printlogo


کد خبر: 1893تاریخ: 1392/12/22 00:00
دبیرکل سازمان ملل از رئیس‌جمهور به خاطر آزاد نکردن سران فتنه انتقاد کرد
ولایتی: بان‌کی مون عامل آمریکاست

گروه سیاسی: پیش‌بینی‌ها محقق شد. اکنون کاملا مشخص شده که موضوع هسته‌ای تنها بهانه‌ای برای فشار به ایران است چرا که به‌رغم تعاملات بی‌سابقه دولت یازدهم با کشورهای خارجی و انعقاد توافقنامه پرمساله و انتقادآمیز ژنو، این‌بار از سوی دبیرکل سازمان ملل بهانه حقوق بشر علیه ایران و شخص رئیس‌جمهور استفاده شده است. پرونده حقوق بشر که کاترین اشتون با خود به ایران آورد، بعد از بیانیه رسمی وزارت خارجه آمریکا و اظهارات وندی شرمن علیه جمهوری اسلامی ایران، از زبان بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد مطرح شد. تنها 3 روز پس از دیدار کاترین اشتون، مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا با محکوم امنیتی فتنه 88 در سفارت اتریش، بان‌کی‌مون در اقدامی مداخله‌جویانه در گزارشی که آن را به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه کرده است، خواستار آزادی سران فتنه شد. دبیرکل سازمان ملل در گزارش خود، حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران را به عدم پایبندی به وعده‌های انتخاباتی و تغییر نکردن وضع آزادی بیان در دوره وی متهم کرد.وی از دولت جدید ایران خواسته است آزادی فوری میرحسین موسوی و مهدی کروبی را بررسی کند. بان در ادامه مدعی شد، سران فتنه از سال 2011 «بدون ارتکاب جرمی» در حصر به سر می‌برند.  براساس خبری که خبرگزاری آمریکایی رویترز منتشر کرده است، بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل گفت: رئیس‌جمهور ایران  به وعده‌های انتخاباتی خود در زمینه افزایش آزادی بیان عمل نکرده است. وی در گزارش خود همچنین مدعی شد: با وجود وعده‌های انتخاباتی، دولت جدید ایران پیشرفتی در گسترش آزادی بیان نداشته است. بان‌کی‌مون با استقبال از آزادی 80 تن از زندانیان امنیتی در ایران در ماه سپتامبر گذشته که یکی از آنها نسرین ستوده بوده است، مدعی شده همچنان شمار زیادی زندانی سیاسی در زندان‌های ایران وجود دارند. بان‌کی‌مون در ادامه مدعی شد: همچنان رسانه‌های برخط و مکتوب ایران با محدودیت‌هایی از جمله احتمال تعطیلی مواجه هستند. دبیرکل سازمان ملل با نام بردن از برخی دیگر از مجرمان فتنه 88 خواستار آزادی فوری آنها شد. بان‌کی‌مون در این گزارش به عناصری که با جریان‌های خارجی در ارتباط بوده‌اند نیز اشاره کرده و در اظهاراتی مداخله‌جویانه نسبت به روند قضایی کشورمان، آزادی این افراد را نیز خواستار شد. وی در ادامه این ادعاها با اذعان به اینکه بیشتر اعدام‌ها در ایران به دلیل مواد مخدر صورت می‌گیرد، افزود: دولت جدید ایران رویکرد خود درباره اجرای مجازات مرگ را تغییر نداده و به نظر می‌رسد از همان روند دولت قبلی که بشدت متکی به مجازات مرگ در مقابل جرائم بود، استفاده می‌کند.
گزارش مداخله‌جویانه و خلاف واقع دبیر کل سازمان ملل در امور ایران و دفاع وی از سران فتنه، واکنش علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل را در پی داشت. ولایتی دیروز در حاشیه همایش نقش دنیای اسلام درهندسه قدرت جهانی با اشاره به بیانیه بان کی‌مون درباره آزادی سران فتنه گفت: تا آنجایی که بنده اطلاع دارم برخی دبیران کل سازمان ملل قبل و بعد از انقلاب از خود شخصیت مستقلی نشان دادند اما آقای بان‌کی‌مون فردی است که کاملا در اختیار آمریکایی‌هاست و هر آنچه آمریکایی‌ها می‌‌خواهند از تریبون سازمان ملل مطرح کنند، به بان کی‌مون می‌گویند و وی هم اظهار نظر می‌کند. وی تاکید کرد: بنابر این اظهارنظر، بان‌کی‌مون هیچ ارزشی به عنوان دبیرکل سازمانی همچون سازمان ملل ندارد و ایشان به صورت گزینشی و با قصد و غرض سیاسی اظهارنظر می‌کند و به دلیل همین عدم استقلال مواضع دبیرکل فعلی می‌توان گفت تقریبا وی ناتوان‌ترین دبیرکل در سازمان ملل است. به گزارش تسنیم، مشاور مقام معظم رهبری اضافه کرد: وی درباره بحران‌های جهان ساکت است و هر جا آمریکا بخواهد از تریبون سازمان ملل حرفی بزند، به بان کی‌مون می‌گوید و ویژگی وی این است که عامل آمریکاست.
هیچ تعهدی به بان‌کی‌‌مون نداده‌ایم
 اقدام مداخله‌جویانه بان‌کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل واکنش سخنگوی دولت را نیز در پی داشت. محمدباقر نوبخت دیروز در واکنش به اظهارات اخیر بان‌کی‌مون مبنی بر عمل نکردن روحانی به وعده‌هایش در زمینه حقوق بشر، اظهار داشت:‌ دولت تدبیر و امید هیچ تعهدی به جامعه جهانی نسپرده بلکه این تعهد را به پیشگاه ملت خود سپرده و ملزم به اجرای آن خواهد بود.وی ادامه داد:‌ دولت در چارچوب قانون اساسی، به آزادی‌های مدنی معتقد است و نسبت به هرگونه تضییع آن مخالفت خواهد کرد و آنچه در اختیار دولت قرار دارد برای تحقق آزادی‌های مدنی پیگیری می‌کند. اظهارات مداخله‌جویانه دبیرکل سازمان ملل متحد درباره مسائل داخلی ایران به بهانه حقوق بشر در واقع ایجاد یک مجرای جدید برای فشار به ایران است. به عبارتی اکنون که غرب در موضوع هسته‌ای مطالبات خود را محقق شده می‌بیند؛ از طریق دیگر مجاری، اقدام به بهانه‌جویی علیه ایران می‌کند. این رفتارها در واقع موید این گزاره است که دشمنی غرب با ایران یک دشمنی ماهوی است و تنها بهانه‌های ابراز آن تغییر کرده است.


Page Generated in 0/0056 sec