printlogo


کد خبر: 206789تاریخ: 1397/12/4 00:00
وزارت اقتصاد اعلام کرد
تورم 27/8 و رشد اقتصادی منفی 2/5 درصد

گروه اقتصادی: با وجودی که دولت روحانی کاهش نرخ تورم و مثبت شدن شاخص رشد اقتصادی کشور را از دستاوردهای  مهم خود عنوان می‌کند اما این شاخص‌‌های اقتصادی مدت‌هاست مسیر عقبگرد را می‌پیمایند، تا جایی که نرخ تورم 12 ماه منتهی به بهمن‌ماه ١٣٩٧ به 5/23 درصد رسید و رشد اقتصادی همچنان مسیر کاهشی به خود گرفته است.
وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی پیش‌بینی کرد، حداکثر تورم در سال ۹۷ بالغ بر 8/27 درصد و رشد اقتصادی در بدبینانه‌‌‌‌‌ترین حالت منفی 5/2 درصد است. به گزارش فارس، وزارت امور اقتصادی و دارایی در گزارشی به عملکرد ۹ ماهه اقتصاد کشور در سال جاری و شاخص‌های کلان پرداخته و نرخ تورم و رشد اقتصادی سال ۹۷ را پیش‌بینی کرده است. دستیابی به رشد اقتصادی بالا و پایدار یکی از دغدغه‌های اصلی دولت‌ها و سیاست‌گذاران اقتصادی است که در شرایط بروز شوک‌های درونزا و برونزا اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند. در این راستا پژوهشکده امور اقتصادی به پیش‌بینی رشد اقتصادی سال 1397 با توجه به متغیرهای پیشرو و لحاظ سناریوهای مختلف نرخ ارز، قیمت نفت و میزان صادرات نفت پرداخته است. این پژوهشکده به پیش‌بینی نرخ تورم سال 1397 بر اساس سناریوهای یادشده پرداخته و نرخ تورم سال جاری را در بازه 4/24 تا 8/27 درصد پیش‌بینی کرده است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که رشد اقتصادی سال 1397 با لحاظ نرخ رشد 4/0 درصدی 6 ماهه اول سال (اعلام شده توسط مرکز آمار ایران) می‌تواند در بازه 1/1- تا 5/2- درصد نوسان داشته باشد. رشد اقتصادی ایران در ۹ ماه نخست امسال وضعیت مناسبی نداشته است. به طوری که رشد تابستان منفی و رشد بهار فاصله زیادی با هدف‌گذاری متوسط رشد در برنامه ششم توسعه (رشد 8 درصدی) دارد. پیش‌بینی نهادهای بین‌المللی نیز حاکی از استمرار کاهش رشد اقتصادی ایران در ادامه سال و منفی شدن رشد اقتصادی کل سال 1397 است. به گزارش فارس، این در حالی است که بانک جهانی رشد اقتصادی و نرخ تورم ایران را برای سال 19-2018 حدود 6/1- درصد و 8/23 درصد و صندوق بین‌المللی پول حدود 5/1- درصد و 6/29 درصد پیش‌بینی کرده است. همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس در 2 سناریوی مختلف رشد اقتصادی سال 1398 را پیش‌بینی کرده است که در خوش‌بینانه‌ترین حالت سناریوی اول 5/4-درصد و در بدبینانه‌‌‌‌‌ترین حالت سناریوی دوم 5/5- درصد خواهد بود. رشد اقتصادی امسال نیز در سناریوی خوشبینانه 6/2- و در سناریوی بدبینانه 5/5- درصد است. در این گزارش تاکید شده است روند کلی متغیرهای اقتصادی در یک سال اخیر، نشان می‌دهد اقتصاد ایران در مسیر قرار گرفتن در یک دوره رکود تورمی قرار دارد. زیرا از یکسو نرخ تورم روند افزایشی به خود گرفته و از سوی دیگر رشد اقتصادی فصلی کاهش یافته و چشم‌انداز آن نیز نزولی بوده است. روند متغیرها نشان می‌دهد در چند فصل آتی افزایش نرخ تورم، کاهش رشد اقتصادی و افزایش نرخ بیکاری استمرار داشته باشد.
تورم نقطه به نقطه بهمن‌ماه  42/3 درصد
همچنین براساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم 12 ماه منتهی به بهمن‌ماه ١٣٩٧ به 5/23 درصد رسید که نسبت به همین آمار در ماه قبل 9/2 واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین تورم نقطه به نقطه 3/42 درصد شد.


Page Generated in 0/0062 sec