printlogo


کد خبر: 192073تاریخ: 1397/2/18 00:00
جنجال‌های بزرگ ال‌کلاسیکو
وقت ویدئوچک

درموت کوریگان: شهرت ال‌کلاسیکو در جهان به بازیکنان بزرگ، گل‌های زیبا و البته جنجال‌های همیشگی‌اش است. این جنجال‌ها شامل درگیری بازیکنان، تکل‌های خشن، صحنه‌سازی برای پنالتی گرفتن و حتی انگشت توی چشم مربی حریف کردن، از سوی البته ژوزه مورینیو بوده. بنابراین کنترل چنین بازی‌هایی نیاز به داورانی درجه یک دارد که از پس این شرایط سخت برآیند.
متاسفانه یکشنبه‌شب چنین داوری را در نوکمپ ندیدیم. آلخاندرو خوسه هرناندز در جریان تساوی 2-2 بارسلونا و رئال‌مادرید کاملا کنترل بازی را از دست داد و 8 کارت زرد و یک کارت قرمزی هم که به بازیکنان 2 تیم نشان داد کمکی به او نکرد و در نهایت خودش و تیمش اشتباهات متعدد و فاحشی داشتند.
بزرگ‌ترین این اشتباهات گل دوم بارسلونا بود، جایی که هرناندز به لوئیس سوارز اجازه داد هرچقدر می‌خواهد به رافائل واران لگد بزند و به هر شکلی شده توپ را از او رد کند. روی مارسلو هم در نیمه‌ دوم مشخصا در باکس بارسلونا خطا شد که این پنالتی هم برای رئال گرفته نشد. اشتباهات بزرگ دیگر خطای شدید گرت بیل روی ساموئل اومتیتی، درست مقابل چشمان کمک داور بود که قطعا باید با کارت قرمز جریمه می‌شد. در ضمن گل سوارز هم به‌خاطر آفساید ایوان راکیتیچ مردود اعلام شد که باز هم تصمیم اشتباهی بود. در چنین سطحی از فوتبال و در بازی‌ای به این بزرگی واقعا چنین سطحی از داوری قابل قبول نیست و برای همین است که بی‌صبرانه منتظر استفاده از «وار» (فناوری کمک ویدئویی به داور) در فصل آینده هستیم.
در جهان فوتبالی که میلیمترها میلیون‌ها سرمایه را جابه‌جا می‌کند، تا جایی که ممکن است باید به تصمیمات درست نزدیک شویم. «وار» که در جام‌جهانی هم شاهد استفاده از آن خواهیم بود، فصل آینده پایش به لالیگا هم باز می‌شود. این پیشرفتی فوق‌العاده برای لیگی است که هنوز از تکنولوژی خط دروازه استفاده نمی‌کند.
«وار» این فصل در آلمان، ایتالیا، پرتغال و همچنین در جام حذفی انگلیس به کار گرفته شده و البته با واکنش‌های متفاوت و مختلفی روبه‌رو بوده است. انگلیسی‌ها چندان دل خوشی از ورود این تکنولوژی به قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین جام‌شان ندارند. در آلمان و ایتالیا واکنش‌های مثبت بیشتری در این‌باره دیده می‌شود، اگرچه هنوز مشکلات زیادی در استفاده‌ درست و صد درصدی از «وار» وجود دارد.
برای اسپانیا، این تاخیر یک ساله در استفاده از «وار» اتفاقا می‌تواند به آنها کمک کند تا از اشتباهات و خطاهای لیگ‌های دیگر درس بگیرند و راهی برای به هم نزدن ریتم طبیعی بازی و گیج نکردن بازیکنان و تماشاگران، در ضمن استفاده از وار پیدا کنند.
در نظر بگیرید که لالیگا هنوز تکنولوژی خط دروازه را هم ندارد و برای چنین لیگی واقعا این رویکرد از سوی رئیس آن، خاویر تباس که حاضر نشده 4 میلیون یورو بابت به کارگیری آن پرداخت کند، بشدت بدوی است. طرح تباس این است که با یک تیر 2 نشان بزند و با وارد کردن «وار» از تمام جنجال‌های داوری جلوگیری کند؛ جنجال‌هایی که انواع و اقسامش را یکشنبه‌شب در ال‌کلاسیکو دیدیم. با اینکه در همین فصل جاری نمونه‌های بسیاری از استفاده‌ نادرست از وار وجود داشته ولی سطح قضاوت داوران اسپانیایی دیگر به جایی رسیده که از هر کمکی که امکان داشته باشد باید استقبال کنند. نمایش یکشنبه‌شب هرناندز در نوکمپ شاهدی بر این ادعاست.
استفاده از «وار» قدمی رو به جلو در راه درست است و اسپانیا نباید از این انقلاب تکنولوژی در فوتبال عقب بماند اما تا وقتی نقاط ضعف بارز این تکنولوژی هم بر طرف نشده، استفاده از آن صرفا یک قدم است و نه چیزی بیشتر.
 


Page Generated in 0/0060 sec