printlogo


کد خبر: 207259تاریخ: 1397/12/13 00:00
رئیس کل بانک مرکزی: ظرف 4 ماه بانک‌های نیروهای مسلح با بانک سپه تجمیع می‌شوند
ادغام بانک‌ها مقدمه اصلاح نظام بانکی

گروه اقتصادی: همتی ساعاتی بعد از انتشار اطلاعیه بانک مرکزی درباره ادغام بانک‌های نیروهای مسلح در بانک سپه، در تلویزیون حاضر شد و جزئیات این طرح بزرگ را اعلام کرد.
به گزارش «وطن‌امروز»، طبق تصمیم شورای پول و اعتبار و شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا، 4 بانک قوامین، مهر اقتصاد، حکمت ایرانیان و انصار و موسسه اعتباری کوثر با بانک سپه ادغام خواهد شد و عملا بانک سپه به بزرگ‌ترین بانک کشور تبدیل می‌شود. رئیس‌کل بانک مرکزی اعتقاد دارد ادغام این بانک‌ها با بانک سپه بخشی از طرح تحول بانکی است و این کار بزرگ ظرف 4 ماه انجام می‌شود. همتی درباره جزئیات این طرح در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: یکی از اقدامات مهم ادغام بانک‌های وابسته به نیروهای مسلح بود که حاصل بحث‌های فراوان در شورای پول و اعتبار و شورای سران 3 قوه است. این طرح تمام مراحل تصویب را گذرانده است و این قانون برای بانک مرکزی است که باید اجرا شود. رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: این تحول مهم از امروز کلید زده شده است؛ با هماهنگی‌های انجام شده ان‌شاءالله این کار بخوبی انجام خواهد شد.
جزئیات ادغام 5 بانک و مؤسسه نظامی در بانک سپه
وی تصریح کرد: این 5 موسسه بانکی نزدیک 24‌میلیون سپرده‌گذار با ارزش 214 هزار میلیارد تومان دارند. برنامه‌ریزی به گونه‌ای است که هیچ تغییری در نحوه پرداخت سودهای سپرده‌گذاران صورت نگیرد. همتی رقم تسهیلات این بانک‌ها را 130  هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: این تسهیلات بر اساس قرارداد ادامه دارد  و کارکنان هم بر اساس قراردادها ادامه کار می‌دهند.
وی درباره تعیین‌تکلیف سهامداران حقیقی بانک‌های نظامی گفت: تکلیف سهامداران وابسته به  نیروی‌های مسلح مشخص است و 130هزار سهامدار جزء این بانک‌ها نیز مشکلی نخواهند داشت. برای همه سهامداران تصمیم گرفته‌ایم تا مشکلی برای آنها پیش نیاید؛ از الان تا 4 ماه آینده این بانک‌ها فرصت برای برگزاری مجمع دارند. از حالا تا 5 ماه دیگر اسمی از این بانک‌ها وجود نخواهد داشت، البته این بانک‌ها الان هم تحت مدیریت بانک سپه هستند. رئیس کل بانک مرکزی به وضعیت بدهی‌ها و مشکلات این بانک‌ها اشاره کرد و افزود: در این بانک‌ها خوب و بد وجود دارد؛ این بانک‌ها باید مبالغ و دارایی‌هایی را منتقل کنند که توازن ایجاد شود. مردم خیال‌شان راحت باشد.
وی با بیان اینکه برخی از این بانک‌ها از بانک مرکزی اضافه برداشت دارند، تصریح کرد: نقدینگی را  قبلاً از طریق بانک مرکزی تامین می‌کردند و بعد از این هم بانک مرکزی به آنها کمک خواهد کرد.  ناتوازنی هم از طریق انتقال دارایی‌ها رفع خواهد شد. همتی بار دیگر به سهامداران خرد اشاره و تصریح کرد: نمادهای این بانک‌ها در بورس باز خواهد شد؛ هیچ نگرانی برای سهامداران وجود ندارد، اگر سهامداری می‌خواست بیشتر سهام خود را بفروشد می‌تواند بعد از 4 ماه و مشخص شدن ارزش واقعی نسبت به فروش اقدام کند. وی گفت: بانک سپه به عنوان بانک مجموعه نیروهای مسلح نیست، بلکه بانک دولتی است که به نیروهای مسلح نیز براساس سیاست‌های خود سرویس می‌دهد، البته با نگاه ویژه و برتر می‌تواند به نیروهای مسلح سرویس دهد.
همتی همچنین در ادامه افزود: به صورت کلی این بانک‌های ادغامی حدود 2500 شعبه دارند که مجموع شعب آنها با 1600 شعبه بانک سپه، موجب خواهد شد بانک سپه 1000 شعبه از بانک ملی (که بزرگ‌ترین بانک کشور است) بیشتر شود. هدف ما مراعات و حفظ پرسنل بانک‌ها و همچنین تداوم فعالیت سپرده‌گذاران است. به مرور زمان راهکارهایی را دنبال خواهیم کرد.
رئیس کل بانک مرکزی درباره اینکه ادغام بانک‌ها ادامه خواهد داشت یا خیر، تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی کار کوچکی نیست و حتماً اصلاح را انجام خواهیم داد. سیستم بانکی باید با ثبات و شفاف باشد؛ اقدامات بانک‌ها باید ضابطه‌مند باشد. همتی گفت: ما (بانک مرکزی) به عنوان مقام ناظر نمی‌توانیم نظاره‌گر تخلفات بانک‌ها باشیم و اجازه دهیم هر کسی هر کاری دوست دارد انجام دهد.
وی از برنامه‌های بانک مرکزی برای مدیریت بازار پول و ارز گفت و ادامه داد: مردم به سیستم بانکی اعتماد دارند و می‌دانند که بانک مرکزی کنترل و هدایت را در اختیار دارد. از ستاد نیروهای مسلح، فرمانده سپاه، فرمانده ارتش، وزیر دفاع و فرمانده نیروی انتظامی تشکر می‌کنم و بالاترین مقام کشور نیز موافقت کردند که این کار انجام شود.
همتی درباره چرایی افزایش قیمت ارز در هفته‌‌های اخیر گفت: تقاضای فصلی و برخی خبرهای منفی و جوسازی‌های برخی افراد موجب افزایش قیمت ارز شده است. برخی نماینده‌های مجلس، همکارانم در دولت و برخی کارشناسان اقتصادی اظهاراتی‌‌‌‌ می‌کنند که قرار است فلان کار انجام شود و... این باعث جو منفی می‌شود.
وی از عرضه 30 تا 35 درصد ارز حاصل از صادرات به بازار نیما خبر داد و گفت: برخی از صادرکنندگان هستند که ما حتی آدرس از آنها پیدا نکردیم و تعدادی از کارت‌های اجاره‌ای صادرات داشته‌اند اما فهرستی را آماده و به نیروی انتظامی تحویل خواهیم داد. وی همچنین تاکید کرد: اگر صادرکنندگان ارز را تامین کنند بانک مرکزی نیاز ندارد که ارز را تامین کند. رئیس‌کل بانک مرکزی مشکل اصلی گرانی کالاهایی را که با ارز 4200 تومانی وارد کشور شده‌اند، در شبکه توزیع دانست و گفت: دولت به طور جدی در حال پیگیری برای حل این مشکل است. امروز(دیروز) مجلس تصویب کرده با ارز 4200 تومانی کالاهای اساسی را وارد کنیم و به مردم سهمیه بدهیم. امروز (دیروز) در بانک مرکزی سیستمی اجرایی شد که هر سرپرست خانوار با هر سهمیه‌ای که دارد بتواند با همان نرخ کالای خود را تامین کند. برای گوشت برنامه‌ریزی‌ها انجام شده است؛ امیدواریم در سال 98 دیگر این مشکل را نداشته باشیم.
همتی تاکید کرد: طبق سیستم طراحی‌شده در بانک مرکزی، بزودی هر سرپرست خانوار‌‌‌‌ می‌تواند سهمیه خود را از هر کالا بر اساس نرخ تعیین‌شده خریداری کند.

