printlogo


کد خبر: 192287تاریخ: 1397/2/22 00:00
چهارگوشه

مهره سعودی‌ها در انتخابات پارلمانی مالزی شکست خورد
بازگشت ماهاتیر در92 سالگی
در انتخابات پارلمانی مالزی که نتیجه آن بی‌سابقه محسوب می‌شود، مخالفان موفق شدند حد نصاب کرسی‌ها را به‌دست آورده و در نتیجه برای نخستین‌بار در بیش از 6 دهه گذشته، به زمامداری ائتلاف حاکم بر آن کشور خاتمه دهند. کمیسیون انتخابات مالزی نتایج رسمی انتخابات سراسری این کشور را بامداد پنجشنبه اعلام کرد. کمیسیون انتخابات اعلام کرده ائتلاف مخالفان به رهبری ماهاتیر محمد دست‌کم به ۱۱۵ کرسی از مجموع ۲۲۲ کرسی پارلمان دست یافته و به این ترتیب حد نصاب لازم برای تشکیل دولت را کسب کرده است. با پیروزی تاریخی اپوزیسیون، نخست‌وزیر جدید نیز زمام امور را در دست می‌گیرد؛ ماهاتیر محمد، سیاستمدار ۹۲ ساله‌ مالزیایی که با این حساب ‌سالمندترین رهبر منتخب یک کشور در جهان محسوب می‌شود. ماهاتیر محمد پس از پیروزی تاریخی اپوزیسیون در انتخابات گفت: «من هنوز زنده‌ام. ما به دنبال انتقام نیستیم و تنها می‌خواهیم حاکمیت نظم و قانون را برقرار کنیم». ماهاتیر محمد که ۱۵ سال پیش از مقام ریاست دولت مالزی کناره گرفته بود، در این انتخابات برای به چالش کشیدن شاگرد پیشین خود، نجیب رزاق، بار دیگر به صحنه سیاست بازگشت. نجیب رزاق، نخست‌وزیر مالزی که حال با ائتلاف «باریسان ناسیونال» قدرت را از دست داده، شکست خود را در انتخابات رسما اعلام کرد. او در ماه‌های اخیر به خاطر اتهامات مربوط به فساد مالی زیر فشارهای شدیدی بوده است. نجیب رزاق سال ۲۰۱۵ به دلیل فساد مالی و دریافت رشوه از عربستان سعودی در طول انتخابات، مورد بازجویی قرار گرفت. رزاق البته این مبلغ را هدیه آل‌سعود به خود نامیده و گرفتن رشوه را رد کرده بود. نخست‌وزیر پیشین مالزی و رهبر ائتلاف جبهه ملی مالزی بعد از انتخابات سال ۲۰۱۳، به اختلاس ۷۰۰ میلیون دلاری از شرکت توسعه استراتژیک مالزی موسوم به «ام‌دی‌بی‌یک» متهم بود. این رسوایی مالی رزاق که مربوط به رشوه سعودی‌ها به وی بود، سال ۲۰۱۶ به خشم مردم و احزاب مخالف دولت و تجمعات هزاران نفری منجر شد. افزایش همکاری مالزی با عربستان و افشا شدن نقش عربستان در حمایت از نفوذ افراط‌گرایان در مالزی منجر به اعتراضات مردم، اندیشمندان و برخی سیاسیون مالزی شد. سال ۲۰۱۷ بعد از سفر ۴ روزه ملک سلمان، پادشاه عربستان به کوالالامپور، در بیانیه مشترکی میان دولت مالزی و حکومت عربستان، ادعاهایی علیه ایران مطرح شد.


حمله خونین به مسجد شیعیان آفریقای جنوبی
رسانه‌های آفریقای جنوبی از حمله به نمازگزاران حاضر در یک مسجد در نزدیکی پایتخت آفریقای جنوبی و به آتش کشیدن این مکان مقدس خبر دادند. آنطور که آسوشیتدپرس خبر داده، این حمله پنجشنبه در شهرک ورولام در نزدیکی دوربان انجام شده و طی آن مهاجمان که سلاح سرد در دست داشتند، 3 نمازگزار حاضر در مسجد «امام حسین علیه‌السلام» را بشدت مجروح کرده‌اند؛ یکی از مصدومان کشته شده و 2 نفر دیگر شرایط وخیمی دارند. مهاجمان 3 مرد بوده‌اند که گمان می‌رود تابعیتی مصری دارند. هنوز هیچ شخص یا گروهی مسؤولیت این حمله خونین را بر عهده نگرفته است.

دیدار ترامپ و کیم؛ 22 خرداد
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و کیم جونگ اون،  رهبر کره‌شمالی 22 خرداد با یکدیگر دیدار می‌کنند. آنطور که ترامپ در صفحه توئیتری‌اش نوشته، این دیدار در سنگاپور صورت می‌گیرد.  کره‌شمالی که قول خلع برنامه هسته‌ای خود را به آمریکا داده، در راستای اقدامات حاکی از آمادگی برای تعامل با واشنگتن، چهارشنبه 3 آمریکایی بازداشت شده را در پیونگ‌یانگ به مایک پمپئو، وزیر خارجه این کشور تحویل داد. پس از دیدار کیم و رئیس‌جمهور کره‌جنوبی در منطقه حائل مرزی 2 کره و قول طرف شمالی به پیگیری رویه خلع سلاح اتمی، ترامپ که تا پیش از آن با القاب توهین‌آمیز از کیم جونگ اون یاد می‌کرد، به ناگاه گفت که «از نظر من وی انسان قابل احترامی است».


Page Generated in 0/0061 sec