printlogo


کد خبر: 197866تاریخ: 1397/6/11 00:00
اعلام سیاست‌های جدید بانکی توسط عبدالناصر همتی
ذخایر ارزی ناموس بانک مرکزی است

گروه اقتصادی: «ذخایر ارزی، ناموس بانک مرکزی است و سیاست ما این است که از منابع بانک مرکزی برای تنظیم بازار ارز استفاده نکنیم». عبدالناصر همتی، رئیس‌کل بانک مرکزی حرف آخر را همان اول زد تا مسیر سیاست‌گذاری جدید بانکی مشخص شود.
به گزارش «وطن‌امروز»، همتی با ناموس نامیدن ذخایر ارزی رسما اعلام کرد محدودیت و سختگیری فراوانی برای عرضه ارز خواهد داشت و دیگر خبری از حراج ارز نخواهد بود. مدتی پیش عرضه ارز مسافری، ارز نمایشگاهی و... دیگر متوقف شد و حالا قرار است از اول مهر روند عرضه ارز دانشجویی نیز متوقف شود.  عبدالناصر همتی دیروز در بیست‌ونهمین همایش بانکداری اسلامی سیاست‌های جدید بانک مرکزی را تشریح و اظهار امیدواری کرد نرخ ارز در بازار آرامش بیشتری یابد.
همتی دیروز گفت: متعهد به حذف ربا در سیستم بانکی شدیم و یکی از راه‌های بررسی این موضوع برگزاری همین همایش‌هاست و امیدواریم در اصلاح این مقررات و ارتقای این قانون بتوانیم سطح بالاتری از بانکداری را محقق کنیم.
رئیس‌کل بانک مرکزی اظهار کرد: امیدواریم عدم توجه به استانداردهای حاکمیت شرکتی از سوی سهامداران رعایت شود، یعنی سهامداران در امور بانک‌های دولتی و خصوصی دخالت کنند.
همتی افزود: اتفاق کنونی بازار ارز حاصل ناترازی صورت‌های مالی بانک‌ها و نقدینگی است و تا زمانی که فشار نقدینگی وجود دارد فشار بر حفظ دارایی افراد وجود خواهد داشت، این در حالی است که اگر ناهماهنگی و تصمیمات غیرکارشناسی را هم به آن اضافه کنیم مشکل دوچندان خواهد بود. الزامی برای رشد و کند شدن سرعت نقدینگی نمی‌بینیم بلکه باید برای حفظ ارزش دارایی افراد فکری شود.
رئیس‌کل بانک مرکزی بیان کرد: دولت آمریکا برای محروم کردن ایران از درآمدهای نفتی، محدودیت ایجاد کرده و این در حالی است که در این شرایط اجرای سیاست ارزی تک‌نرخی امکان‌پذیر نبود.کنترل تورم، حفظ منابع ارزی و اصلاح عدم توازن ترازنامه‌ها و کنترل نقدینگی از فعالیت‌های جدی بانک مرکزی است. وی گفت: جلوگیری از اتلاف منابع ارزی اولی‌‌‌‌‌ترین اولویت‌‌ بانک مرکزی است و ذخایر ارزی، ناموس بانک مرکزی.  رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: ارز حاصل از صادرات غیرنفتی اگر به‌درستی وارد کشور شود قدرت تأمین بازار ارز را دارد و سیاست ما این است که از منابع بانک مرکزی برای تنظیم بازار ارز استفاده نکنیم. اگر شرایط سخت شد و مجبور به استفاده از این ذخایر شدیم قطعا با نکته‌سنجی این کار را خواهیم کرد، البته خوشبختاته بازار ثانویه با روند بسیار مناسبی پیشرفت کرده و بنده شخصا روزانه آن را مدیریت می‌کنم. وی تصریح کرد: منظور بنده از اینکه در بازار ارز دخالتی نداریم، نحوه نرخ‌‌گذاری آن بود چرا که برای مدیریت تمام بازارها حضور بانک مرکزی ضروری است.
همتی گفت: در حال حاضر ٩٧ درصد مبادلات از طریق حواله است و فقط 3 درصد اسکناس معامله می‌شود و در بازار صرافی عدد قابل توجهی نیست و اکنون نرخ حواله کاملا نزدیک به سنا است.
رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به سخنان جدی مقام معظم رهبری گفت: تا سیستم بانکی و قوانین را نتوانیم اصلاح کنیم، مشکلات اقتصادی کشور قابل حل نیست. عمده افزایش نقدینگی، سودهای سپرده بانکی است و متأسفانه برخی بانک‌ها در عمل به بخشنامه کوتاهی کرده و با سودهای بالا نقدینگی را افزایش می‌دهند. رشد سطحی شبه‌پول در مسابقه بانک‌ها و برداشت‌های بی‌قاعده برخی بانک‌ها از ذخایر، موج نقدینگی را افزایش می‌دهد. دیگر اجازه دخالت مدیریت‌های بی‌کفایت برخی بانک‌ها را در منابع و ذخایر بانکی نخواهیم داد. رئیس‌کل بانک مرکزی تصریح کرد: بانک‌ها نیاز به جسارت جراحی در سیستم بانکی دارند و به طور جدی موظفیم جلوی بی‌نظمی‌ها را بگیریم. همتی با اشاره به افزایش بنگاهداری بانک‌ها گفت: با تأکید مقام معظم رهبری و همکاری هر 3 قوه با بانک مرکزی می‌توانیم با این معضل مبارزه کنیم. وی افزود: سیاست‌های پولی ما اشکالات بسیار زیادی دارد که بانک مرکزی وظیفه حاکمیتی داشته و برای اصلاح آن به دنبال سود و زیان نیست. از هر جناح برای حل معضلات بانکی استفاده می‌کنیم، زیرا معتقدیم هر 2 طرف حرفی برای گفتن دارند؛ باید به دنبال نظرات جدید باشیم، زیرا با روندهای قدیمی نتوانستیم به جایی برسیم. همتی اضافه کرد: حجم پایه پولی ما به دلیل برداشت بانک‌ها یا مطالبات بانک‌ها از بانک مرکزی از تیر ماه پارسال نسبت به تیرماه امسال 2/18 درصد افزایش یافته و ۱۵۰ هزار میلیارد ریال به بدهی بانک‌ها اضافه شده و برخی از افزایش حجم نقدینگی به این مسأله ارتباط دارد. رئیس‌کل بانک مرکزی تأکید کرد: ریسک بانک‌های ما بشدت در حال افزایش است و باید سریع‌تر فرآیندهای کاهش ریسک را که در دستور کار داریم، اجرایی شود. وی با اشاره به انتشار برخی اخبار مبنی بر دستور بانک مرکزی برای افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی افزود: بانک مرکزی در زمینه افزایش نرخ سود که ۲۳ درصد شده هیچ دستوری ارائه و ابلاغ نکرده و فقط ما تاکید کردیم که تمدید یک‌ماهه قراردادها، منحصر به سپرده‌های ۲ تا ۱۱ شهریور ۹۶ بود اما معلوم نیست چرا این خبر اعلام شد. رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: این احتمال وجود دارد که به سمت رایج کردن سپرده‌‌های 2 و 3 ساله برویم و اگر دولت نیز اوراق چند ساله ارائه کند می‌توان ریسک را کاهش داد و این مسائل می‌تواند راه‌حلی باشد تا مردم دارایی‌های خود را حفظ کنند.
همتی با بیان اینکه دستورالعمل سپرده‌های ارزی از سوی بانک مرکزی به بانک‌های کشور ابلاغ شده است، اظهار کرد: سپرده ارزی ابلاغ شد و از بانک‌ها خواهش می‌کنم مردم را برای ورود اسکناس به بانک و ایجاد جریان در بازار تشویق کنند. باور کنید کشور در برابر یک جنگ اقتصادی از سوی دولتی قرار گرفته که هر روز با سیاست‌های جدی فشار بیشتری ایجاد می‌کند و ما باید یک‌سری سختی‌ها را قبول کنیم و نباید مانند برخی بچه‌پولدارها زندگی کنیم تا بتوانیم از این بازه فشار عبور کنیم. رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: من با مدیران بانک‌ها دوست هستم اما در بحث نظارت در بانک‌ها جدی هستم و قول می‌دهم که ضابطه را با عاطفه یکی نخواهم کرد، چرا که امروز ضروری است با جدیت مشکلات بانک مرکزی را پیگیری و حل کنیم.
 


Page Generated in 0/0580 sec