printlogo


کد خبر: 198824تاریخ: 1397/6/27 00:00
در ادامه حملات سریالی به مراکز دیپلماتیک ایران در اروپا، این‌بار سفارت ایران در یونان مورد حمله یک گروه آنارشیست قرار گرفت
خانه ناامن دیپلماسی!

گروه سیاسی: ظاهرا قرار نیست حمله‌های سریالی به سفارتخانه‌های ایران در اروپا خاتمه یابد. بعد از تعرض روز جمعه به سفارت ایران در فرانسه، حالا یک گروه آنارشیست به سفارت ایران در یونان حمله کرده‌اند. طی یک سال گذشته سفارت ایران در کشورهای انگلیس، هلند، دانمارک، بلژیک، فنلاند و همچنین دفتر حقوقی ایران در لاهه مورد تعرض عوامل تندرو و وابسته به گروه‌هک‌های تروریستی قرار گرفته بود. رسانه‌های مستقر در یونان گزارش داده‌اند اعضای یک گروه «آنارشیست» به سفارت ایران در آتن حمله کرده‌اند.  وب‌سایت «گریک ریپورتر» گزارش داده اعضای گروه هرج و مرج‌طلب «روویکوناس» صبح دوشنبه با قوطی‌های رنگ این حمله را انجام داده‌اند. به گزارش تسنیم، تعرض‌کنندگان حدود 10 نفر بوده‌اند و بعد از انجام این حمله با موتوسیکلت از صحنه متواری شده‌اند. به نوشته وب‌سایت گریک ریپورتر، پلیس تاکنون فردی را در ارتباط با این حادثه دستگیر نکرده است. یک سخنگوی این گروه هرج و مرج‌طلب در صفحه‌اش در فیسبوک گفته این حمله در مخالفت با آنچه «سرکوبگری ایران علیه کُردها» خوانده شده، انجام شده است. مجموعه اخبار قبلی وب‌سایت گریک ‌ریپورتر از گروه «روویکوناس» نشان می‌دهد این گروه چندین بار هم در حمایت از کردها به اماکن دیپلماتیک ترکیه در آتن حمله‌ور شده است.
رفیقی که شریک تروریست‌هاست
همان‌طور که اشاره شد پیش از حمله روز گذشته و در جریان حملات پشت سر هم به سفارتخانه‌های ایران در اروپا، سفارت کشورمان در فرانسه مورد تعرض عوامل کومله قرار گرفته بود. نکته قابل توجه اینکه این اتفاق در سایه انفعال پلیس فرانسه و به فاصله 2 روز پس از انتقاد فرانسه نسبت به حمله موشکی سپاه به مقر تروریست‌ها در کردستان عراق انجام شد. عدم واکنش و اقدامات غیرموثر وزارت امور خارجه نیز تاکنون نتوانسته مانع تداوم این حملات شود. عصر روز جمعه گذشته بود که چند نفر از اعضای گروهک ضدانقلاب کومله به سفارت ایران در پاریس تعرض کردند.
در جریان تعرض اخیر به سفارتخانه ایران در پاریس، 15 نفر از عناصر گروهک تروریستی کومله با اهانت به پرچم مقدس جمهوری اسلامی، اقدام به پرتاب سنگ و اشیای مختلف از جمله لوازم کامپیوتر، کپسول آتش‌نشانی و... به سمت سفارتخانه کردند و شیشه‌های ساختمان سفارت را شکستند. معترضان کامپیوترهای بلااستفاده‌ای را که برای جمع‌آوری از سوی شهرداری در برابر سفارت قرار داشت، به سوی ساختمان پرتاب کردند. این در حالی است که پلیس فرانسه از صبح روز جمعه از تحرکات این افراد خبر داشت و به مسؤولان سفارت نیز اطلاع داده بود اما درست زمانی که عناصر گروهک تروریستی کومله مقابل سفارت حاضر می‌شوند، ماموران پلیس، اطراف سفارت را ترک می‌کنند! طبق این گزارش پس از پایان نمایش متعرضان به سفارت ایران، ماموران پلیس بار دیگر به محل خدمت‌شان باز‌می‌گردند. عناصر گروهک تروریستی کومله، تاکنون بارها با اقدامات تروریستی در مناطق غربی ایران، موجب ناامنی و شهادت بسیاری از هموطنان‌مان شده‌اند. در یکی از اقدامات تروریستی اخیر این گروهک، اعضای آن تیرماه  با حمله به پاسگاه مرزی قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه پاسداران در روستای «دری» مریوان 11 تن از نیروهای امنیتی کشورمان را به شهادت رساندند؛ اقدامی که البته با پاسخ قاطع سپاه پاسداران مواجه شد و 17 شهریورماه محل استقرار و جلسه سران حزب منحله موسوم به دموکرات کردستان ایران (HDK) از دیگر گروهک‌های جنایتکار و مرکز آموزش تروریست‌های وابسته در منطقه کردستان عراق با 7 فروند موشک زمین به زمین مورد هدف قرار گرفت.
