printlogo


کد خبر: 204936تاریخ: 1397/10/26 00:00
اخبار

حمایت از تولید داخل و ایجاد ثبات در بازار در بودجه 98
سازمان برنامه و بودجه پیرو انتشار مطلبی در روزنامه «وطن امروز» به تاریخ 20 دی‌ماه با عنوان «گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از اعداد و ارقام بودجه‌ای که نمایندگان آن را نمی‌بینند و نمی‌خوانند- شرکت‌های بی‌حساب و کتاب!» توضیحاتی به شرح زیر ارسال کرده است؛ روزنامه «وطن امروز» در گزارشی آورده: «مجلسیان هیچ‌گاه ریز بودجه‌ای شرکت‌های دولتی را بررسی نمی‌کنند، نمی‌خوانند و کاری هم به آن ندارند. آنها نمی‌دانند هزینه‌ها و درآمدهای شرکت‌های دولتی چه میزان است». موارد زیر در پاسخ ارائه می‌شود:
در شرایط تحریم، به دلیل مشکلات ایجاد شده در گشایش اعتبار و پرداخت‌های ارزی و حمل‌ونقل کالا، تجارت خارجی کشور بویژه در زمینه تامین کالاهای اساسی به طور مستقیم تحت تاثیر قرار گرفته و ضمن افزایش هزینه معاملات و افزایش قیمت کالاهای وارداتی، منجر به کاهش عملکرد بخش خصوصی در تامین کالای اساسی کشور و مداخله گسترده دولت برای تامین و ذخیره‌سازی کالاهای اساسی می‌شود. عمده‌ترین چالش‌های حوزه بازرگانی داخلی متاثر از شرایط اعمال تحریم‌های اقتصادی شامل وابستگی به واردات برای تامین برخی از نهاده‌های تولید و محصولات نهایی، تامین منابع مالی و انتقال ارز برای خریدهای خارجی و افزایش نیاز به مداخله دولت برای تامین و تنظیم بازار کالاهای اساسی است. برای مقابله با آثار ناشی از اعمال تحریم‌های اقتصادی و به منظور تامین مطلوب کالاهای اساسی مورد نیاز کشور، حمایت از تولید داخلی و ایجاد ثبات در بازار، در تنظیم لایحه بودجه سال 1398 ملاحظاتی از جمله «تامین نیاز ارزی واردات کالاهای اساسی و ضروری به نرخ رسمی (معادل 14 میلیارد دلار) و کمک به معیشت عمومی از طریق ارائه بسته‌های کالایی و حمایتی» و «تکمیل و تجهیز و نگهداری انبارها و مراکز ذخیره‌سازی کالاهای اساسی و تقویت اعتبارات دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برای بهبود نظارت بر بازار» در نظر گرفته شده است. با توجه به موارد بالا و شرایط ناشی از تشدید تحریم‌ها و تکالیف قانونی از جمله قانون خرید تضمینی، سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، برنامه ششم توسعه، مصوبات شورای عالی امنیت ملی و هیات وزیران و پیش‌بینی صورت گرفته برای افزایش میزان ذخایر راهبردی و مداخله دولت برای تامین نهاده‌ها و کالاهای اساسی و خرید تضمینی محصولات کشاورزی بویژه گندم، برنامه عملیاتی شرکت‌های دولتی ذی‌ربط (شرکت بازرگانی دولتی ایران، شرکت پشتیبانی امور دام کشور و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی) تدوین و براساس آن رشد قابل توجهی در ارقام خرید و فروش کالاهای مشمول در بودجه 1398 منظور شده است. همچنین با توجه به ماهیت عملیات شرکت‌های ذی‌ربط و تکالیف دولت، برآیند درآمد و هزینه به صورت سربه‌سر و بدون سود و زیان در بودجه شرکتی درج شده است. از مجموع هزینه 27200 میلیارد تومانی شرکت بازرگانی دولتی ایران، مبلغ 25600 میلیارد تومان مربوط به خرید کالا در سال 1398 است که مبلغ 16900 میلیارد تومان آن مربوط به پرداخت بهای خرید تضمینی گندم است که با توجه به پیش‌بینی خرید 10 میلیون تن گندم با قیمت 1600 تومان و با در نظر گرفتن هزینه‌های تبعی مربوط حساب شده است. باقیمانده رقم یادشده نیز مربوط به خرید 600 هزار تن برنج، 600 هزار تن روغن و 500 هزار تن شکر بوده که بر اساس تکالیف جدید هیات محترم وزیران درباره ذخایر راهبردی درج شده است.


عسگراولادی:
2 ماه است صادرات نکرده‌ام
عضو اتاق تهران  اعلام کرد صادرات خود را متوقف کرده‌ است. اسدالله عسگراولادی در نشست هیات نمایندگان اتاق تهران با بیان این مطلب اظهار داشت: امروز صادرکنندگان با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند و مسائلی مانند بازگرداندن ارز حاصل از صادرات باعث شده بسیاری از آنها صادرات خود را متوقف کنند. بنده نیز پس از ۶۴ سال فعالیت صادراتی، از 2 ماه قبل فعالیت خود را متوقف کرده‌ام. وی با بیان اینکه خارجی‌ها شناختی از سامانه نیما ندارند، افزود: نمی‌توان انتظار داشت در کوتاه‌ترین زمان صادرکنندگان پول خود را وارد سامانه نیما کنند زیرا وقتی خریدار خارجی قصد بازگرداندن پول را دارد از ما می‌خواهد یک حساب بانکی به او بدهیم. وی افزود: پیش‌بینی ما این است بهار پیش‌رو فصل بسیار سختی برای صادرات خواهد بود.


Page Generated in 0/0064 sec