printlogo


کد خبر: 211195تاریخ: 1398/4/16 00:00
اخبار

ساینا 6 میلیون گران‌تر شد
گروه خودروسازی سایپا قیمت جدید خودروی ساینا را در تیر ۹۸ اعلام کرد. به گزارش تسنیم، قیمت خرداد خودروی ساینا 55 میلیون و 943 هزار تومان بود که در قیمت‌‌گذاری جدید کارخانه این خودرو با قیمت 60 میلیون و 943 هزار تومان به فروش می‌رسد. در همین حال شرکت مدیران‌خودرو بازهم اقدام به افزایش قیمت محصولات خود این‌بار تا حدود ۳۴ میلیون تومان کرد. نکته قابل تأمل اینکه قیمت جدید برخی محصولات مدیران‌خودرو همچنان گران‌تر از قیمت‌های بازار است به‌گونه‌ای که در یک نمونه خودروی تیگو ۵IE در کارخانه ۲۳ میلیون تومان گران‌تر از بازار به فروش می‌رسد.


بازرگانان اعتبارسنجی شدند
معاون مرکز توسعه تجارت الکترونیک وزارت صنعت از تکمیل اعتبارسنجی بازرگانان کشور خبر داد. بهنام امیری به تسنیم گفت: در حال‌ حاضر سامانه رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بازرگانان در حال فعالیت است و همه بازرگانان در این سامانه تحت سنجش اعتبار و رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند. امیری افزود: در این سامانه اطلاعات بازرگانان و تجار کشور ثبت شده و مورد بررسی قرار گرفته است و هر یک از بازرگانان بر اساس سوابق و دیگر شاخص‌های تعیین‌شده، امتیاز لازم را تا سقف 1000 کسب کرده‌اند. وی در پاسخ به اینکه آیا هم‌اکنون واردات و صادرات و فعالیت‌های بازرگانان بر اساس اعتبارسنجی و رتبه‌بندی انجام‌شده در این سامانه انجام می‌شود یا خیر، تصریح کرد: در حال حاضر واردات کالا به کشور بویژه برای تخصیص ارز و مسائل مربوط به آن، بر اساس این رتبه‌بندی
انجام می‌شود.


تشکیل صندوق‌هایETF در واگذاری بنگاه‌های دولتی
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در هیأت واگذاری بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی از مصوبه شورای هماهنگی سران قوا برای تشکیل صندوق‌های «ETF» در واگذاری بنگاه‌های دولتی خبر داد. علی‌اکبر کریمی در گفت‌وگو با تسنیم افزود: درباره این مصوبه سران قوا در هیأت واگذاری‌ها نیز بحث و تبادل نظر شده و بستر لازم برای تشکیل و توسعه این صندوق‌ها فراهم شده است. وی با اشاره به نحوه کارکرد این صندوق‌ها ادامه داد: قرار است این صندوق‌ها با اهداف و ارکان خاص تشکیل و سهام آن در بورس خریدوفروش شود. نماینده مردم اراک در مجلس با بیان اینکه اگر تشکیل صندوق‌های «ای‌تی‌اف» نهایی شود سهام بنگاه‌های اقتصادی بزرگ به آحاد مردم واگذار می‌شود، افزود: از این پس به‌جای اینکه مجموعه‌های بزرگ ‌مانند پالایشگاه یا نیروگاه را به افراد خاص واگذار کنیم و مشکلاتی را ایجاد کنیم، می‌توانیم از طریق بورس سهام‌ آنها را واگذار کنیم. وی با تأکید بر اینکه برخی بنگاه‌های دولتی وجود دارند که بخش خصوصی توان خرید آنها را ندارد، ادامه داد: به‌عنوان نمونه پالایشگاهی وجود دارد که 10 میلیارد دلار ارزش دارد و به‌طور قطع هیچ فرد یا شرکتی توان خرید آن را ندارد که از طریق «ای‌تی‌اف» می‌‌توان آنها را واگذار کرد. کریمی اظهار داشت: پالایشگاه ستاره خلیج فارس که 40 درصد بنزین کشور را تولید می‌کند یا پالایشگاه شازند اراک که روزانه 16 میلیون لیتر بنزین تولید می‌کند که حدود 20 درصد تولید کشور است نباید در اختیار فرد یا شرکت خاص قرار گیرد که در آینده کشور را دچار مشکل کند. وی اضافه کرد: یکی از خاصیت‌های بزرگ این صندوق‌ها ضد تورمی بودن آنهاست که می‌توان از طریق آنها نقدینگی سرگردان در دست مردم را جمع‌آوری کرد. گفتنی است ETF درواقع «صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس» است، سهام صندوق‌هایی که به‌طور معمول در انواع مختلف دارایی‌ها با نسبت گوناگون سرمایه‌گذاری می‌کنند. (وجه نقد، اوراق مشارکت، سهام و دیگر دارایی‌ها)
ETFها سهامی توزیع می‌کنند که در بورس معامله می‌شوند و نقدینگی و شفافیت قیمت نسبتاً بالایی دارند.
 


Page Generated in 0/0063 sec