printlogo


کد خبر: 200715تاریخ: 1397/8/2 00:00
دبیر سندیکای خمیرمایه ایران:
حدود نیمی از نان‌ها با جوش‌شیرین تولید می‌شود

با وجود اینکه سازمان غذا و دارو همواره اعلام می‌کند، استفاده از جوش‌شیرین در پخت نان ممنوع است و حتی نانوایان متخلف به دادگاه معرفی می‌شوند اما آمارهای بخش خصوصی نشان می‌دهد جوش‌شیرین هنوز در ۴۳ درصد نان‌های تولیدی کشور استفاده می‌شود. به گزارش تسنیم، مجید پارسایی، دبیر سندیکای خمیرمایه ایران با بیان اینکه براساس فرهنگ‌سازی انجام شده استفاده از جوش‌شیرین برای تولید نان در سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته،
7 درصد کاهش یافته است، گفت: با این وجود کماکان 43 درصد نان‌های کشور با جوش‌شیرین تولید می‌شود که این امر مشکلات جدی برای گوارش خانوارهای ایرانی و پوکی استخوان ایجاد کرده است. بنابر این گزارش، احسان اژدری، عضو هیأت‌مدیره سندیکای خمیرمایه ایران نیز درباره خطرات استفاده غیرقانونی از جوش شیرین در نانوایی‌های کشور اظهار داشت: جوش‌شیرین در برخی نان‌‌های سنتی از جمله نان لواش و در نان‌‌‌های دیگری مانند تافتون استفاده می‌شود، به طوری که می‌توان ادعا کرد در فرآیند تولید تقریبا تمام نان‌های لواش از جوش‌شیرین استفاده شده است اما برای تولید نان‌هایی مانند سنگک و حجیم و نیمه‌حجیم از جوش‌شیرین استفاده نمی‌شود. وی افزود: در تهیه نان باید از خمیرمایه استفاده شود اما در مواردی مشاهده می‌شود برخی نانوایان متخلف از جوش‌شیرین به جای آن استفاده و خطراتی را برای سلامت افراد ایجاد می‌کنند. وی افزود: نانی که با خمیرمایه تهیه می‌شود‌ رنگ و طعم خاصی دارد،‌ ماندگاری آن بالاست و خیلی دیر بیات می‌شود، ضمن اینکه سلامتی و کیفیت نان را افزایش می‌دهد. اژدری گفت: در دنیا  استفاده از جوش‌شیرین به هیچ‌وجه مرسوم نیست و این یک فرهنگ غلطی است که در نانوایی‌های کشور جا افتاده و باید این تغییر کند و برای ایجاد فرهنگ جدید باید از مدارس شروع کرد؛ چراکه سلامتی جامعه با این مسأله گره خورده است. عضو هیأت‌مدیره سندیکای خمیرمایه ایران همچنین به نحوه نگهداری نان اشاره کرد و گفت: شرایط مناسب نگهداری نان در یخچال، فریز کردن آن است. استفاده در داخل یخچال و در دمای 4 درجه اتفاقاً به بیات شدن سریع نان کمک می‌کند. بنابر این گزارش، آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و دارو نیز در سال‌‌های گذشته بررسی‌‌‌هایی روی نان‌های تولید شده در برخی نانوایی‌های کشور انجام داده بود که نتایج آن نشان می‌داد با وجود اینکه استفاده از نمک در فرآیند تولید نان کاهش یافته اما مصرف (غیرقانونی) جوش‌شیرین افزایش داشته است. براساس این گزارش، از جمله دلایل استفاده غیرقانونی از جوش‌شیرین در تولید نان به جای خمیرمایه، کاهش زمان عمل‌آوری نان و کاهش هزینه‌های تولید است.


Page Generated in 0/0061 sec