printlogo


کد خبر: 211665تاریخ: 1398/4/29 00:00
دیوان عالی جبل‌الطارق حکم توقیف نفتکش گریس را به مدت ۳۰ روز دیگر تمدید کرد
توقیف شناور خارجی توسط سپاه

در شرایطی که بیش از 2 هفته از توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل‌الطارق به دستور آمریکایی‌ها می‌گذرد، نیروی دریایی سپاه روز یکشنبه یک شناور خارجی حامل نفت قاچاق را توقیف کرد.
به گزارش «وطن‌‌امروز»، روابط عمومی منطقه یکم نیروی دریایی سپاه با اعلام خبر توقیف یک شناور خارجی حامل یک میلیون لیتر سوخت قاچاق در جنوب جزیره لارک در خلیج‌فارس، ادعای رسانه‌های غربی مبنی بر توقیف هر گونه شناور دیگر توسط ایران در روزهای اخیر را تکذیب کرد. روابط عمومی منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: طی عملیات رصد و کنترل ترددهای شناوری در خلیج‌فارس  به منظور کشف و مقابله با قاچاق سازمان‌یافته، روز یکشنبه مورخ ۲۳/4/۹۸ گشت‌های شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه در خلیج‌فارس و تنگه هرمز پس از اطمینان از حمل قاچاق سوخت توسط یکی از کشتی‌های خارجی در اقدامی غافلگیرکننده این کشتی حامل یک میلیون لیتر سوخت قاچاق را پس از هماهنگی و حکم مراجع قضایی، در جنوب جزیره لارک توقیف کرد.
به گزارش سپاه‌نیوز، در این اطلاعیه افزوده شده است: این کشتی که ظرفیت حمل ۲ میلیون لیتر سوخت را دارد با ۱۲ خدمه خارجی در حال عزیمت  برای تحویل سوخت قاچاق دریافتی از لنج‌های ایرانی به کشتی‌های بیگانه در مناطق دورتر بود که با هوشمندی رزمندگان نیروی دریایی سپاه ناکام ماند.
روابط عمومی منطقه یکم نیروی دریایی سپاه در پایان با تکذیب ادعای رسانه‌های غربی مبنی بر توقیف کشتی دیگری در روزهای اخیر توسط ایران و اشاره به اینکه پرونده تخلف کشتی حامل سوخت قاچاق در مراحل رسیدگی قضایی قرار دارد، تاکید کرده است: «یگان‌های شناوری این منطقه طبق روال جاری با اشراف اطلاعاتی همه‌جانبه، مأموریت‌های امنیتی و مقابله با قاچاق سازمان‌یافته سوخت را با قاطعیت و هوشمندی به ‌طور شبانه‌روزی اجرا و در صیانت از منافع و سرمایه‌های ملت ایران لحظه‌ای درنگ نمی‌کنند».
این اقدام سپاه البته با واکنش‌های متفاوت آمریکا و انگلیس روبه‌رو شد، هرچند تا لحظه تنظیم این گزارش هیچکدام از این کشورها مسؤولیت این شناور را برعهده نگرفته‌اند. در همین راستا، وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به توقیف غیرقانونی نفتکش حامل نفت ایران در جبل‌الطارق که به گفته وزارت خارجه اسپانیا در پی درخواست آمریکا از انگلیس انجام شده است، روز پنجشنبه در بیانیه‌ای از توقیف یک کشتی حامل سوخت قاچاق ابراز ناخرسندی کرده و از ایران خواست این کشتی و خدمه آن را «فورا» آزاد کند. وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه‌ مدعی شد که ایران در حال آزار کشتی‌هایی است که از تنگه هرمز عبور می‌کنند. به نوشته پایگاه اینترنتی شبکه «ان‌بی‌سی»، در بخشی از این بیانیه آمده است: «آمریکا ادامه آزار کشتی‌ها و ایجاد اخلال در عبور امن از داخل و اطراف تنگه هرمز توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را قویا محکوم می‌کند». این بیانیه می‌افزاید: «ایران باید این فعالیت‌های غیرقانونی را متوقف کرده و فورا کشتی و خدمه‌ای را که بر اساس گزارش‌ها توقیف شده‌اند، آزاد کند. ما به همکاری نزدیک با متحدان و شرکای خود برای اطمینان از اینکه تاکتیک‌های باج‌خواهی و فعالیت‌های شرارت‌بار ایران دیگر امنیت دریانوردی و تجارت جهانی را مختل نکند، ادامه می‌دهیم».
همچنین سخنگوی دولت انگلیس روز پنجشنبه برخی گزارش‌های منتشر شده مبنی بر اینکه کشتی توقیف‌شده در خلیج‌فارس انگلیسی است را تکذیب کرد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، سخنگوی دولت انگلیس در این باره گفت: «ما در حال حاضر از وجود هرگونه منافع انگلیس در این کشتی، بی‌اطلاع هستیم».
در واکنش به این مواضع، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ایران هر روز با قاچاقچیان سوخت مقابله می‌کند و توقیف اخیر یک کشتی در خلیج‌فارس نیز در همین چارچوب انجام شده است. محمدجواد ظریف در جمع گروهی از خبرنگاران در نیویورک، درباره ادعای توقیف یک تانکر نفتکش گفته است: «نه! این یک تانکر نیست. یک کشتی کوچک است که یک میلیون لیتر، نه یک میلیون بشکه، نفت حمل می‌کرده است. ما هر روز این کار را انجام می‌دهیم. اینها افرادی هستند که نفت ما را قاچاق می‌کنند».
تداوم توقیف نفتکش ایرانی در جبل‌الطارق
از سوی دیگر، آخرین اخبار از تداوم توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط دولت محلی جبل‌الطارق حکایت دارد. بر این اساس، در حالی ‌که در روزهای گذشته اخباری درباره مذاکراتی میان مقامات ایران و جبل‌الطارق درباره نفتکش گریس یک منتشر شده بود اما دادگاهی در این کشور رأی به ادامه توقیف آن برای ۳۰ روز دیگر داد. رویترز نیز به نقل از دادستان کل منطقه جبل‌الطارق نوشت دیوان عالی توقیف این نفتکش را تا روز ۱۵ آگوست (۲۴ مرداد) تمدید کرده است. همچنین روز گذشته «فابیان پیکاردو» رئیس دولت محلی جبل‌الطارق مدعی شد که در لندن با مقامات ایرانی دیدار و درباره نفتکش توقیف شده ایران در این تنگه، مذاکرات مثبت و سازنده‌ای داشته است. یک سخنگوی دفتر پیکاردو در این باره گفت: وزیر ارشد جبل‌الطارق روز گذشته در لندن با مقامات ایرانی دیدار و برای تنش‌زدایی درباره نفتکش گریس یک و حل مسائل مختلف ناشی از توقیف این کشتی در این تنگه رایزنی کرده است. این مقام ارشد دولت جبل‌الطارق البته علاوه بر مقامات ایرانی با نخست‌وزیر و وزیر خارجه انگلیس نیز دیدار کرد. جرمی هانت در این باره در توئیتر خود نوشت: «دیدار مهمی با فابیان پیکاردو داشتم تا درباره کاهش تنش حول مساله گریس یک گفت‌وگو کنیم. هر دوی ما اتفاق نظر داشتیم که تحریم‌های اتحادیه اروپایی باید رعایت شود اما در عین حال برای حل مسائل در صورت طی روند قانونی جبل‌الطارق و دریافت تضمین‌های معتبر، آمادگی داریم». جرمی هانت البته همانند این موضع را در گفت‌وگوی تلفنی خود با ظریف نیز بیان کرده بود. مواضعی که از سوی برخی رسانه‌ها به زمینه‌چینی انگلیس برای آزادی نفتکش و اجتناب از برخوردهای احتمالی ایران تعبیر شد.
 

