی بر آن داشت ورزشگاه‌‌های شبیه به هم در شهرهای مختلف ساخته شود؛ از گیلان تا کاشان و کرمان. ورزشگاه‌‌‌هایی 15 هزار نفری که در ظاهر فقط ورزشگاه است و نمی‌شود آنها را استاندارد دانست.
اما ورزشگاه امام رضا(ع) داستانی به غایت متفاوت دارد؛ با ظاهری بسیار شکیل و حفظ همه استانداردهای روز  فوتبال جهان. طبیعتا ساخت این پروژه هزینه بسیار بیشتری را نسبت به سایر ورزشگاه‌‌های ساخته شده، داشته است. وقتی در بازی 2 تیم منتخب مشهد و کربلا در شهریورماه سال جاری این ورزشگاه افتتاح شد، خیلی‌ها امیدوار بودند از این پس نمایندگان  فوتبال خراسان‌رضوی در این ورزشگاه زیبا میزبان حریفان خود باشند اما متاسفانه بحث‌‌‌هایی مثل شورای تامین استان که نگران امنیت تماشاگران حاضر در استادیوم بودند موجب شد تا امروز بازی بزرگی در این ورزشگاه زیبا انجام نشود. بدون شک این یک ظلم بزرگ است به ورزشگاهی که نام امام رئوف را یدک می‌کشد؛ ورزشگاهی که با بهترین متریال ساخته شده و در ساخت آن همه استانداردهای روز جهان لحاظ شده است. در واقع ظلم است به فوتبال مشهد و همچنین خراب کردن نیت مجموعه‌ای که هزینه گران ساخت این ورزشگاه را متقبل شد.
ورزشگاه امام رضا(ع) ساخته شد تا ثابت شود اگر مدیریت درست و اصولی بر مسند کار باشد، ما هم قادر به ساخت چنین پرژه‌‌های عظیمی هستیم؛ یک تجلی تمام‌عیار از دکترین «ما می‌توانیم» این ورزشگاه در وهله اول به بارگاه ملکوتی امام هشتم و سپس به فوتبال مشهد و ایران تعلق دارد. بدون شک می‌شود راهکارهای مناسبی را برای بهره‌برداری هرچه بهتر از این مجموعه به کار بست.
برخلاف دیگر ورزشگاه های تازه‌ساز که فاصله زیادی با مرکز شهر دارند و طبیعتا هواداران زیادی نمی‌توانند به آنجا بروند، ورزشگاه امام رضا(ع) در مرکز شهر است و درست منطبق بر همه آن چیزهایی که در فوتبال مدرن جهان رواج دارد. امروز ورزشگاه‌‌های بزرگی مثل سانتیاگوبرنابئوی شهر مادرید، نوکمپ بارسلونا‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، سن سیروی میلان و همچنین آلیانس آره‌نای شهر مونیخ، در قلب شهر جای دارند، درست همانند ورزشگاه امام رضا(ع). فلسفه ساخت ورزشگاه در این موضوع مهم نهفته است که هواداران بتوانند بسادگی و با صرف کمترین زمان ممکن، خودشان را به محل انجام بازی برسانند. ساختن ورزشگاه در بیابان‌‌های اطراف یک شهر هم از لحاظ مالی بار کمتری را بر دوش سازندگان می‌گذارد و هم لابد از نظر امنیتی خاطر مسؤولان را جمع می‌کند اما تجربه ورزشگاه‌‌هایی مثل ثامن مشهد و فولادشهر اصفهان نشان داده که باید فکر دیگری برای حل مشکل امنیت یک ورزشگاه کرد. اینکه استانداری بخواهد برای راحت‌‌‌‌‌‌تر کردن کار خودش بگوید همه ورزشگاه‌ها باید بیرون شهر ساخته شود، راه حل مسأله نیست و دقیقا پاک کردن صورت مسأله است. امروز همه ورزشگاه‌‌های مدرن جهان درست همانند آنچه در مشهد و ورزشگاه امام رضا رخ داد، در قلب شهر ساخته می‌شود.
چرا آنها مشکل حفظ امنیت شهروندان، ترافیک و دیگر معضلات  را ندارند و ما داریم؟ بدون شک راهکارهای مناسبی برای استفاده از این ورزشگاه مدرن وجود دارد و امید آن می‌رود از ابتدای لیگ برتر هجدهم شاهد استفاده نمایندگان مشهد از این ورزشگاه زیبا باشیم. ورزشگاهی که در لیست انتخاب زیباترین ورزشگاه‌‌های ساخته شده در سال 2017 میلادی حضور دارد و حیف است ورزش کشور ما از این پتانسیل بزرگ و عالی استفاده بهینه نکند.
امروز فقط در یکی، دو ورزشگاه شاهد چمن عالی هستیم، به جرات می‌شود گفت حتی ورزشگاه آزادی هم به علت فرسوده بودن، امکانات و تجهیزات ورزشگاه امام رضا(ع) را ندارد و دانستن همه این حقایق، طبیعتا تحمل بی استفاده ماندن این مجموعه عظیم را سخت‌‌‌‌‌‌تر می‌کند. به امید خدا با ایجاد راهکارهایی شاهد بهره‌برداری از ورزشگاه امام رضا در بازی‌‌های بزرگ لیگ برتر خواهیم بود تا بعدها تابوی ساختن ورزشگاه در دل شهرهای بزرگ شکسته شود تا هواداران فوتبال مجبور نباشند برای دیدن یک بازی خانگی، سختی‌‌های سفر برون‌شهری به حومه را به جان بخرند. این زیبا را دریابید تا بیش از این در خواب نماند.


Page Generated in 0/0062 sec