رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: نرخ مصوبی در بحث آجیل و خشکبار وجود ندارد و در این زمینه عرضه و تقاضا، میزان تولید و نوسانات نرخ ارز تعیینکننده قیمت آجیل و خشکبار است. به گزارش میزان، مصطفی احمدی، رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره آخرین وضعیت فروش آجیل و خشکبار در روزهای پایانی سال اظهار کرد: بخشی از آجیل در شب چله و تقریبا ۷۰ درصد آن در شب عید مصرف میشود. وی افزود: سال جاری در ماههای فروردین و اردیبهشت با سرمازدگی بدی روبهرو شدیم که بر اثر آن ۷۰ درصد تولیدات از بین رفت ولیکن با تمهیدات اندیشیده شده مقداری جنس با ثبت سفارش به کشور وارد شد که از جمله آن میتوان به تخمه گوشتی و تخمه آفتابگردان اشاره کرد. رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار خاطرنشان کرد: در حال حاضر بازار آجیل و خشکبار نسبت به چند ماه اخیر متعادل شده و به دلیل ثبات قیمتها در بازار مردم میتوانند خرید مایحتاج خود را انجام دهند. وی درباره اینکه تولید داخل کفاف نیاز بازار را میدهد یا خیر، گفت: تولید داخل در بعضی موارد از جمله تخمه جابونی کفاف مصرف شب عید را میدهد، ولی در بحث محصولاتی چون فندوق، گردو و پسته به دلیل سرمازدگی اخیر با مشکلاتی روبهرو هستیم. احمدی درباره استقبال مردم برای خرید آجیل و خشکبار گفت: قدرت خرید مردم تا حدی در خرید آجیل و خشکبار مخصوص شب عید تاثیرگذار بوده چرا که در ۱۱ ماهه اخیر به یک پنجم رسیده اما با توجه به اینکه بیشتر افراد خرید آجیل و خشکبار را در روزهای پایانی سال انجام میدهند، امیدواریم از تاریخ ۲۰ اسفند به بعد خرید خشکبار افزایش یابد تا تولیدکنندگان با مشکل روبهرو نشوند. رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: در نمایشگاهها آجیلهای پرمصرف مثل آجیل مخلوط شور بین ۶۵ تا ۱۱۰ هزار تومان و آجیل چهارمغز بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است.