printlogo


کد خبر: 203977تاریخ: 1397/10/8 00:00
انتقاد صفار از ظریف
محمدحسین صفارهرندی: متاسفانه امروز می‌بینیم آقایان می‌گویند قرار نبود مشکل اقتصادی با برجام حل شود و مسائل اقتصادی فعلی ربطی به برجام ندارد؛ این نوعی تو روی مردم ایستادن و به تمسخر گرفتن آنهاست

محمدحسین صفارهرندی،‌وزیر اسبق ارشاد و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به اظهارات اخیر ظریف که گفته بود برجام به مسائل اقتصادی و معیشتی ارتباطی نداشته است واکنش نشان داد و گفت این اظهارات به معنی «تمسخر» مردم است.
به گزارش «وطن‌امروز»، جواد ظریف هفته گذشته گپ و گفتی با یک روزنامه طرفدار خود انجام داد و در آنجا تصریح کرد که مرتبط کردن برجام با مسائل اقتصادی یک اشکال و انحراف بود که دولت روحانی مرتکب شده است.
ظریف به این روزنامه گفت: «باید این دو موضوع را از هم جدا کنیم؛ یکی اهداف راهبردی ما از برجام و دیگری مابه‌ازاهای اقدامات ما و غرب. بله، غربی‌ها باید هزینه می‌دادند که آن هزینه اقتصادی بود. آن زمان یک معادله‌ای درست شد بین اقدامات ما و اقدامات غربی‌ها. اقدامات ما هسته‌ای بود و اقدامات آنها اقتصادی، بنابراین در اینکه غربی‌ها در انجام تعهدات خود کوتاهی کردند، شکی نیست اما این واقعیت به این معنی نیست که هدف از برجام اقتصادی بود. اصلا این‌طور نیست.  مذاکرات ما درباره برجام تا فروردین ۹۴ (یعنی 3 ماه قبل از توافق نهایی برجام) صرفا هسته‌ای و امنیتی بود. آقای دری‌اصفهانی که واقعا هم خدمات شایانی به برجام کرد، فروردین ۹۴ در لوزان وارد مذاکرات شد یعنی تا آن زمان ما بحث تخصصی اقتصادی نمی‌کردیم. بحث‌های هسته‌ای، امنیتی و خارج شدن از شورای امنیت بحث‌های اصلی ما بود و اینکه کسی بگوید هدف برجام اقتصادی بود با واقعیات و خطوط قرمزی که برای ما ترسیم شده بود، نمی‌سازد. بنابراین این دو موضوع را باید از هم جدا کنیم. اهداف برجام استراتژیک بود، آن اهداف به دست آمده و قابل بازگشت هم نیست. اجماع جهانی علیه ایران شکسته و قطعنامه‌های شورای امنیت هم لغو شده است. درست است که قطعنامه‌ها می‌توانند برگردند اما ما هم می‌توانیم برنامه هسته‌ای خود را به شکل قوی‌تری شروع کنیم. برنامه هسته‌ای ایران حفظ و تقویت شد. مدت زیادی روی تحقیق و توسعه سانتریفیوژها، آب سنگین و... بحث کردیم اما اینکه بیاییم صورت‌مساله را عوض کنیم و بگوییم هدف برجام رفع تحریم‌ها بود و ما نرسیدیم، درست نیست. هدف برجام چیز دیگری بود که حاصل شد. وظیفه اروپا و آمریکا رفع تحریم‌ها بود که به‌خصوص آمریکایی‌ها نشان دادند طرف مذاکراتی خوبی نیستند. این به آن معنا نیست که دوباره هدف برجام را بازتعریف کنیم اما اشکال این است که در داخل دولت برجام را با اقتصاد و معیشت مردم گره زدیم. شاید به دلیل فشارهای برخی محافل داخلی که می‌خواستند فرآیند برجام طی شود، دولت مجبور شد سرنوشت برجام را با  اوضاع اقتصادی مردم گره بزند تا مطالبات را برای انعقاد توافق بالا ببرد. به نظر می‌رسد این نقطه انحراف باشد و الان ادبیاتی که تثبیت شده  این است که هدف برجام اقتصاد بوده و چون نرسیدیم برجام شکست خورده است».
