printlogo


کد خبر: 189479تاریخ: 1396/12/10 00:00
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور مطرح کرد
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) مؤدی خوش‌حساب

گروه اقتصادی: رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در میان مشمولانی که موظف به پرداخت مالیات هستند، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) از مؤدیان خوش‌حساب محسوب می‌شود. سیدکامل تقوی‌نژاد در یازدهمین همایش سیاست‌‌های مالی و مالیاتی کشور تصریح کرد: این سازمان آمادگی اصلاح نرخ مالیاتی بخش مولد کشور از ۲۵ به ۲۰ درصد را دارد و در این زمینه برای خروج از رکود می‌توان گام برداشت. وی به اهداف و ضرورت‌های اصلاح نظام مالیاتی کشور اشاره کرد و گفت:‌ در رابطه با شاخص نسبت مالیاتی دستیابی به نرخ 15 تا 20 درصد و درباره شاخص سهم مالیات از منابع بودجه عمومی دولت، به طور متوسط بین 60 تا 70 درصد هزینه‌های بودجه عمومی به عنوان معیارهای کفایت تأمین بودجه از طریق مالیات تلقی می‌شوند. رئیس سازمان امور مالیاتی کشور خاطر نشان کرد: این سازمان آمادگی دارد نرخ مالیاتی بخش مولد را از 25 درصد به 20 درصد کاهش دهد و این موضوع به مسؤولان تصمیم‌گیر پیشنهاد شده است تا برای خروج از رکود و رونق اقتصادی گامی در بحث مالیات برداشته شود. تقوی‌نژاد با بیان چالش‌های توسعه نظام مالیاتی کشور، گفت: نظام مالیاتی کشور در مسیر انجام تکالیف و دستیابی به اهداف ترسیم شده، با چالش‌های زیادی مواجه است. این چالش‌ها را می‌توان در 3 بخش کلی شامل چالش‌های ناشی از وضعیت اقتصاد کلان کشور، چالش‌های مربوط به فرآیند سیاست‌گذاری و سیاست‌ها، قوانین و مقررات مالیاتی و سرانجام چالش‌های اجرایی تقسیم‌‌‌بندی کرد. وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: نظام مالیاتی کشور در 3 دهه اخیر، شاهد اصلاحات زیادی در حوزه سیاست‌های مالیاتی و مدیریت مالیاتی بوده است که از جمله آن می‌توان به اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم و تصویب قانون تجمیع عوارض در قانون مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد. تقوی‌نژاد تشریح کرد: در بخش مدیریت مالیاتی نیز تشکیل سازمان امور مالیاتی کشور، ایجاد واحد مودیان بزرگ مالیاتی، الکترونیکی کردن بسیاری از فرآیندها، ایجاد واحدهای مالیاتی ارزش افزوده، الکترونیکی کردن ارسال اظهارنامه‌ها، الکترونیکی کردن پرداخت مالیات و همچنین طرح جامع مالیاتی بخشی از این اقدامات در راستای توسعه نظام مالیاتی بوده است که توانسته اثری مستقیم بر بهبود فرآیند‌ها بگذارد. این مقام مسؤول یادآور شد: البته با وجود اقدامات مهم انجام‌شده در اغلب شاخص‌های اصلی عملکرد نظام مالیاتی کشور طی سال‌های اخیر، باور داریم هنوز با یک نظام مالیاتی کارآمد و مطلوب فاصله زیادی وجود دارد.
نهادهایی که در پرداخت مالیات خوش‌حسابند
