printlogo


کد خبر: 210282تاریخ: 1398/3/20 00:00
همتی در جلسه علنی مجلس:
تولید مسکن باید زیاد شود تا گران نشود
رئیس مجلس: باید برای خانه های خالی مالیات سنگین وضع کنیم

گروه اقتصادی: روز گذشته مجلس جلسه «مسکنی» داشت که رئیس کل بانک مرکزی در این جلسه اعلام کرد: مردم برای اینکه سرمایه‌شان کاهش نیابد در مسکن سرمایه‌گذاری کردند که قیمت‌ها افزایش یافت. عبدالناصر همتی در نشست علنی دیروز  پارلمان درباره عملکرد بانک مرکزی برای رونق مسکن اظهار داشت: مسکن یکی از مهم‌ترین بخش‌‌های تولید کشور است و با توجه به تاکید بر رونق تولید در سال جاری و ارتباط مسکن با سایر صنایع و میزان اشتغال، بانک مرکزی توجه ویژه‌ای به این بخش دارد. رئیس کل بانک مرکزی افزود: با برنامه‌‌های دولت برای رونق تولید در سال ۹۸ و پشتیبانی مالی سیستم بانکی، شاهد رونق مسکن در سال جاری هستیم. همتی اظهار داشت: اعتباراتی که سیستم بانکی برای ساخت مسکن در سال ۹۷ اختصاص داد، نسبت به سال ۹۶ افزایش
100 درصدی داشت، در واقع مجموع اعتبارات مربوط به ساخت‌وساز مسکن در سال ۹۶ حدود
۵۶ هزار میلیارد بود که این رقم در سال ۹۷ به ۱۰۳ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد. وی گفت: صنعت ساخت‌وساز قدرت جذب منابع مالی زیادی دارد؛ سال گذشته 5/13 درصد از اعتبارات در بخش مسکن هزینه شد که امسال این رقم به ۲۰ درصد افزایش می‌یابد. رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: قیمت مسکن مانند سایر کالاها و دارایی‌‌های جامعه، تحت تاثیر قیمت‌‌های نسبی قرار گرفته است، در نتیجه تنها علت افزایش قیمت مسکن افزایش تقاضا و کاهش عرضه نیست، البته باید میزان عرضه افزایش یابد تا بازار به تعادل برسد. همتی با اشاره به دلایل افزایش قیمت مسکن اظهار داشت: افزایش قیمت مسکن به دلیل قیمت‌‌های نسبی و تمایل مردم به خرید مسکن و حفظ ارزش دارایی‌ها بود که با سیاست‌‌های اخذ شده برای تثبیت اقتصادی و با اجرایی کردن طرح ملی مسکن و پشتیبانی سیستم بانکی شاهد کنترل قیمت مسکن در سال ۹۸ هستیم. وی گفت: اواخر سال گذشته شورای پول و اعتبار وام ساخت مسکن را افزایش داد، این وام قابلیت تبدیل شدن به وام خرید را نیز دارد، بدین معنا که فردی که این تسهیلات را دریافت می‌کند، می‌تواند آن را به خریدار منتقل کند. این سیاست ابلاغ شده است. همتی افزود: وزارت راه‌وشهرسازی برای تولید ۴۰۰ هزار واحد مسکونی برنامه‌‌ریزی کرده است اما بانک مسکن به تنهایی نمی‌تواند از تولید مسکن حمایت کند. اقدامات لازم برای تعیین سهم هر یک از بانک‌ها برای پشتیبانی از طرح ملی مسکن، آغاز شده است. رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: سقف تسهیلات وام مسکن در گذشته برای زوجین ۱۰۰ میلیون تومان بود که این رقم در حال حاضر به ۱۶۰ میلیون تومان در شهرهایی مانند تهران افزایش یافته، در واقع سقف وام مسکن ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است که با پیگیری مجلس و دولت شاهد اتفاقات مهمی در سال ۹۸ در بخش مسکن خواهیم بود.
مالیات سنگین برای خانه‌های خالی وضع شود
