printlogo


کد خبر: 196615تاریخ: 1397/5/16 00:00
واکنش تاریخی بازار سرمایه به بسته ارزی؛ شاخص بورس ۵۰۰۰ واحد رشد کرد
پرواز شاخص‌ها در روز آزادی معامله ارز

اسد‌الله خسروی: بازار سرمایه به مدد سرازیری نقدینگی فراوان به بازار و افزایش نرخ ارز، روزهای خوشی را سپری می‌کند، چرا که رشد نرخ ارز، تاثیر مستقیمی بر سودآوری شرکت‌های تولیدی صادرات‌محور دارد و سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی بورس را بهترین بازار شفاف، کم‌ریسک و سودآور می‌دانند. خیلی‌ها نگران آینده بازار سرمایه در پی رونمایی از بسته جدید ارزی دولت بودند، زیرا تصور بر این بود که موجب سقوط شاخص‌ها می‌شود اما با بازگشایی بسته ارزی از سوی رئیس بانک مرکزی، بورس دیروز به این بسته روی خوش نشان داد و در رویدادی شگفت‌انگیز، رکورد جدیدی را به ثبت رساند. شاخص بورس در معاملات دیروز با صعودی بی‌سابقه و رشدی بیش از ۵۰۰۰ واحدی با عبور از کانال ۱۳۳ هزار واحد، از 128 هزار واحد به ۱۳۳ هزار و ۵۴۶ واحد رسید. رونمایی از جزئیات بسته ارزی بانک مرکزی که توسط عبدالناصر همتی صورت گرفت، دیروز در داد و ستدهای سهام بورس تاثیر مثبتی از خود بر جای گذاشت، به طوری که شاخص کل تالار شیشه‌ای بیش از ۵۰۰۰ واحد صعود را قبل از پایان معاملات به ثبت رساند. بر اساس این گزارش، در معاملات دیروز تالار شیشه‌ای، شاخص بورس با ۵۰۹۸ واحد افزایش، از 128 هزار واحد به ۱۳۳ هزار و ۵۴۶ واحد رسید و این رقم در حالی در تابلوهای آماری تالار شیشه‌ای به ثبت رسید که همه شاخص‌های اصلی بورس «شاخص کل، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، شاخص کل (هموزن)، شاخص قیمت (هموزن)، شاخص آزاد شناور، شاخص بازار اول و شاخص بازار دوم» به طور میانگین با بیش از ۳ درصد رشد مواجه شدند. نگاهی به نمادهایی که در این تاریخ‌سازی بورس نقش ویژه‌ای داشته‌اند، مشخص می‌کند همانند چند هفته اخیر، ‌صنایع پتروشیمی، فولادی و کانه‌های فلزی بیشترین تاثیر را در جهش شدید شاخص بر عهده داشته‌اند و در مقابل میانگین کلی سایر صنایع در یک روند متعادل و غیرهیجانی قرار دارد. بر اساس این گزارش، ارزش بازار نیز تا به امروز در بازار سهام بی‌سابقه بوده است.
یک بسته ارزی با چندین امتیاز مثبت برای بورس
بدون‌شک اگر بازار ثانویه اجرا شود، نقدینگی قابل توجهی به سمت بازار سرمایه روانه می‌شود. با توجه به اینکه چشم‌انداز شرکت‌های صادراتی بورس و همین‌طور ارزش جایگزینی آنها جهش قابل توجهی پیدا می‌کند، این امر جذابیت بورس را دوچندان می‌کند. در حقیقت رونمایی از جدیدترین تحولات ارزی کشور می‌تواند علاوه بر خوشبینی به سرمایه‌گذاری، رونق بسیاری از صنایع را به همراه داشته باشد. از این رو بازار سرمایه می‌تواند به عنوان ارجح‌ترین بازار برای سرمایه‌گذاری میان دیگر رقبا مطرح باشد. علی ابراهیم‌نژاد، استادیار مالی دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با سنا، درباره اثر سیاست‌های جدید ارزی دولت در بازار سرمایه می‌گوید: طبیعتا اگر سیاست اعلام شده بدرستی اجرا شود اثر بسیار چشمگیری بر شرکت‌های صادرات‌محور بویژه شرکت‌های بورسی دارد. وی در ادامه افزود: با این تفاسیر همچنان لازم است دولت به طور همزمان، در زمینه فروش داخلی شرکت‌ها نیز این آزادسازی را اعمال کند تا زمینه توزیع رانت به طور کامل از بین رفته و رانت توزیع شده میان خریداران دست اول در بورس کالا به خود شرکت‌ها و سهامداران برسد. استادیار مالی دانشگاه صنعتی شریف در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اثر سیاست‌های ارزی بر ورود پول‌های داغ به بازار سرمایه، بیان کرد: بدون‌شک اگر بازار ثانویه با شرایط گفته شده اجرا شود نقدینگی قابل توجهی به سمت بازار سرمایه روانه می‌شود. در این صورت چشم‌انداز شرکت‌های صادرات‌محور بورس و همین‌طور ارزش جایگزینی آنها جهش قابل توجهی پیدا می‌کند و این امر جذابیت بورس را دوچندان می‌کند. وی در ادامه افزود: با این وجود اگر تنش و ریسک‌های سیاسی در همین حد باقی بماند، ماه‌های پررونقی در انتظار بازار سرمایه خواهد بود و بخشی از پول‌های داغ به سمت این بازار خواهد آمد. این کارشناس بازار سرمایه در زمینه اجرای عملیات بازار باز در اقتصاد که اخیرا از سوی رئیس بانک مرکزی مطرح شد نیز عنوان کرد: عملیات بازار باز (OMO) در شرایط فعلی بسیار حیاتی است، زیرا با رونق بازار سرمایه و نیز بازارهای دیگر مثل ارز و طلا، ممکن است قیمت‌ها در بازار بدهی کاهش و بازده تا سررسید افزایش یابد. وی درباره اثرات بسیار مثبت این عملیات بیان کرد: عملیات بازار باز به فعالیت بانک مرکزی در تقاضا و عرضه انواع اوراق اطلاق می‌شود. با توجه به اینکه احتمال کاهش سررسیدها با رونق دیگر بازار‌ها وجود دارد، این امر از ریسک این اوراق تا حد زیادی می‌کاهد.
جذب سرمایه‌گذاری در بورس از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری
مردم با سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری، براحتی می‌توانند متناسب با بودجه و اهداف خود، صندوق‌های مناسب جهت سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند. به گزارش فارس، کوچ نقدینگی به سمت بازار سرمایه و بازگشت دوباره اعتماد به این بازار باعث شده غیرحرفه‌ای‌ها به دنبال یافتن بهترین گزینه‌ خرید سهام از طریق مشورت با حرفه‌ای‌ها باشند. آنچه قبل از هر چیز به هر سرمایه‌گذاری در بدو ورود به بازار سرمایه توصیه می‌شود، تمرکز بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان بهترین گزینه سرمایه‌گذاری برای غیرحرفه‌ای‌هاست. در حال حاضر 205 صندوق سرمایه‌گذاری در انواع مختلف مشغول فعالیت هستند که با جذب منابع، به سرمایه‌گذاری در سهام و ابزارهای مختلف مالی می‌پردازند. این تنوع و تعدد، انتخاب بهترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری را برای مردم کاری سخت، زمان‌بر و پیچیده کرده است. با رتبه‌بندی صندوق‌های سرمایه‌گذاری، مردم براحتی می‌توانند متناسب با بودجه و اهداف خود، صندوق‌های مناسب جهت سرمایه‌گذاری را انتخاب کنند.


Page Generated in 0/0128 sec