printlogo


کد خبر: 197337تاریخ: 1397/5/29 00:00
اخبار

کالاهای انباری ثبت‌نشده  قاچاق است
کالاهای موجود در انبارهایی که در سامانه جامع ثبت نشده یا با موجودی‌های ثبت‌شده مغایرت دارند، در حکم کالای قاچاق است و مشمول قوانین تعزیراتی می‌شود. به گزارش صدا وسیما، محمد قبله، مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به شناسایی ۵۱۰ هزار انبار نگهداری کالا در سطح کشور گفت: انباردار باید علاوه بر ثبت موجودی کالا، همه ورودی و خروجی کالا توسط بارنامه و غیربارنامه را در حساب کاربری انبار خود ثبت کند، چرا که از ابتدای شهریور ملاک تشخیص احتکار و محتکر، اطلاعات موجود در سامانه جامع انبار است. وی تاکید کرد: ثبت اطلاعات موجب می‌شود در زمان کوتاهی رصد و موجودی انبارها به صورت هوشمند فراهم شده و اطلاعات دقیقی از پراکنش و دپوی کالا در اختیار مسؤولان قرار گیرد. قبله با اشاره به وجود انواع مختلف انبار در سطح کشور تصریح کرد: هم‌اکنون بیش از ۳۰۰ هزار انبار صنفی (عمده‌فروش، بنکدار و بارفروش)، ۴۹ هزار انبار صنعتی، ۸۳ هزار انبار کشاورزی و ۸ هزار انبار معدنی و ۴۱ هزار انبار دپوی کالا در کشور وجود دارد و از این تعداد، ۲۴ هزار انبار به روش خوداظهاری، ۳۵۱ هزار انبار از طریق اطلاعات استان‌ها و ۱۲۷ هزار داده انبار نیز از طریق وب‌سرویس‌ها شناسایی شده‌اند. قبله افزود: صاحبان انبارهایی که تاکنون مورد شناسایی قرار نگرفته‌اند باید از طریق پایگاه اینترنتی www.nwms.ir اطلاعات انبار خود را ثبت کنند.

چرا برنج خارجی گران شد؟
نرخ ارز اختصاصی به واردات برنج در سال‌جاری در مقایسه با پارسال 1100 تا 1200 تومان افزایش یافته، همچنین هزینه‌های حمل‌ونقل نیز با افزایش روبه‌رو شده که این امر منجر به بالا رفتن 1500 تومانی قیمت هر کیلوگرم برنج شده است. مسیح کشاورز، دبیر انجمن وارد‌کنندگان برنج در گفت‌‌وگو با تسنیم، اظهار داشت: قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم برنج هندی 1121 وارداتی 7500 تومان است و به قیمت حدود 8 هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد، قیمت عمده‌فروشی هر کیلوگرم  برنج پاکستانی نیز 7900 تومان است. کشاورز تصریح کرد: علاوه بر عرضه معمول برنج در بازار مصرف، بخش خصوصی و دولتی نیز ذخایر احتیاطی را در نظر گرفته‌اند تا در روزهای تحریم مشکلی برای نیاز مردم وجود نداشته باشد. بنابراین مردم نگرانی بابت تامین برنج نداشته باشند. وی یادآور شد: در ۵ ماه نخست امسال ۹۰۰ هزار تن برنج وارد شده است.


کشف ۶ هزار میلیارد تومان آهن احتکاری
یکی از مهم‌ترین پرونده‌های تعزیرات مربوط به احتکار آهن و میلگرد در اصفهان و آذربایجان غربی بوده که در مجموع حدود ۶ هزار میلیارد تومان ارزش دارد. سیدیاسر رایگانی، سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی کشور با اشاره به این مطلب گفت: پس از اعلام دستور وزیر صنعت ،معدن و تجارت به اصناف و اتحادیه‌ها درباره لزوم عرضه 38 قلم کالای اساسی به بازار، تاکنون 230 پرونده مهم و ملی در سراسر کشور در موضوع احتکار تشکیل شده است. وی با بیان اینکه هدف از این احتکارها عرضه قطره‌چکانی کالاها به بازار، با هدف بالا رفتن قیمت این کالاها به مرور زمان بوده است، ادامه داد: احتکار لوازم خانگی نیز یکی دیگر از مهم‌ترین پرونده‌های این روزهای سازمان تعزیرات حکومتی است به‌طوری‌که در استان البرز یک برند آلمانی اقدام به احتکار کالا به ارزش 21 میلیارد تومان کرده بود و در استان اصفهان نیز یک برند کره‌ای اقدام به احتکار بخش قابل توجهی از لوازم خانگی جهت عرضه قطره‌چکانی به بازار کرده بود.
 


Page Generated in 0/0054 sec