printlogo


کد خبر: 201985تاریخ: 1397/8/29 00:00
آزادسازی گریبان دولت را گرفت
تولیدکننده‌ها: قیمت‌های دولت را قبول نداریم!

گروه اقتصادی: تفکر آزادسازی قیمت‌ها در دولت حالا گریبان خود دولت را گرفته و تشکل‌های تولیدی از مسؤولان توقع دارند نرخ خود را اعمال کنند، به همین علت است که صنایع لبنی و مرغداران نرخ‌هایی را که دولت تعیین کرده نپذیرفتند. به گزارش «وطن‌امروز»، اعضای دولت از یک طرف دم از اقتصاد آزاد و آزادسازی قیمت‌ها می‌زنند و از طرف دیگر قیمت‌گذاری می‌کنند. تولیدکنندگان اعتقاد دارند دولت باید یارانه تولید را بدهد و از تولیدکنندگان حمایت کند تا قیمت‌هایی که به مصرف‌کننده آسیب نمی‌زند اعمال شود. واقعیت این است که دولت حمایت چندانی از تولیدکننده نمی‌کند و تولیدکننده نیز اعتقاد دارد در چنین وضعیتی هیچ تولیدکننده‌ای حاضر نیست با زیان انباشته به تولید ادامه دهد. قیمت‌گذاری مرغ و لبنیات زیر قیمت تمام‌شده از جمله اتفاقاتی است که تولیدکننده‌ها را به اعتراض وا داشته است. مرغداران و فعالان صنایع لبنی به دولت بابت قیمت‌های غیرکارشناسی اعتراض کرده‌اند. بر این اساس اتحادیه سراسری مرغداران کشور در نامه‌ای به رئیس‌جمهور، از تصویب قیمت ۹۸۰۰ تومانی برای هرکیلوگرم مرغ در سازمان حمایت، انتقاد کردند. رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق بازرگانی ایران در نشست ماهانه کمیسیون کشاورزی اتاق ایران که با حضور نمایندگان سازمان حمایت برگزار شده بود، با نرخ مصوب مرغ هر کیلوگرم ۹۸۰۰ تومان برای مصرف‌کننده مخالفت کرد و گفت: این نرخ غیرکارشناسی، غیراقتصادی و زیر قیمت تمام شده تولید است. غلامعلی فاروغی تصریح کرد: نظر ما حذف قیمت‌گذاری‌‌های دستوری برای محصولات است و دولت باید مانند تخم مرغ که قیمت‌‌گذاری را بر عهده اتحادیه میهن گذاشته است، قیمت‌‌‌گذاری سایر محصولات مانند مرغ، گوشت و... را به اتحادیه‌ها و تشکل‌‌های مربوط واگذار و سازمان حمایت بر کار آنها نظارت کند تا قیمت‌‌گذاری با توجه به شرایط (نرخ نهاده‌‌های تاثیرگذار) به سرعت قابل تعدیل باشد. به گزارش مهر، علاوه بر این، مرغداران طی نامه‌ای سرگشاده به  رئیس‌جمهور، به قیمت اعلام شده برای مرغ اعتراض و اعلام کردند: با نرخ تعیین شده مخالف هستند و قیمت منطقی و کارشناسی شده برای مرغ  ۱۱۵۰۰ تومان است.  در متن این نامه آمده است:
«رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران
مستحضر می‌باشید برخلاف رضایت تشکل‌ها قیمت ۱۰۵۰۰۰ ریال برای هر کیلوگرم مرغ جهت مصرف‌کننده در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان تأیید و جهت تصویب نهایی به کارگروه ستاد تنظیم بازار ارسال گردید، امروز اطلاع حاصل شد که کارگروه تنظیم بازار قصد دارد قیمت ۹۸۰۰۰ ریال را ابلاغ نماید که مفهوم آن انتقال پیام توقف تولید به تولید‌کنندگان است. با تمام احترام به کارگروه تنظیم بازار رقم فوق‌الذکر به هیچ‌وجه مورد تأیید تشکل‌ها نیست و پیشنهاد ۱۱۵۰۰۰ ریال برای مصرف‌کننده قیمت قابل قبول کارشناسی می‌باشد. امید است برای نخستین‌بار با رعایت بند «ب» ماده ۴ قانون برنامه ششم توسعه با پذیرفتن قیمت پیشنهادی تشکل‌ها، تداوم تولید و دلگرمی تولید‌کنندگان را فراهم آورند».
