printlogo


کد خبر: 202214تاریخ: 1397/9/6 00:00
اخبار

خشونت جنسی پنهان علیه کودکان نروژی
گزارش‌‌های متنوعی از فساد جنسی در نروژ طی سال‌های 2016 تا 2018 منتشر شده است. گروه‌‌های رسانه‌ای اما می‌گویند دولت با توجه به فشار شدیدی که به جهت حجم اخبار تجاوز جنسی به کودکان متحمل شده، مجبور است از انتشار این اخبار جلوگیری کند. سال 2017 بود که تلویزیون نروژ در گزارشی از ناکارآمدی سامانه حمایت از کودکان یا همان Barnevern پرده برداشت. در این گزارش پسربچه‌ای 13 ساله در صفحه تلویزیون ظاهر شد که مقامات محلی در برگن (دومین شهر بزرگ نروژ پس از اسلو) مدعی شدند توانایی نگهداری از او را ندارند و این پسربچه به کیلومتر‌ها دور‌‌‌‌‌‌تر فرستاده شد؛ مکانی که او در آنجا نه آشنایی داشت و نه کسی جز ماموران سازمان مخوف Barnevern او را به نام کوچک خطاب می‌کرد. علت آنکه رسانه‌ها و حامیان حقوق‌بشر سازمان حمایت از کودکان نروژ را مخوف می‌دانند آن است که نظارت کارآمدی برای کنترل گروه‌‌های فعال در آن وجود ندارد. بتازگی اسنادی منتشر شده که نشان می‌دهد یکی از کارشناسان امور اجتماعی که در استخدام این سازمان بوده، فیلم‌‌های هرزه‌نگاری کودکان را آرشیو می‌کرده و پس از انتشار این تصاویر در وبگاه‌‌های بی‌نام و نشان که موسسه جهانی اینترنت (IWF) می‌گوید شمار آنها در سال جاری میلادی، 37 درصد رشد داشته، رفتارهای‌‌های غیر قابل تصوری را با کودکان انجام می‌داده است. برملا شدن آرشیو تصاویر هرزه‌نگاری کودکان نروژی و غیرنروژی شامل 4 هزار ساعت ویدئو و 200 هزار فریم عکس در خاک یکی از آرام‌‌‌‌‌ترین کشورهای اروپایی به زلزله سیاسی در این کشور نیز منجر شده است. در این میان احزاب مخالف دولت می‌گویند بودجه سازمان حمایت از کودکان را نمی‌توان افزایش داد اما این سازمان برای  استخدام افراد تازه نیازمند بودجه بیشتری است تا فیلترهای جدی‌تری را در نظر بگیرد، چرا که فجایعی چون فروش فیلم‌‌های هرزه‌نگاری کودکان به نوبه خود مساله‌ای بسیار جدی است که به گفته IWF که مقر آن در لندن است، یکی از بحران‌‌هایی است که جهان مدرن با آن روبه‌رو است. به گفته این سازمان فیلم‌‌های منتشر شده حتی تصاویری از کودکان 4 ساله را نیز دربرمی‌گیرد. گفته می‌شود بسیاری از احزاب سیاسی در نروژ مخالف افزایش بودجه این سازمان هستند، در حالی که دولتی‌ها می‌گویند این سازمان برای آنکه بتواند خدمات بهتری ارائه دهد نیازمند بودجه بیشتری است.


 پس از سامسونگ نوبت کیست؟
سرطان موبایل
رسوایی مرگ و میر صدها تن از کارکنان شرکت بزرگ سامسونگ بر اثر ابتلا به سرطان خون در حال تبدیل شدن به یک سونامی ضد برندهای بزرگ موبایل در جهان است. روز جمعه رئیس این غول دیجیتالی کره‌جنوبی رسما به خاطر مبتلا شدن کارگرانش به سرطان عذرخواهی کرد. به گزارش آسوشیتدپرس، «کیم کی نام» به ابتلای کارگران بخش‌های تولید نیمه‌هادی‌ها و ال‌سی‌دی سامسونگ به سرطان و دیگر بیماری‌ها اعتراف کرد.
بر اساس گزارش‌ها، 240 تن از کارکنان سامسونگ به‌خاطر محیط ‌کارشان در کارخانه‌های سامسونگ به مواد شیمیایی سرطان‌زا آلوده و بیمار شده‌اند که دست‌کم بیش از یکصد نفر از آنان تنها بر اثر ابتلا به سرطان خون درگذشته‌اند. بیمار شدن کارگران سامسونگ در سال 2007 افشا شد و تا سال   2014 طول کشید که کمپانی کره‌ای مسؤولیت این فاجعه را بپذیرد. سرانجام سال 2015 بنیادی برای کمک به کارگران  سرطانی سامسونگ در کره‌جنوبی تاسیس شد. امسال نیز سامسونگ اعلام کرد 116 هزار یورو به کارگران آسیب‌دیده پرداخت کرده است اما عذرخواهی رسمی رئیس سامسونگ در مقطع زمانی بسیار مهمی رخ می‌دهد که چالشی تحقیقاتی درباره سرطان‌زا بودن امواج تلفن همراه و وای‌فای در آمریکا و اروپا در گرفته است. عذرخواهی رسمی سامسونگ در حالی است که موسسات بزرگ پزشکی و تحقیقاتی آمریکا و انگلیس، آشکارا با حمایت شرکت‌های تولید گوشی‌های همراه نظیر اپل، نوکیا، بلک‌بری و لنووا اقدام به تکذیب تحقیقات مستقل انجام شده درباره مرگبار بودن امواج موبایل پرداخته‌اند. از آن جمله موسسه تحقیقات سرطان بریتانیا بود که درست یک روز پیش از اعتراف سامسونگ، گزارش‌های منتشر شده در این باره را تکذیب کرد.


Page Generated in 0/0065 sec