printlogo


کد خبر: 207981تاریخ: 1397/12/27 00:00
رئیس اتاق اصناف تهران:
گوشت وارداتی به دست ما هم نمی‌رسد

گروه اقتصادی: انتقاد به ناکارآمدی دولت در توزیع گوشت علاوه بر مردم، صدای رئیس اتاق اصناف تهران را نیز درآورد تا جایی که وی می‌گوید: «شنیده‌ام  گوشت وارد کشور شده و باید توزیع شود اما هنوز این گوشت به دست قصاب‌ها نرسیده است. این گوشت کجا می‌رود؟ ما خبر نداریم». قاسم نوده‌فراهانی، رئیس اتاق اصناف تهران در گفت‌وگویی رادیویی با بیان اینکه هزینه‌‌های خانوار چندین برابر نسبت به یارانه نقدی افزایش یافته است، گفت: «معیشت مردم تغییر قیمت سرسام‌آوری کرده و یارانه نقدی جوابگوی هزینه معیشت مردم نیست ولی اگر این مبلغ جمع و یکجا برای تولید هزینه شود، ضمن اشتغال‌زایی، موجب می‌شود کالاها نیز ارزان‌‌‌‌‌‌تر شود». محمد حسن‌نژاد، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در همین برنامه در پاسخ به اظهارات نوده‌فراهانی که گفت پرداخت یارانه نقدی به مردم تورم‌زاست، تصریح کرد: «ما آدرس را اشتباه گرفته‌ایم؛ تورم ربطی به هدفمندی یارانه‌ها ندارد. در این 7 سال یک ریال به مبلغ یارانه نقدی اضافه نشد؛ پس این تورم 200 درصدی از کجا می‌آید؟» وی با اشاره به یارانه غیرنقدی 900 هزار میلیارد تومانی افزود: «آقای فراهانی شما با 2 میلیون و 700 هزار میلیارد تومان بودجه کل کشور کجای کشور را آباد کردید که با 42 هزار میلیارد تومان آباد کنید؟!» حسن‌نژاد گفت: «هر جا تفاوت نرخ در یک کالا بیشتر باشد، به رانت می‌انجامد و مقوله تحریم‌ها نیز بهانه است». وی افزود: «اشکال کار اینجا بود که اعلام کردیم ورود کالا بدون انتقال ارز آزاد است؛ آقای فراهانی در اتاق اصناف هستند و می‌دانند این موضوع یعنی چه! گفته شد آقای تاجر یا بازرگانی که آن طرف خانه و زمین و دوست و آشنا داری! فلان کالا را بدون ارز کشور وارد کن تا سوئیفت و تحریم بی‌اثر شود. بعدازظهر همان روز رئیس‌کل بانک مرکزی در کمیسیون تلفیق حاضر شد و نگذاشت این بند تصویب شود». حسن‌نژاد با اشاره به اینکه آمریکا قصد شکستن کمر اقتصاد ایران را دارد ولی هیچ غلطی نمی‌تواند بکند؛ مگر اینکه دشمن داخلی اشتباهاتی مرتکب شود، ادامه داد: «بانک مرکزی بسیج شد و رای همه را برگرداند». نماینده مردم در مجلس افزود: «مشکل در حوزه تحریم نیز هست و اصل مشکل تحریم داخلی است. از آقای فراهانی می‌پرسم؛ مگر دلار 4200 تومانی پول پدر ماست؟ این دلارها مال ملت ایران است ولی دلار 4200 تومانی یعنی هزاران میلیارد تومان از جیب مردم برداشته و به جیب دلال ریخته‌اند». حسن‌نژاد گفت: «گران‌ترین گوشتی که با رانت از افغانستان و قزاقستان وارد کشور می‌شود، گوسفندی است که با هواپیمای بیزینس کلاس وارد می‌شود و برای ما کیلویی 6 یورو تمام می‌شود و با دلار دولتی 30 هزار تومان، با ارز نیمایی 54 هزار تومان و با دلار آزاد 90 هزار تومان؛ پس چرا گوشت کیلویی 120 هزار تومان برای مردم تمام می‌شود؟!»