رئیس مجلس با بیان اینکه ۵۰۰ هزار مسکن اضافه در تهران و در کل 2 میلیون مسکن اضافه در کشور وجود دارد، گفت: باید مالیات سنگین برای خانه‌‌های خالی وضع شود. علی لاریجانی هم در جلسه علنی دیروز پارلمان درباره طرح ملی مسکن گفت: طبق اعلام مرکز پژوهش‌‌های مجلس، ۵۰۰ هزار مسکن اضافه در تهران داریم که در کل کشور این رقم حدود 2 میلیون مسکن است. وی افزود: ممکن است برخی مسکن‌ها لوکس باشد و شهرداری‌ها اجازه ساخت این مسکن‌ها را داده باشند اما افراد بی‌بضاعت نمی‌توانند آن را خریداری کنند. وی با بیان اینکه طبق قانون برنامه ششم، حدود ۹۰۰ هزار مسکن باید در سال ساخته می‌شد که انجام نشد، ادامه داد: یکی از دلایل افزایش قیمت مسکن نیز همین مساله بوده است؛ در قانون برنامه ششم توسعه هم برای شهر و هم برای روستا سقف گذاشته شده است. از نکات مهمی که هم مرکز پژوهش‌‌های مجلس و هم دولت به آن توجه دارند این است که در موضوع مسکن روستایی بسیاری از روستاها به‌خاطر حریمی که برای آن قائل شده‌‌اند زمین کافی ندارند. لاریجانی با اظهار امیدواری به حل این مشکل در کشور گفت: در شهرهای بزرگ نیاز به شهرک‌های اقماری وجود دارد که در طرح ساخت مسکن به این موضوع توجه شده است. این طرح می‌تواند مشکل ما را از نظر کمبود مسکن حل کند، به شرطی که پیشنهاد ساخت یک میلیون مسکن در سال محقق شود. رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: برای ساخت شهرک‌های اقماری باید امکانات شهری از قبیل مسجد، مدرسه و امکانات اداری پیش‌بینی شود تا با مشکلی که در موضوع مسکن‌مهر مواجه شدیم روبه‌رو نشویم. لاریجانی افزود: یکی دیگر از موضوعات مربوط به وام است؛ طبق تقسیم‌‌‌بندی انجام شده وام به هر نفر در سطح روستاها ۴۰ میلیون تومان، در شهرهای کوچک و متوسط ۶۰ میلیون و در شهرهای بزرگ ۸۰ میلیون تومان است اما افراد پشت نوبت قرار می‌گیرند، چون سهم کلان تسهیلات بانکی برای وام مسکن 5/8 درصد بوده است که آقای همتی پذیرفتند آن را به ۲۰ درصد برسانند تا گشایشی در زمینه تسهیلات برای ساخت مسکن فراهم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: این طرح می‌تواند زمینه‌ساز حل مشکل مسکن باشد، البته باید در مقام اجرا همه مجموعه‌ها همچون وزارتخانه راه‌وشهرسازی، کشور و کشاورزی و بنیاد مسکن یک فکر را دنبال کنند، البته در این باره ملاحظات و ریزه‌کاری هم وجود دارد، از جمله درباره مسکن‌های خالی که اگر نظام مالیاتی برای آنها وضع و مالیات‌های سنگین گذاشته شود، با این شرط که اگر خانه‌های خالی را اجاره دهند، از پرداخت مالیات ظرف 5 سال معاف می‌شوند، می‌تواند انگیزه‌ای برای پر شدن خانه‌ها باشد. لاریجانی خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها دولت زمین می‌دهد و انبوه‌‌‌سازان خانه می‌سازند و درصدی را که مالکیت آن مربوط به دولت می‌شود در اختیار شهرداری‌ها می‌گذارند تا بتوانند اجاره دهند. می‌توان از این امکانات هم در این طرح استفاده کرد اما باید توجه شود که در این طرح زمین از حالت بورس‌بازی خارج شود.
 


Page Generated in 0/0067 sec