printlogo


کد خبر: 200152تاریخ: 1397/7/23 00:00
جهانگیری: بسیاری از کشورها ناچارند نفت ایران را بخرند
امروز باید منابع ارزی محدود کشور را مدیریت کنیم
نباید دنبال سود بیشتر باشیم ، پس جوانمردی و وطن‌پرستی برای چه زمانی است؟

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: بسیاری از کشورها ناچارند برای تامین انرژی خود نفت ایران را به‌صورت غیرمستقیم خریداری کنند.
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور دیروز در مراسم روز جهانی استاندارد، ضمن تبریک این روز به دست‌اندرکاران استاندارد کشور، با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا و مقاومت ملت ایران در برابر فشارهای خارجی اظهار داشت: امروز ما در شرایط خاصی به سر می‌بریم که این شرایط می‌طلبد سیاست‌هایی متناسب با وضعیت فعلی تدوین کنیم.
وی با بیان اینکه در این جنگ اقتصادی می‌خواهند علاوه بر کاهش منابع درآمدی ایران امکان واردات محصولات مورد نیاز را از بین ببرند و در نهایت با فشارها، مردم را ناراضی و علیه حاکمیت بشورانند، گفت: حتماً باید تلاش کنیم منابع درآمدی خود را افزایش دهیم. نفت اصلی‌‌‌‌‌ترین منبع درآمدی ما است و آمریکا ادعا کرده که فروش آن را به صفر می‌رساند، برخی کشورها نیز با آمریکا همراهی می‌کنند. در این شرایط حتماً مردم ایران از مسؤولان انتظار دارند با وجود فشارها بتوانیم میزان صادرات را در حد قابل قبول انجام دهیم.
معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: ما با استفاده از برخی روش‌ها، شرکای جدید در دنیا پیدا کرده‌ایم و با شرکای سنتی نیز مذاکره داشته و راهکارهایی پیدا کرده‌ایم و آمریکا باید بداند هر کشوری که مورد تحریم قرار بگیرد برای دور زدن تحریم‌ها تلاش خواهد کرد.
جهانگیری ادامه داد: یکی از اتفاقاتی که آمریکا نمی‌خواست رخ بدهد افزایش بهای نفت بود، چرا که تصور می‌کرد کشورهای دیگر می‌توانند جایگزین ایران شوند اما الان می‌بینند هنوز تحریم نفت ایران شروع نشده قیمت نفت به بالای 80‌دلار رسیده است یعنی اگر به میزان نصف گذشته هم نفت صادر کنیم، درآمد نفتی ما به اندازه پیش از تحریم‌ها خواهد بود.جهانگیری افزود: امروز که کشور گرفتار است این هنر نیست که ببینیم چگونه می‌توانیم سود بیشتری ببریم پس وطن‌پرستی و جوانمردی برای چه زمانی است؟
وی با تاکید بر اینکه باید صادرات غیرنفتی کشور را افزایش دهیم، گفت: خوشبختانه ورود صادر‌کنندگان به صحنه خوب است اما بهتر می‌توانند به صحنه بیایند و انتظار این است در بازگرداندن ارز به چرخه اقتصاد عملکرد بهتری داشته باشند.
معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه مدت دوران تحریم را ما تعریف می‌کنیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، اظهار داشت: این دوران را می‌توان طوری تعریف کرد که چند ماهه تمام شود و راه آن این است که نخبگان، دلسوزان و فعالان اقتصادی و همه کسانی که به وطن عشق می‌ورزند پای کار بیایند و ثبات و آرامش را به کشور بازگردانند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. نباید با جو‌‌سازی دشمن در بازی آنها قرار بگیریم بلکه باید طوری بازی کنیم که منافع ملت‌مان در آن تامین ‌شود. جهانگیری با اشاره به نامگذاری سال جاری تحت عنوان حمایت از کالای داخلی گفت: در شرایط تحریم، برخی کالاهای خارجی به دلیل محدودیت منابع ارزی اجازه واردات پیدا نمی‌کنند. در شرایط عادی و برای سال‌های متمادی واردات هر کالایی با تعرفه مشخص مجاز بود اما امروز و در شرایط غیرعادی تحریم باید منابع ارزی محدود کشور را مدیریت کنیم که در جایی که مصلحت است، هزینه شود.
وی با بیان اینکه در دوره تحریم جهت‌‌‌گیری مردم به سمت کالای داخلی خواهد بود،‌ تصریح کرد: این فرصتی طلایی برای تولید‌کنندگان کشور است و اینکه گفته می‌شود در شرایط تحریم باید تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم به این معنی نیست که تحریم خوب است. تحریم بسیار ظالمانه و زورگویانه است ولی می‌توان از دل آن فرصت به‌وجود آورد.
معاون اول رئیس‌جمهور تصریح کرد: تولید‌کننده داخلی باید بداند ملت امروز نگاهش به او است پس نباید قیمت‌ها را غیرطبیعی بالا ببرد. نباید به ملت ظلم کرد. کیفیت کالا نباید کاهش یابد چون مردم مجبور شده‌اند به کالای داخلی رو آورند. تولید‌کننده دلسوز کسی است که با قیمت مناسب و کیفیت خوب کالا را ارائه دهد و وقتی مردم به یک کالای داخلی با کیفیت و قیمت مناسب عادت کنند، وقتی نمونه خارجی آن وارد شود، کالای داخلی را رها نمی‌کنند تا به سمت کالای خارجی بروند.


Page Generated in 0/0048 sec