 اظهارات عجیب و باورنکردنی ظریف با انتقادات بسیاری مواجه شد. منتقدان این سوال را مطرح کرده‌‌اند که چگونه ممکن است دولتی که با شعار چرخاندن چرخ کارخانه‌ها از طریق مذاکرات هسته‌‌‌ای، توانست رای مردم را بگیرد حالا با این صراحت منکر ارتباط مذاکرات هسته‌ای و برجام با اقتصاد و معیشت مردم شده است؟ منتقدان، این خلف‌وعده و عدم وفای به عهد را یکی از نشانه‌‌های نبود صلاحیت و صداقت می‌دانند. دیروز محمدحسین صفارهرندی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنان پیش از خطبه‌‌های نماز جمعه تهران، به این اظهارنظر ظریف واکنش نشان داد. صفارهرندی که درباره یوم‌الله 9 دی سخن می‌گفت به موضوع ارتباط فتنه 88 با تشدید فشار‌‌های اقتصادی و تحریم علیه کشورمان پرداخت.
هرندی درباره دستاوردهای ۹ دی گفت: دشمنان ایران باور داشتند که در ایران هم انقلاب رنگی اتفاق می‌افتد اما ناکام ماندند و بعد چنان ورق برگشت که یک به یک حوزه‌های نفوذ آنها از دست‌شان خارج شد. بعد از ۹ دی یک به یک پیروزی‌های انقلاب و کشور خود را نشان داد. در نشستی که وزرای دفاع ناتو بعد از راهپیمایی ۹ دی داشتند، گفتند دیگر نمی‌شود بر جنبش سبز تکیه کرد و باید سراغ کار دیگر برویم که شیطنت بعدی‌شان «تحریم» بود تا به این شکل مردم که در اثر تحریم آسیب می‌بینند نسبت به انقلاب و امام ناامید شوند؛ یک جور انتقام‌‌‌گیری از مردمی بود که در صحنه ۹ دی شرکت کردند.
وی با انتقاد از مسؤولان که نتوانستند بخوبی جلوی اقدامات تحریمی دشمن را بگیرند، گفت: حق بود که همه مسؤولان تلاش کنیم از سنگینی این بار کم کنیم که جای شکوه است یک عده به جای اینکه باری بردارند، بار اضافه کردند. نمونه‌اش برخی کارهایی است که می‌شد انجام نشود. آشفتگی در بازار ارز که خوشبختانه با مدیریت درست چند ماهی است کنترل شده از جمله اقداماتی بود که می‌شد اینقدر آزاردهنده نباشد.
صفارهرندی تاکید کرد: این بارگذاری‌ها بر دوش مردم محصول فهم نادرست از این مساله است که برخی معتقدند «انقلاب دوره‌اش تمام شده و باید به نسخه‌های جدید که کدخدا می‌گوید پناه برد». متاسفانه امروز می‌بینیم آقایان می‌گویند قرار نبود مشکل اقتصادی با برجام حل شود و مسائل اقتصادی فعلی ربطی به برجام ندارد؛ این نوعی تو روی مردم ایستادن و به تمسخر گرفتن آنهاست. شما گفتید اگر می‌خواهید چرخ زندگی با چرخ سانتریفیوژ بچرخند بیایید و رای دهید، حالا می‌گویید اینها به هم ربط نداشتند! حالا که کارها ناکام مانده، می‌گویید قرار نبود اقتصاد و مسائل اقتصادی از این راه‌ حل شود.
اشاره به نعل وارونه ظریف
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه، باز هم به بخش دیگری از اظهارات عجیب و غریب ظریف در هفته‌‌های اخیر اشاره کرد. درحالی که در ایران محمد جواد ظریف به عنوان یک عنصر غرب‌گرا شناخته می‌شود و اظهارات نسنجیده او در دانشگاه تهران-که مدعی بود آمریکا با یک بمب برنامه دفاعی ایران را از کار می‌اندازد- عمق اعتقاد ظریف به قدرت آمریکا و ناتوانی ایران را نشان می‌داد، وی حالا مدعی شده منتقدان او معتقد به قدرقدرتی آمریکا بوده‌‌اند و غرب را مرکز دنیا دانسته‌‌‌اند. البته این اظهارات ظریف قبل از آنکه یک انتساب دروغ به منتقدان باشد، بیشتر به یک ندامتنامه نسبت به اعتقادات خود درباره قدرقدرتی آمریکا شبیه بود.
محمدحسین صفارهرندی دیروز در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه تهران، به این اظهارنظر ظریف نیز پرداخت. او در این‌باره اظهار داشت: «آقایان! امروز می‌گویید چرا کدخدای عالم را اینقدر قدرتمند جلوه می‌دهید و بزرگ نشان می‌دهید، این حرفی بود که شما زدید، مردم که این حرف را قبول نداشتند».


Page Generated in 0/0059 sec