گوشت وارداتی هنوز به قصابی‌ها نرسیده
نوده‌فراهانی درباره اظهارات حسن‌نژاد گفت: «بنده نیز شنیده‌ام  گوشت وارد کشور شده و باید توزیع شود ولی هنوز به دست قصاب‌ها - که زیرمجموعه‌ای از اتاق اصناف هستند و ما باید بر کار آنها نظارت کنیم- نرسیده است. این گوشت کجا می‌رود؟ ما خبر نداریم». در ادامه حسن‌نژاد در تایید این اظهارات با اشاره به تماس تلفنی یک فرد از حوزه انتخابیه خود مبنی بر اینکه پلیس راه گوسفندان این فرد را ضبط کرده است، گفت: «این فرد ادعا می‌کرد چند گوسفند را برای شب عید فروخته و از جلفا به تبریز می‌برده که پلیس‌راه جلوی او را می‌گیرد. تا جایی که ما اطلاع داریم قاچاق از داخل کشور به خارج انجام می‌شود. با فرماندار تماس گرفتم. ایشان گفتند: دیدیم شهرستان ما به گوشت نیاز دارد! اما مگر [حوزه‌‌های کلان] را به صورت استانی باید مدیریت کرد؟ مملکت را باید به شکل یک کل ببینیم. ما دزد را رها کرده‌‌‌‌‌ایم و سگ را بسته‌ایم». نوده‌فراهانی بر عدم دسترسی صنوف به گوشت‌‌های وارداتی اشاره کرد و افزود: «این گوسفندان شاید هنوز ذبح نشده‌‌‌اند. در حالی که 2 شب گذشته بار گوسفند تریلی‌ها در حال تخلیه بود. این گوشت اگر وارد کشور شده که باید به دست خانوار برسد تا مردم متوجه شوند گوشت ارزان‌قیمت وارد کشور شده است». حسن‌نژاد سخنان نوده‌فراهانی را چنین پی گرفت: «آقایان در وزارت جهاد کشاورزی اعلام می‌کنند کشور از تامین و تولید مرغ اشباع شده و مجوز مرغداری نمی‌دهیم؛ اگر اشباع شده است، چرا مردم در میدان تره‌بار در صف می‌ایستند که تخم‌مرغ ترکیه‌ای بخرند؟!» وی افزود: «وزارت جهاد اعلام کرد باید جلوی یک شرکت که جوجه‌‌های یک روزه تولید می‌کند، گرفته شود، چون انحصار است و با این تصمیم هم این شرکت را بدبخت کرد و هم به فردی مجوز داد که از انگلیس جوجه وارد کند که تازه این کار هم انجام نشد».
٥١٩٨ مرغداری گوشتی در سال 97 غیرفعال بوده است
بر اساس اعلام مرکز آمار، مقدار تولید تخم‌مرغ خوراکی امسال ‌٦٧٤ هزار تن و تعداد شاغلان مرد در این فعالیت در همین سال‌ ١٠٨٨٥ نفر و تعداد شاغلان زن ٥٣١ نفر بوده است. به گزارش ایلنا به نقل از مرکز آمار از تعداد ١٧٤٦ مرغداری فعال در بخش پرورش مرغ تخم‌گذار، ١٣٥٢ مرغداری فعال و  ٣٩٤ مرغداری غیرفعال بوده است. همچنین بر اساس این گزارش از تعداد ٢٠٥٢٠  مرغداری پرورش‌دهنده مرغ گوشتی، ‌١٥٣٢٢ مرغداری فعال و ٥١٩٨ مرغداری غیرفعال بوده است. وزن مرغ زنده پرورش یافته نیز امسال 5/2 میلیون تن بوده است. تعداد شاغلان  مرد در این فعالیت در همین سال ٥٧٢٧٨  نفر و تعداد شاغلان زن ١٠٥٢ نفر بوده است.


Page Generated in 0/0177 sec