اتحادیه تعاونی‌‌های کشاورزی مرغداران گوشتی ایران، انجمن ملی تولید‌کنندگان زنجیره‌ای گوشت مرغ و انجمن تولید‌کنندگان جوجه یک‌روزه از امضا‌کنندگان این نامه بودند.
لبنیاتی‌ها هم اعتراض دارند
 افزایش دوباره و چندباره قیمت محصولات لبنی طی چند ماه گذشته این سوال را در ذهن ایجاد کرده که اصلا دلیل افزایش این قیمت‌ها به‌رغم اینکه در داخل تولید می‌شود، چیست؟ بالا رفتن قیمت‌ها قدرت خرید مردم را کاهش داده و بیم آن می‌رود که سرانه مصرف بیش از این هم پایین‌تر رود. کارخانه‌های لبنی می‌گویند بخشی از مواد و وسایلی که به عنوان بسته‌بندی استفاده می‌شود وارداتی است و قیمت تمام‌شده را بالا می‌برد اما در دیگر سو برخی کارشناسان بر این باورند که واردات وسایل بسته‌بندی نمی‌تواند تا این اندازه قیمت لبنیات را افزایش دهد.  قیمت هر بطری شیر در بازار به 4750 تومان رسیده است و دبیر انجمن صنایع لبنی در گفت‌وگو با فارس گفته قیمت تمام‌شده لبنیات را به ستاد تنظیم بازار ارسال کرده و از آنها خواسته‌اند تا مجوزی برای افزایش قیمت بدهند اما آنها پاسخی نداده‌اند و کارخانه‌های لبنی برای گرفتن جلوی ضرر مجبور شدند خودشان قیمت‌ها را بالا ببرند. وی در پاسخ به سوال فارس درباره دلیل افزایش چندباره قیمت محصولات لبنی در بازار گفت: افزایش قیمت ارز تا حدود زیادی قیمت تمام‌شده صنایع را بالا برده، محصولات بسته‌بندی وارداتی است و افزایش چند برابری نرخ ارز باعث می‌شود خرید این محصولات از خارج برای ما گران‌تر تمام شود. دبیر انجمن صنایع لبنی در پاسخ به این سوال که آیا افزایش قیمت‌ها نیاز به صدور مجوز از مقامات مسؤول ندارد، گفت: ما همواره منتظر تصمیم مسؤولان این بخش بودیم اما آنها هیچ توجهی به خواسته‌های ما ندارند. باکری ادامه داد: ما از ستاد تنظیم بازار درخواست افزایش قیمت کردیم و استدلال‌های‌مان را برای‌شان فرستادیم. فهرستی از قیمت‌هایی که افزایش یافته و باعث بالا رفتن قیمت تمام شده کالا شده را نیز برای آنها ارسال کردیم اما به‌رغم خواسته‌های ما ستاد تنظیم بازار هیچ پاسخی نداد. وی افزود: با توجه به اینکه کارخانه‌های لبنی دیگر نمی‌توانستند بیش از این ضرر و زیان متحمل شوند، بنابراین خودشان قیمت محصولات لبنی را بالا بردند تا حداقل تولید دوام بیابد و از ورشکستگی نجات پیدا کنند. دبیر انجمن صنایع لبنی معتقد است از این رو مسؤولان نظارتی به قیمت‌های افزایش یافته بازار واکنش نشان نمی‌دهند چون می‌دانند قیمت افزایش یافته منطبق با استدلال است و توجیه اقتصادی دارد. به گزارش فارس، طی 2 روز گذشته ستاد تنظیم بازار تصویب کرد که قیمت شیر خام در دامداری ۲ هزار تومان خریداری شود، البته این قیمت هنوز ابلاغ نشده اما ظاهرا تصمیم نهایی گرفته شده است. قبل از این تصمیم صنایع لبنی اعلام می‌کردند قیمت شیر خامی که خریداری می‌کنند ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ تومان است. باکری در پاسخ به این سوال که آیا قیمت لبنیات امکان بازگشت دارد، اضافه کرد: امکان برگشت قیمت‌ها نیست و امکان ندارد ضرر و زیان لبنی را کسی جبران کند و دولت برای کاهش قیمت شیر باید یارانه بپردازد.


Page Generated in 0/0048 sec