printlogo


کد خبر: 2034تاریخ: 1392/12/24 00:00
تقویم امروز

شهادت حضرت فاطمه‏ زهرا(س) «به‌روایتی» (11ق)
روز شهادت حضرت فاطمه‏ زهرا(س) مورد اختلاف مورخان است و یکی از این موارد، سیزدهم جمادی‌الاول می‏باشد. فاطمه(س) پس از پدر بزرگوار خود، روز به روز بدنش رو به ضعف و سستی می‏گرایید. پیوسته سوخته‌دل و اشک‌ریزان بود و در فراق پدر می‏گریست. پس از رحلت پیامبر و در ماجرای غصب خلافت که به فرمان خدا و ابلاغ نبی مکرم حق امیرالمومنین علی علیه‌السلام بود، غاصبان قصد کردند تا از امام علی(ع) بیعت بگیرند که در این مسیر حضرت زهرا(س) مخالفت کرده و به آتش کشیده شدن در خانه‏ آن حضرت و وقایع بعدی انجامید. حضرت زهرا(س) پس از رحلت رسول خدا(ص) از مردم آزار بسیار دید. به خانه‏اش هجوم برده و کودکش را سقط کردند. در اثر ضرباتی که به آن حضرت وارد شد، حضرت زهرا(س) این نور چشم پیامبر و پاره‏ تن رسول خدا، پس از تحمل روزها بیماری، به پدر بزرگوار خود، ملحق گشت. به وصیت آن حضرت، محل دفن وی مخفی می‏باشد.
انفجار بمب در مراسم نماز جمعه تهران توسط منافقین کوردل (1363ش)
در زمانی که رژیم بعث، مردم را از رفتن به نماز جمعه برحذر می‏داشت و به بمباران و موشک‌باران نماز جمعه تهدید می‏کرد، منافقان نیز بیکار ننشسته و با یک طرح از قبل تعیین شده و هماهنگ با رژیم عراق، نماز جمعه تهران را در 24 اسفند 63 به خاک و خون کشیدند. در این جنایت 14 نفر شهید و 88 نفر مجروح شدند. مقام معظم رهبری حضرت آیت‏الله خامنه‏ای که در آن زمان در مقام ریاست جمهوری و امامت جمعه تهران در حال ایراد خطبه‏های نماز بودند، پس از انفجار بمب، با صلابت و بدون هیچگونه تزلزلی به خطبه‏هایشان ادامه دادند و این امر موجب تقویت روحیه ضداستکباری نمازگزاران و امت شهیدپرور ایران گردید.
کشته شدن «ابراهیم بن مالک اشتر» در نبرد با خاندان اموی(71 ق)
ابراهیم فرزند مالک اشتر نخعی، هنگام قیام مختار بن ابوعبیده‏ ثقَفی برای خونخواهی امام حسین(ع) با او بود و در سال 67 ق به سرداری لشکر منصوب گردید. ابراهیم از طرف مختار، مأمور تصرف موصل شد و سپاه شام را که از طرف خلیفه‏ اموی آمده بود، شکست داد. او عبیدالله‌بن زیاد، حاکم کوفه در زمان واقعه‏ کربلا را به قتل رساند و تعدادی از کشندگان امام حسین(ع) و یاران او را از دَمِ تیغ گذراند. ابراهیم بن مالک با دستگیری و قتل مختار توسط مصعب بن زبیر، به مصعب پیوست و به دولت ابن زبیر خدمت کرد. سرانجام، هنگامی که عبدالملک بن مروان، خلیفه‏ اموی، لشکری برای نبرد با سپاه ابن زبیر به عراق فرستاد، ابراهیم بن مالک در این جنگ کشته شد.
وفات محقق حلی، دانشمند جلیل‏‌القدر (676ق)
افرادی که در رشته‌های مختلف علوم به بررسی و پژوهش عمیق پرداخته و در این راه رنج بسیار کشیده و درنتیجه، نوآوری‌ها و ابتکاراتی داشته‌اند را محقق می‌نامند. نخستین‏‌بار که اصطلاح محقق در علوم اسلامی متداول شد و اولین شخصیتی که لقب محقق گرفت، استاد بزرگ و فقیه عظیم‏‌الشأن، ابوالقاسم جعفربن حسن معروف به محقق حلی بود. وی در سال ۶۰۲ هجری قمری در شهر حله آن‏‌هنگام که کشور اسلامی، رنج فاجعه‌ها و بلاهای دولت عباسی و همچنین خرابی‌ها و ویرانی‏‌های مغول را با شدت و سختی تحمل می‌کرد، چشم به جهان گشود. کتاب «شرایع» زنده‌ترین و ارزنده‌ترین اثری است که از محقق حلی به یادگار مانده و در تاریخ جاوید خواهد ماند. با الفاظی کم و عباراتی شیوا و سبکی روان و نظم و ترتیبی بی‌سابقه و خلاصه روشی جالب و جدید در فقه، محقق حلی این کتاب نفیس را نوشت و مجموعه ابواب فقه را زیر چهار عنوان قرار داد: ۱- عبادات ۲- عقود ۳- ایقاعات ۴- احکام. ۴۸ کتاب فقهی به‏‌طور تفصیل در این چهار عنوان آمده و کلیات مسائل مربوط به اینها را محقق در «شرایع» جمع‏‌آوری کرده است. این کتاب از آن زمان تاکنون همواره مورد توجه و علاقه فقها و مجتهدین بوده است. شیخ جعفربن شیخ حسن حلی معروف به «محقق حلی»، سرانجام پس از 74 سال تلاش بی‌وقفه در راه خدمت به اسلام و مسلمین و ترویج احکام آل‏‌محمد (ص)، در سال ۶۷۶ هجری قمری چشم از جهان فانی فروبست و زندگی جاویدان را آغاز کرد.
 


Page Generated in 0/0056 sec