printlogo


کد خبر: 1969تاریخ: 1392/12/24 00:00
نظر نمایندگان مجلس درباره طرح دولت
کمپین انصراف از دریافت یارانه آبروریزی است!

گروه اقتصادی: دبیرکمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بیش از 75 درصد نمایندگان یارانه دریافت می‌کنند، گفت: تشکیل کمپین انصراف از دریافت یارانه در واقع آبروریزی اقتصادی برای ما است که بگوییم تعدادی از مردم از دریافت یارانه انصراف داده‌اند. ابراهیم نکو، نماینده مردم رباط‌کریم در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس گفت: بیش از 75 درصد نمایندگان مجلس یارانه نقدی دریافت می‌کنند که البته ممکن است در سال جدید یارانه دریافت نکنند. وی افزود: تشکیل کمپین انصراف از دریافت یارانه کار غلطی است و باید راهکار مناسب‌تری برای حل مشکل در این باره اندیشیده شود. دبیر کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: تشکیل کمپین انصراف از دریافت یارانه‌ کار غلطی است و این کار یک آبروریزی اقتصادی را برای ما به همراه دارد که بگوییم که مثلا یک‌میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی انصراف داده‌اند. نکو خاطرنشان کرد: ما باید این مفهوم را به مردم منتقل کنیم که اگر از دریافت یارانه نقدی خود انصراف دهند در بعد وسیع‌تر از نتایج مثبت آن بهره‌مند می‌شوند اما از آنجایی که در این امر موفق نبوده‌ایم و مردم چنین چیزی را لمس نکرده‌اند، ترجیح می‌دهند یارانه نقدی را دریافت کنند.
درآمد هدفمندی صرف تولید شود
عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: اگر دولت درآمد حاصل از اجرای هدفمندی یارانه‌ها در فاز دوم را به سمت تولید هدایت کند، می‌تواند به‌صورت مؤثر حرکت و یک تحول اقتصادی مناسب ایجاد کند. سیدسعید زمانیان دهکردی درپاسخ به اینکه الزامات اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها چیست و دولت قبل از اجرای فاز دوم باید به چه مؤلفه‌هایی توجه کند، گفت: وضعیت اقتصادی کشور، رکود تورمی است و اقتصاد ایران از یک طرف با رکود و از طرف دیگر با تورم مواجه است، بنابراین دولت برای اجرای فاز دوم حتما باید به این مساله اهتمام ورزد. وی افزود: از جمله مسائل دیگری که دولت برای فاز دوم هدفمندی باید به آن توجه ویژه داشته باشد، مهار تورم است، زیرا دولت با تصمیم‌گیری درباره شیب قیمت حامل‌های انرژی، می‌تواند تورم را کم یا زیاد کند و روی نرخ تورم تاثیرگذار باشد. عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: همچنین برای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها میزان نقدینگی را در جامعه کنترل کند و اگر قرار است به اقشار آسیب‌پذیر یارانه بدهد، به‌صورت نقدی نباشد و به صورت ارائه کالا و خدماتی مانند بیمه و تامین بیمه‌های عمر باشد. زمانیان اظهار داشت: رکود نکته بعدی است که دولت در فاز دوم باید به آن توجه کند، زیرا مؤلفه اثرگذاری است و باید حق صنعت در بخش مسائل تولیدی لحاظ شود، زیرا تولید بر اثر عمل نشدن قانون در مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها شدیدا با مشکل روبه‌رو شده است. وی افزود: لازمه خروج اقتصاد از وضعیت رکودی و پدید آمدن اقتصادی پویا توجه به زیرساخت‌های اساسی تولید مثل برق و گاز است. عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد:  دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها میزان نقدینگی را کنترل و قیمت حامل‌های انرژی را به طور مناسب بالا ببرد و درآمدهایی را که از محل اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها کسب می‌کند، به سمت تولید هدایت کند، در این صورت در فاز دوم به‌صورت موثر می‌تواند حرکت کند و یک تحول اقتصادی مناسب ایجاد کند.
توزیع فرم خوداظهاری یارانه از اواسط فروردین
وزیر امور اقتصادی و دارایی زمان توزیع فرم‌های اظهار‌نامه دریافت یارانه نقدی را اواسط فروردین سال آینده اعلام کرد. علی طیب‌نیا درباره زمان توزیع اظهارنامه دریافت یارانه نقدی گفت: ثبت‌نام برای دریافت یارانه نقدی سال آینده انجام خواهد شد و افرادی که خود را نیازمند می‌دانند و متقاضی دریافت یارانه‌ هستند، می‌توانند ثبت‌نام کنند و یارانه آنها نیز پرداخت خواهد شد. وی درباره زمان دقیق توزیع اظهارنامه دریافت یارانه نقدی اظهار کرد: هنوز زمان دقیق آن مشخص نشده اما ثبت‌نام از اواسط فروردین ماه خواهد بود. طیب‌نیا همچنین با بیان اینکه میزان افزایش قیمت حامل‌های انرژی در حال بررسی است، تصریح کرد: افزایشی که در این زمینه داده خواهد شد، بسیار ملایم و کند و به مراتب کمتر از آن چیزی است که در مصوبه مجلس پیش‌بینی شده است. طیب‌نیا با اشاره به شرایط رکودی که در اقتصاد کشور حاکم است، گفت: بر همین اساس دولت تصمیم دارد که شیب افزایش قیمت را بسیار ملایم در نظر بگیرد، بنابراین از آن چیزی که مجلس پیش‌بینی کرده کمتر و شاید حدود نیمی از آن باشد. به گزارش ایسنا، پیش از این مجلس شورای اسلامی مجوز افزایش 38درصدی قیمت حامل‌های انرژی را به دولت داده بود که با توجه به اظهار‌نظر وزیر امور اقتصادی و دارایی میزان افزایش حامل‌های انرژی، حدود 19 درصد خواهد بود.


Page Generated in 0/0071 sec