کاهش قیمت ارز در روزهای آتی
همتی در ادامه درباره بازار ارز گفت: قیمت ارز از کانال 13 هزار تومان برمی‌گردد. رئیس‌کل بانک مرکزی از عرضه 5/11 میلیارد یورو ارز در بازار نیما با قیمت بالای 10 هزار تومان خبر داد و تصریح کرد: یورو در بازار آزاد 15 هزار تومان خرید و فروش می‌شود که این قیمت‌ها برای واردکننده به صرفه نیست و ماندگار نخواهد بود. من معتقدم نرخ‌‌‌هایی که وجود دارد واقعی نیست ولی از اول هم گفتم برای ارز نرخ تعیین‌‌‌‌ نمی‌کنم.وی با تشریح جزئیات عرضه 5/11 میلیارد یورو ارز در سامانه نیما بیان داشت: 3 میلیارد و 500 میلیون یورو از طریق بانک مرکزی عرضه شده و 8 میلیارد یورو نیز عرضه صادر‌کنندگان بوده که 7 میلیارد و 400 میلیون یورو فروش، 600 میلیون یورو واردات در مقابل صادرات و واگذاری امتیاز به غیر بوده است. رئیس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه این 8 میلیارد یورو معادل 9 میلیارد و 200 میلیون دلار خواهد بود، افزود: این در حالی است که صادرات غیرنفتی 40 میلیارد دلار بوده که اگر سهم شرکت گاز هم که بخشی از آن بوده را کم کنیم 30 تا 35 درصد ارز حاصل از صادرات به کشور بازگشته و حدود 65 درصد هنوز بازنگشته است.


Page Generated in 0/0073 sec