printlogo


کد خبر: 200997تاریخ: 1397/8/9 00:00
ضرورت انتخاب نام تجاری خاص و ایجاد سردخانه و صنایع تبدیلی و فرآوری برای خرمای استان
خرمای خراسان جنوبی برند ندارد

با وجود آنکه تولید محصول خرما در خراسان جنوبی حرفی برای گفتن دارد و یکهزار و۶۰۰ بهره‌بردار در استان مشغول فعالیت هستند اما سال‌هاست که این محصول پربرکت به دیگر استان‌ها ارسال می‌شود و با برند آن استان‌ها به فروش می‌رسد. به گزارش تسنیم، کشت خرما در شهرستان طبس به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی مناسب از سابقه بسیار طولانی برخوردار است و مردم این شهرستان همواره نگاه ویژه‌ای به تولید این محصول داشته‌‌اند. یکی از نخل‌داران استان خراسان جنوبی در بیرجند با بیان اینکه مراحل کاشت، داشت و برداشت خرما در نخلستان‌های خراسان جنوبی به شکل سنتی است، گفت: این روش سودآوری کمتری نصیب کشاورز می‌کند. عبداللهی عمده مشکلات نخل‌داران استان را نبود مکان مناسبی برای نگهداری خرما دانست و افزود: خرمای طبس با نام این شهرستان به فروش نمی‌رسد چون بسته‌بندی مناسبی ندارد و نبود یک نام تجاری برای محصول خرما در استان سبب شده محصول باکیفیت این شهرستان به نام دیگر استان‌ها به فروش رسد. وی گفت: نبود صنایع ‌تبدیلی خرما در استان بویژه در طبس سبب شده سودآوری این محصول باارزش نصیب سایر استان‌ها شود و کشاورزان زحمتکش این استان از عواید آن محروم بمانند. این بهره‌بردار خرما بیان کرد: نبود سردخانه نیز از دیگر مشکلات نخل‌داران طبس است که باعث می‌شود محصول باکیفیت این شهرستان به شکل تازه‌خوری در بازار مصرف شود یا کشاورزان عمده محصول خود را به دیگر استان‌ها برای فروش ببرند. عبداللهی گفت: مسؤولان می‌توانند با ایجاد بازار مناسب برای فروش خرما نقش بسیار مهمی در افزایش تولید خرما و توسعه اقتصادی استان با حمایت از بخش خصوصی برای ایجاد صنایع تبدیلی، فرآوری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب ایفا کنند و این حمایت‌ها در سطح منطقه‌ای باعث افزایش کیفیت خرمای عرضه شده و تشویق نخل‌داران برای توسعه و تولید این محصول باارزش خواهد شد. داوود بخشایی، رئیس جهاد کشاورزی طبس نیز در گفت‌وگو با تسنیم از صادرات خرمای این منطقه به خارج از استان خبر داد و افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال میزان صادرات خرما در این شهرستان 300 تن باشد. به گفته وی، با توجه به روند رو به افزایش تولید خرما انتخاب نام تجاری خاص برای این محصول و ایجاد سردخانه و صنایع تبدیلی و فرآوری خرما در این شهرستان ضروری است. بخشایی افزود: جهاد کشاورزی برای صدور مجوزهای لازم و در اختیار گذاشتن تسهیلات بانکی آماده همکاری با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است و تاکنون 3 مورد مجوز فرآوری تولید شیره و سرکه و بسته‌بندی خرما صادر شده است که یک مورد به بهره‌برداری رسیده اما در حال حاضر به علت مشکلات مالی فعال نیست. رئیس جهاد کشاورزی طبس تصریح کرد: ارقام عمده خرمای اصلاح شده در طبس زاهدی، کبکاب، مضافتی، پیارم و بریم است و هر کیلو خرما به طور متوسط بین 30 تا 50 هزار ریال ارزش دارد. این مقام مسؤول فعال نبودن واحدهای فرآوری دارای پروانه بهره‌برداری و نیاز به تامین سرمایه در گردش و تسهیلات ارزان‌قیمت را از مشکلات پیش روی بهره‌برداران خرما دانست و گفت: تامین نقدینگی لازم، احداث واحدهای دارای جواز تاسیس برای بالا بردن ظرفیت و جذب مواد اولیه از مشکلات بهره‌برداران خرماست. محمد مالکی، رئیس جهاد کشاورزی نهبندان نیز در این باره تولید خرما در هر هکتار از این شهرستان را 2 هزار و 750کیلوگرم اعلام کرد و از پیش‌بینی برداشت 467 تن خرما در این شهرستان خبر داد که این رقم نسبت به سال گذشته 30درصد کاهش نشان می‌دهد. وی وقوع توفان‌های شدید را یکی از عوامل کاهش تولید خرما در این شهرستان دانست. رئیس جهاد کشاورزی نهبندان هم با اشاره به مشکلات پیش روی بهره‌برداران خرما در این شهرستان بیان کرد: نبود امکانات بسته‌بندی و فرآوری یکی از مهم‌ترین مشکلات بهره‌برداران خرما در نهبندان است و همین عامل باعث شده این محصول به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی و دیگر استاهای همجوار صادر ‌شود. مدیر بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز سطح زیرکشت خرما در استان را یکهزار و 603 هکتار اعلام کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود 3 هزار و 911 تن خرما از مزارع استان برداشت شود. محمد عصمتی‌پور از کاهش 16 درصدی تولید خرمای امسال در استان خبر داد و تصریح کرد: علت کاهش خرما در استان گرد و خاک و گرما است. حال با وجود آنکه جمعیت زیادی از بهره‌برداران این محصول در استان مشغول فعالیت هستند و خرمای استان حرفی برای گفتن دارد، می‌طلبد مسؤولان نسبت به برندسازی و فرآوری این محصول گام جهادی بردارند و برای ثبت برند و تولید صنعت فرآوری این محصول تلاش کنند تا سود آن نیز به جیب کشاورزان خراسان جنوبی برود.


Page Generated in 0/0080 sec