printlogo


کد خبر: 207516تاریخ: 1397/12/18 00:00
عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران:
خواب ۵ ساله تولید مسکن، بازار را وارد رکود کرد

عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: وضعیت کنونی و افزایش قیمت مسکن ناشی از ۵ سال رکود بخش ساخت و ساز بوده است. ایرج رهبر در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه به طور معمول قیمت واحد‌های مسکونی بعد از ایام نوروز افزایش می‌یابد، گفت: امسال با توجه به شرایطی که در اقتصاد کشور ایجاد شده نمی‌توانیم پیش‌بینی‌ای از افزایش  یا کاهش قیمت مسکن داشته باشیم. وی با بیان اینکه وزیر راه و شهرسازی برنامه‌هایی برای کنترل بازار مسکن عرضه کرده است، گفت: هنوز این برنامه‌ها به مرحله اجرایی و عملیاتی نرسیده اما امیدواریم با اجرای آنها وضعیت بازار مسکن بهبود یابد.  رهبر اظهار کرد: بازار مسکن 5 سال در رکود بوده است و ما در طول این مدت شاهد توقف در تولید مسکن بودیم و همین توقف در عرضه، اثرات خود را هم‌اکنون در بازار مسکن نشان داده است. وی با بیان اینکه برنامه‌های بازار مسکن کوتاه‌مدت نیست، گفت: اگر تولیدات مسکن را از همین امروز آ‌غاز کنیم اثرات آن تا 3 سال دیگر نمایان می‌شود، بنابراین باید از همین امروز به فکر افزایش تولید و عرضه مسکن باشیم. وی با بیان اینکه متأسفانه در دوران وزیر سابق، تولیدی در بازار مسکن نداشتیم، تصریح کرد: افزایش ۹۲ درصدی قیمت مسکن به دلیل نبود تولید در این بازار بوده است به طوری که عرضه
روز به روز کاهش و تقاضا رشد پیدا می‌کرد. عضو انجمن انبوه‌سازان استان تهران گفت: به هم خوردن تعادل در عرضه و تقاضا باعث ایجاد چنین مشکلاتی در بخش مسکن شده است به همین دلیل باید برنامه‌های بسیار دقیقی برای بهبود وضعیت کنونی بازار مسکن در دستور کار قرار گیرد.
 سرمایه‌گذاران انگیزه‌ای برای تولید مسکن ندارند
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور با بیان اینکه اگر هزینه دریافت تسهیلات به بخش تولید مسکن افزایش نیابد، سازنده‌ها از ساخت و ساز استقبال خواهند کرد، گفت: تولیدکنندگان به علت ریسک بالای سرمایه‌گذاری رغبتی برای تولید مسکن ندارند. فرشید پورحاجت در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه با افزایش قیمت‌ها از جمله قیمت مسکن، ارزش پول ملی به یک‌سوم کاهش یافته، گفت: این مساله سبب شده نقدینگی تولیدکنندگان به‌خصوص سازندگان به یک‌سوم کاهش پیدا کند، بنابراین وقتی قدرت خرید متقاضیان مسکن کاهش می‌یابد، تولیدکننده‌ها نیز رغبتی برای ورود به عرصه ساخت و ساز از خود نشان نمی‌دهند. پورحاجت با تاکید بر اینکه تقویت نقدینگی یکی از مهم‌ترین مولفه‌های افزایش قدرت خرید است، اظهار داشت: از 18 ماه پیش که قیمت مسکن روند رو به رشد خود را آغاز کرد، سقف تسهیلات ساخت مسکن و شرایط پرداخت آن هیچ تغییری نکرده است، پس باید سیکل معیوبی که سالیان سال در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن داریم، تغییر کند.


Page Generated in 0/0062 sec