تقوی‌نژاد در حاشیه این همایش در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در میان مشمولانی که موظف به پرداخت مالیات هستند، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام از مؤدیان خوش‌حساب محسوب می‌شود. وی ادامه داد: همه شرکت‌هایی که فعالیت اقتصادی دارند و وابسته به دولت هستند از قانون مالیات‌دهی مستثنا نبوده و همانند بخش خصوصی مکلف به پرداخت تمام مالیات‌های مستقیم و غیرمستقیم هستند. این مقام مسؤول افزود: قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص) و ستاد فرمان حضرت امام(ره) از سال‌های پیش تاکنون همانند سایر بخش‌های اقتصادی، اظهارنامه مالیاتی خود را تکمیل و مالیات پرداخت می‌کنند. وی با بیان اینکه نهادهای وابسته به دولت از خوش‌حسابان مالیاتی هستند، تصریح کرد: در میان تمام بخش‌هایی که موظف به پرداخت مالیات هستند، شرکت‌ها و نهادهای اقتصادی وابسته به دولت در زمان مقرر مالیات‌های خود را پرداخت کرده‌اند و از این گروه تخلف‌هایی همچون عدم تمکین، فرار مالیاتی، فاکتورسازی و... دیده نشده است. تقوی‌نژاد ادامه داد: تمام شرکت‌های وابسته به دولت پس از برگزاری مجامع خود مطابق قانون به پرداخت مالیات‌ها اقدام کرده‌اند؛ سهم پرداخت مالیات آنها متفاوت با سایر بخش‌های اقتصادی نیست. وی در توضیح سهم پرداختی این شرکت‌های وابسته به دولت بیان کرد: میزان مالیات‌دهی این شرکت‌ها مطابق قانون است و استثنایی برای این گروه در نظر گرفته نشده است؛ شیوه مالیات‌رسانی از این گروه مطابق فعالیت آنها در مناطق است به‌طوری که اگر در مناطق محروم و کمتر برخوردار فعالیت کنند از مزیت‌های دولتی بهره‌مند می‌شوند، در غیر این صورت همانند سایر بخش‌ها موظف به پرداخت 25 درصدی سود حاصل از فعالیت خود هستند.
نابرابری توزیع درآمد و ثروت در کشور
دبیرعلمی یازدهمین همایش سیاست‌‌های مالی و مالیاتی ایران نیز در این همایش با بیان اینکه مالیات‌ستانی در هیچ جای دنیا محبوب نیست، اظهار کرد: گاهی بیان می‌شود که باید برنامه‌ای برای افزایش رغبت پرداخت‌کننده‌ها در نظر گرفته شود، در حالی که با افزایش خدمات‌دهی می‌توان کمی این رغبت را افزایش داد. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، تیمور رحمانی اضافه کرد: مالیات‌ستانی را باید در راستای افزایش کارکردهای تعریف شده سوق دهیم. مطابق علم اقتصاد، مالیات 3 شاخه تخصیصی، توزیعی و تثبیتی دارد که هیچ یک از این شاخه‌‌های مالیاتی در کشور به‌درستی اجرا نمی‌شود. به گفته وی، چالش‌‌های اقتصادی و سیاسی کشور باعث شده نتوانیم تاکنون از ابزارهای موجود مالیاتی بخوبی استفاده کنیم. وی در ادامه بیان کرد: با وجود زحماتی که سازمان امور مالیاتی متحمل شده اما تولید ناخالص کشور (GDP)  چندان رضایت‌بخش نیست. بهبود این شاخص، وابسته به وصول‌‌های مالی و تصحیح قوانین زائد است. رحمانی تصریح کرد: کارکرد تثبیتی باید در زمانی که رونق اقتصادی وجود دارد، افزایش پیدا کند تا از تورم جلوگیری شود اما اکنون این شرایط فراهم نیست و امکان استفاده از این فاکتور وجود ندارد. در حال حاضر فرار مالیاتی چشمگیر است و افزایش فشارهای مالیاتی می‌تواند آسیب جدی به بخش‌‌های اقتصادی وارد کند، بنابراین باید پیش از هر اقدامی گامی در جهت رفع این خلأها برداشت. این مقام مسؤول یادآور شد: توزیع درآمد و ثروت در کشور بسیار نابرابر شده است و سازمان مالیاتی ابزاری برای از بین بردن این نابرابری‌ها ندارد.


Page Generated in 0/0071 sec