انتقاد وزارت امور خارجه از پلیس فرانسه
حمله به سفارت ایران در فرانسه با واکنش انتقادی سخنگوی وزارت امور خارجه مواجه شد. قاسمی همچنین به انفعال پلیس فرانسه در ماجرای تعرض به سفارت ایران اشاره کرد. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره تعرض به سفارت کشورمان در پاریس ضمن تایید این خبر اظهار داشت: بعد از ظهر روز جمعه تعداد اندکی از افراد معاند ضدایرانی قصد تعرض و آسیب رساندن به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس را داشتند که البته موفق به این کار نشدند و نتوانستند به داخل ساختمان سفارت وارد شوند و با پرتاب اشیایی به سمت ساختمان سفارت، خساراتی به آن وارد کردند. قاسمی افزود: متاسفانه به رغم انتظار طبیعی که از پلیس فرانسه وجود داشت آنان هنگام حضور این مهاجمان که از وابستگان یک گروهک تروریستی بودند، بموقع در محل حاضر نبودند که موضوع تهاجم این گروه و عدم حضور بهنگام پلیس، تحت بررسی و پیگیری است. خاطرنشان می‌کنم پس از پیگیری‌های متعدد و حضور نیروهای ذی‌ربط، تعدادی از مهاجمان توسط پلیس دستگیر شدند که خواستار محاکمه و مجازات آنها و اعلام نتیجه از سوی مقامات ذی‌صلاح هستیم. سخنگوی وزارت امور خارجه در عین حال بار دیگر به وزارت خارجه فرانسه یادآوری کرد تامین امنیت اماکن دیپلماتیک به عهده کشور میزبان است و لازم است نسبت به حفاظت و صیانت از تمام اماکن دیپلماتیک ایران در فرانسه، تمهیدات و اقدامات جدی و لازم را به عمل آورند.
آتش زدن پرچم ایران در فنلاند
فنلاند نیز یکی دیگر از کشورهای اروپایی است که سفارت ما در آنجا از حملات سریالی به سفارتخانه‌های ایران در امان نمانده است. روز دوشنبه 19 شهریور 150 نفر از کردهای مقیم فنلاند پس از تعرض به سفارت ایران، پرچم کشورمان را آتش زدند. همچنین تیرماه گذشته منافقین مقابل ساختمان سفارت ایران در هلند تجمع کردند. در جریان این تجمع در حالی که مقر پلیس دیپلماتیک کنار سفارت ایران قرار داشت اما پلیس هیچ اقدامی برای متفرق کردن منافقین انجام نداد. در نهایت منافقین مقابل چشم پلیس، در سفارت ایران را با قفل بستند! «وطن‌امروز» در گزارش شماره 21 شهریورماه خود که با عنوان «بسته جدید اروپایی!» منتشر شد، حملات سریالی به سفارتخانه‌های ایران در اروپا طی چند سال اخیر را بازخوانی کرده و نوشته بود: «به نظر می‌رسد گره خوردن ادامه برجام به تصمیمات اتحادیه اروپایی جهت خرید نفت از ایران یا گشایش‌های بانکی، مانع از آن شده است تا دستگاه دیپلماسیِ «برجام‌محور» کشورمان واکنشی قاطع و بازدارنده در قضیه حمله به سفارتخانه‌ها داشته باشد. از سوی دیگر حملات پی‌درپی به سفارتخانه‌های ایران در اروپا، از دستگاه دیپلماسی ایران، چهره‌ای ضعیف و شکننده در دنیا ساخته که قادر به حراست از خاک خود در دیگر کشورها نیست».
