printlogo


کد خبر: 202828تاریخ: 1397/9/17 00:00
غیبت تاج در فدراسیون و بیم و امید در فوتبال ایران
هیأت‌رئیسه معمای فوتبال

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران در نخستین‌روز از اجرای قانون منع به کارگیری بازنشستگان در دفترکار خود در فدراسیون فوتبال حاضر نشد.
این اتفاق در شرایطی افتاد که محمدرضا ساکت مرد اول اجرایی فدراسیون فوتبال نیز  روز پنجشنبه به دلیل حضور نیافتن در دفتر خود جانشینش را معرفی کرد؛ ابراهیم شکوری، بازیکن سابق تیم‌های پرسپولیس و سایپا که به گفته شیعی، عضو هیات‌رئیسه فدراسیون در ماه‌های گذشته مشغول یادگیری کارهای اجرایی در پست دبیرکلی برای روز مبادا بوده است.
اما موضوع مهدی تاج متفاوت است؛ رئیس فدراسیون فوتبال در شرایطی که اجماع کاملی بر ادامه کار او در فدراسیون وجود دارد، در پایان روز کاری سه‌شنبه به همراه اعضای هیات‌رئیسه نامه‌ای را به وزارت ورزش ارسال کرده و خواستار تعیین تکلیف قطعی درباره مساله قبل از بازنشستگی و عدم تطابق آن با قوانین فیفا شده بود که به این نامه از سوی وزیر ورزش پاسخی داده نشده است.
حالا با دلخوری تاج از بی‌پاسخ ماندن این نامه رسمی، او در محل کار خود در فدراسیون فوتبال حاضر نشده تا چالشی جدید را پیش روی وزارت ورزش قرار دهد. این اتفاقی است که البته در یک فدراسیون دیگر نیز در حال رخ دادن است و ممکن است شرایط فدراسیون والیبال نیز مثل فوتبال به همین سمت برود.
در عین حال از مجلس و قوه قضائیه خبر می‌رسد که قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان با حساسیت و سختگیری در حال نظارت است و کسانی که تن به اجرای آن ندهند، مورد تنبیه جدی قرار خواهند گرفت. از این رو بخشی از احتیاط‌های وزارت ورزش و سکوت وزیر  در روزهای گذشته به همین دلیل است، چرا که او نمی‌خواهد با این مساله حقوقی درگیری جدی پیدا کند به خصوص که شرایط فدراسیون و انتخاب افراد  آنقدرها هم به نظر او نزدیک نیست  و شاید وزیر در ذهن خود تصور می‌کند حفظ اعضای هیات‌رئیسه فدراسیون ارزش درگیری با مقام‌های بالادستی و مسائل بعدی  را ندارد.
اما در عین حال  در شرایطی که مهدی تاج مجوز ادامه کار در فدراسیون را دارد، اگر باز هم نخواهد در محل کار خود حاضر شود، تیغ تعلیق برای فوتبال ایران تیز خواهد شد.
آنچه مسلم است فیفا حرکات و اتفاقات فوتبال ایران را به دقت زیر نظر دارد و همین مساله می‌تواند اتفاقی ناگوار را برای ورزش اول ایران رقم بزند، اتفاقی که مورد پسند هیچ فرد سیاسی و قانونگذاری در ایران نیست اما مسیر طی شده آن را پیش روی ما قرار می‌دهد، مگر آنکه با اتفاقاتی که شاید در ۴۸ ساعت آینده رقم بخورد، هیات‌رئیسه و تاج راضی به اجرای سناریوی  مدنظر وزارت ورزش و هیات‌رئیسه شوند.
آنها با توجه به دولتی نبودن فدراسیون فوتبال خود را مشمول قانون بازنشستگی نمی‌دانند اما تفسیری وجود دارد که می‌گوید با توجه به استفاده فدراسیون از بودجه  دولتی، نیروهای این نهاد نیز مشمول قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان هستند.
این گره سخت و ترساننده هیچ راهی برای باز شدن ندارد، مگر آنکه یکی از طرفین رضایت بدهد و میدان را به نفع دیگری خالی کند، و الا روند فعلی هرگز به سود فوتبال ایران نخواهد بود.
دیروز شیعی، مدیر پیکان به عنوان یکی از اعضای هیات‌رئیسه عنوان کرد تعلیق خط قرمز او و هیات‌رئیسه فدراسیون است و آنها اجازه نخواهند داد چنین اتفاقی برای فوتبال رخ بدهد اما از سوی دیگر فعلا اوضاع چندان امیدبخش به نظر نمی‌آید و این نظر همه اعضای هیات‌رئیسه نیست.
کاش در این شرایط و با در نظر گرفتن مصلحت، اعضایی مثل اصفهانیان، طالقانی و بهاروند که مقبولیت چندانی هم در فوتبال ایران ندارند سرنوشت و آینده فوتبال ایران را با سرنوشت خود گره نزنند، اگرچه قانونا حق با آنهاست و فدراسیون باید مستقل از دولت باشد. به هرحال با توجه به اصرار مجلس، انتشار یک بیانیه و خداحافظی از پست فعلی آرامش را به فوتبال ایران بازمی‌گرداند و این انتظاری است که از این افراد می‌رود....
 


Page Generated in 0/0050 sec