printlogo


کد خبر: 198431تاریخ: 1397/6/20 00:00
در نشست نقد و بررسی فیلم «به وقت شام» در «سینما روایت» مطرح شد
سینمای ایران جسارت انتخاب «به وقت شام» را برای اسکار ندارد

یکصدوبیست‌وهفتمین برنامه سینما روایت که هشتمین قسمت از فصل جدید این برنامه نیز بود، به نقد و بررسی فیلم سینمایی «به وقت شام» از تولیدات سازمان هنری- رسانه‌ای اوج اختصاص داشت. به گزارش «وطن امروز»، در این برنامه علاوه بر محمد خزاعی تهیه‌کننده این اثر، محمدتقی فهیم منتقد سینما، محمد شلتوکی پژوهشگر حوزه دفاعی و محمدمهدی شیخ‌صراف به عنوان مجری- کارشناس حضور داشتند.
«به وقت شام» بهترین گزینه برای نمایندگی سینمای ملی ایران در اسکار
محمدتقی فهیم، منتقد سینما در ابتدای این نشست با اشاره به موضوع ذائقه‌سازی در سینمای ایران گفت: متاسفانه در این سال آنقدر فیلم‌های اجتماعی بدون قهرمان و قصه‌های جذاب در سینمای ایران تولید شده است که به نوعی ذائقه مخاطبان را تغییر داده است و وقتی مخاطبان با فیلمی همچون به وقت شام که به معنی واقعی کلمه «سینما» است، روبه‌رو می‌شوند، شگفت‌زده می‌شوند. به نظرم امسال یک چالش جدی در بحث انتخاب نماینده سینمای ایران برای حضور در اسکار وجود دارد. من یکی از منتقدان ترکیب هیات انتخاب نماینده سینمای ایران هستم که طی این سال‌ها معمولا سراغ گزینه‌هایی رفته که بیشتر به سینمای شکست‌خورده اروپای شرقی شبیه است تا سینمای قهرمان‌پروری که باید مطلوب سینمای ایران باشد.
سینمای ایران جسارت انتخاب «به وقت شام» را ندارد!
در ادامه این نشست محمد خزاعی، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «به وقت شام» در سخنانی با اشاره به صحبت‌های فهیم درباره انتخاب «به وقت شام» برای نمایندگی سینمای ایران در اسکار اظهار کرد: با همه احترامی که برای اعضای هیات انتخاب نماینده سینمای ایران در اسکار قائل هستم، به نظرم سینمای ایران چنین جسارتی ندارد که بخواهد فیلم «به وقت شام» را به عنوان نماینده خود انتخاب کند. این حرف را از آن جهت می‌گویم که شما اگر به نماینده‌های چند سال اخیر سینمای ایران نگاه کنید، کمتر می‌بینید ما سراغ مضامینی رفته باشیم که ایدئولوژیک و دغدغه‌های ملی داشته باشند، بلکه بیشتر فیلم‌های اجتماعی برای این انتخاب مورد توجه قرار گرفته است.
شگفت‌زدگی مخاطب سوری و عراقی از مواجهه با فیلم حاتمی‌کیا
خزاعی همچنین با اشاره به اکران‌های اخیر فیلم «به وقت شام» در سینماهای سوریه و عراق گفت: اکران این فیلم در سینماهای کشورهای عراق و سوریه و برخی شهرهای آنها که سینما نداشتند، با استقبال بالای مردم این دو کشور روبه‌رو شد و بسیاری از آنها با دیدن این فیلم شگفت‌زده شده بودند و بسیاری از خانواده‌های شهدا در این دو کشور به این موضوع اذعان می‌کردند «به وقت شام» کامل‌ترین فیلمی است که تا به حال در ارتباط با این موضوع تولید شده است.
سوژه‌ای که نخستین‌بار با «به وقت شام» مورد توجه قرار گرفت
محمد شلتوکی، کارشناس مسائل دفاعی نیز در سخنانی با اشاره به اهمیت سوژه فیلم «به وقت شام» گفت: به نظرم این فیلم بیشتر از آن جهت حائز اهمیت است که به موضوعی پرداخت که طی چند سالی که مساله داعش به وجود آمد، کمتر به آن توجه شد و آن هم بحث پشتیبانی هوایی نیروهای مدافع حرم بود، چرا که سایر مسائل مربوط به مدافعان حرم بیشتر در جامعه مورد بحث قرار گرفته ولی بحث ایجاد پل هوایی میان تهران و دمشق آن هم در شرایط حساس و ویژه جنگی کشور سوریه مساله مهمی است که در این فیلم برای نخستین‌بار به آن پرداخته شده است.
نکات مثبت «به وقت شام» از نگاه مقام‌معظم رهبری
خزاعی، تهیه‌کننده به وقت شام در ادامه این نشست به خاطره حضور عوامل این فیلم در دیداری با مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: ما وقتی خدمت ایشان رسیده بودیم، 3 نکته را در ارتباط با فیلم فرمودند که جالب بود. ایشان فرمودند مگر انتظار ما از یک فیلم غیر از این است که داستان داشته باشد و از ساختار خوبی برخوردار باشد و در عین حال مضمون خوبی را منتقل کند؟ و فرمودند که همه این نکات در این فیلم وجود دارد. گفتنی است، با توجه به فرارسیدن ایام عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، جلسه بعدی «سینما روایت» بعد از دهه اول ماه محرم و در روز اول مهر برگزار می‌شود.
 


Page Generated in 0/0067 sec