انتقام اروپا از برخورد ایران با تروریست‌ها؟
آنطور که سخنگوی گروه هرج و مرج‌طلب «روویکوناس» در صفحه‌اش در فیسبوک گفته حمله به سفارت ایران در مخالفت با آنچه «سرکوبگری ایران علیه کردها» خوانده شده، انجام شده است. مشخصا منظور این گروه، برخورد اخیر دستگاه قضا با 3 تروریستی است که اخیرا بعد از طی مراحل دادگاه اعدام شدند. نوع مواجهه اروپا به برخوردهای ایران با جریان‌های تروریستی بخوبی پشت‌پرده تلاش اروپا برای تضعیف توان دفاعی و قضایی ایران برای مقابله با آنها را مشخص می‌کند. در همین رابطه حمله وابستگان گروهک تروریستی کومله به سفارت ایران در پاریس، بی‌عملی پلیس فرانسه در برخورد مناسب و بازدارنده با متعرضان و همزمانی این موضوع با محکومیت حمله موشکی سپاه به مقر تروریست‌ها از سوی فرانسه قابل توجه است. حمله به سفارت ایران در فرانسه چند روز پس از آن رخ داد که دولت فرانسه از حمله موشکی سپاه به مقر تروریست‌ها در اقلیم کردستان عراق انتقاد کرده بود. سخنگوی وزارت خارجه این کشور روز چهارشنبه 21 شهریور، حملات موشکی سپاه پاسداران به دفاتر حزب دموکرات کردستان (حدک) و حزب دموکرات کردستان ایران (حدکا) را محکوم کرده و گفته بود: «فرانسه بشدت حملات موشکی ایران در روز 17 شهریور به خاک عراق را محکوم می‌کند». این مقام وزارت خارجه فرانسه همچنین با ابراز تعهد خود نسبت به احترام به حاکمیت عراق، نگرانی خود را از توسعه برنامه موشکی ایران و انتقال آن به منطقه نشان داد. وی در پایان هم گفت رئیس‌جمهور فرانسه، وزیر اروپا و خارجه این کشور به طور مرتب نگرانی خود را درباره اقدامات منطقه‌ای ایران با مقامات این کشور در میان گذاشته‌اند. موضع عجیب دولت فرانسه و همچنین تامل در رویکرد پلیس این کشور در جریان حمله به سفارت ایران در پاریس، شائبه همراهی دولت فرانسه با وابستگان گروه‌های تروریستی جهت واکنش به حمله موشکی سپاه را تقویت می‌کند. سابقه مواضع دولتمردان فرانسه در چند سال اخیر نیز درباره برنامه موشکی ایران موید این واقعیت است که مخالفت‌ها و تلاش فرانسه برای محدود کردن برنامه موشکی ایران با هدف تضعیف بنیه دفاعی ایران در مقابل تهدیدات از جمله گروهک‌های تروریستی انجام شده و می‌شود. رئیس‌جمهور فرانسه آبان‌ماه سال گذشته در مصاحبه با روزنامه‌ الاتحاد امارات بر قاطعیت در برابر اقدامات ایران در منطقه و برنامه موشک‌های بالستیک کشورمان تاکید کرد. «امانوئل مکرون»، در همین راستا گفته بود: بسیار مهم است که با فعالیت‌های منطقه‌ای و برنامه‌های بالستیکی ایران با قاطعیت برخورد شود. وی در سخنان خود گفت: ما بیش از هر زمان دیگری به منطقه‌ای باثبات و بازیگران منطقه‌ای مسؤول نیازمندیم که برای ثبات خاورمیانه کار می‌کنند. باز کردن جبهه‌ای دیگر، تنها تنش‌ها را افزایش می‌دهد و این منطقه را بی‌ثبات‌تر می‌کند. رئیس‌جمهوری فرانسه همچنین اعلام کرد ممکن است به دلیل فعالیت‌های موشکی ایران، تحریم‌هایی علیه این کشور اعمال شود. به گفته وی، «باید درباره فعالیت‌های موشکی ایران، مذاکراتی آغاز شود، ضروری است درباره فعالیت‌های موشکی ایران، تعاملی وجود داشته باشد، ضمن اینکه اگر شرایط ایجاب کند، امکان تحمیل تحریم‌هایی علیه این کشور وجود دارد». رئیس‌جمهور فرانسه همچنین اردیبهشت‌ماه امسال در آستانه دیدار با ترامپ مدعی شد باید ضمن حفظ برجام، با برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران مقابله کرد. همچنین ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه نیز اسفندماه گذشته در نشست خبری خود با وزیر خارجه روسیه گفت: باید تدابیری اتخاذ کرد که برنامه موشکی ایران خطری برای منطقه نداشته باشد.
به نظر می‌رسد لازم است وزارت امور خارجه نسبت به اتفاقات اخیر در اروپا علیه سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی فعالانه وارد عمل شود. اینکه مقرهای دیپلماتیک ایران که از مصونیت کامل برخوردار است ناامن شود موضوعی نیست که بتوان براحتی از کنار آن عبور کرد. از سوی دیگر عدم اقدام جدی و موثر در این زمینه می‌تواند زمینه‌ساز اقدامات بعدی عناصر وابسته به گروه‌های تندرو و تروریستی در اروپا علیه سفارتخانه‌های ایران باشد.


Page Generated in 0/0067 sec