printlogo


کد خبر: 203265تاریخ: 1397/9/25 00:00
الزامات جدید درباره غذاهای تراریخته

گروه اجتماعی: مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو الزامات این سازمان برای برچسب‌گذاری محصولات و فرآورده‌های غذایی تراریخته را تشریح کرد. وحید مفید با اشاره به ابلاغیه به معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی سراسر کشور، درباره مصوبات جلسه شورای ملی ایمنی زیستی (آبان‌ماه امسال) در زمینه برچسب‌‌گذاری محصولات غذایی تراریخته  به ایسنا گفت: منظور از برچسب‌گذاری این محصولات، درج عبارت «اصلاح شده ژنتیکی» پس از نام جزء تراریخته در بخش ترکیبات ماده غذایی است. وی تاکید کرد: بنابراین از این به بعد درباره فرآورده‌های مشمول برچسب‌گذاری مانند سویا، ذرت، کلزا و پنبه دانه در صورتی که ماده غذایی شامل یا حاوی ماده اولیه تراریخته باشد، باید عبارت «اصلاح شده ژنتیکی» در مقابل جزء تراریخته درج شود. مفید افزود: بر اساس مصوبه شورای ایمنی زیستی کشور، درج هرگونه عبارت یا علامت دیگر به عنوان برچسب‌گذاری مستلزم کسب مجوز از شورای یادشده است و از آنجا که درج لوگو به تصویب این شورا نرسیده، لذا دیگر نیاز به درج لوگو نیست. وی افزود: در صورتی که کارخانجات یا واحدهای تولیدی اقدام به چاپ برچسب یا طرح لوگو کرده‌اند، در حال حاضر نیازی به درج عبارت «اصلاح شده ژنتیکی» روی برچسب نخواهد بود. مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی وزارت بهداشت افزود: همچنین در صورتی که متقاضی بنا بر مستندات معتبر ادعای عدم تراریختگی محصول را داشته باشد، باید فرم تعهدنامه نبود تراریختگی (دستورالعمل اجرایی وزارت بهداشت درباره موجودات زنده تغییر ژنتیک یافته و فرآورده‌های آن مرتبط با مواد غذایی) را تکمیل کرده و با سایر مستندات در محلی مناسب که دسترسی ناظران در دانشگاه‌ها به آن به سهولت میسر باشد، نگهداری کنند. طبق این دستورالعمل از محموله‌های غیرتراریخته جهت راستی‌آزمایی تعهد عدم تراریختگی به طور تصادفی نمونه‌برداری انجام خواهد شد.
 


Page Generated in 0/0052 sec