فرمانده کل سپاه:
در صورت خطای محاسباتی دشمنان راهبرد ایران تهاجمی خواهد بود

فرمانده کل سپاه با برحذر داشتن اتاق‌های فکر و جنگ جبهه دشمن از طراحی هرگونه ماجراجویی و شیطنت
ضد ملت ایران، تاکید کرد: در صورت خطای محاسباتی دشمنان، راهبرد دفاعی ما به راهبرد تهاجمی تغییر وضعیت داده و همه ظرفیت‌های ما سراسر تهاجمی می‌شوند. به گزارش سپاه نیوز، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان بازدید و ارزیابی میزان آمادگی‌های دفاعی نیروهای مستقر در جزایر سه‌گانه و منطقه دریایی نازعات در خلیج‌فارس، با تاکید بر اشراف اطلاعاتی و آمادگی مطلوب یگان‌های دریایی سپاه در صیانت از امنیت آب‌های سرزمینی ایران اسلامی گفت: منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز و جزایر و سواحل مربوط به آن نه‌تنها برای ایران، بلکه برای همه جهان، منطقه‌ای حساس و حیاتی بوده و جزء لاینفک اقتصاد جهانی به شمار می‌رود. وی افزود: در عین حال این منطقه برای کشور بزرگ ایران، یک مفهوم دفاعی مطلق و کاملی دارد و ما برای دفاع از منافع حیاتی و مرزهای آبی و هوایی خود در این منطقه و جزایر و  سواحل، گستره دفاعی قدرتمندی را از نیروهای زمینی، دریایی و هوافضا شکل داده‌ایم و از ذخایر و ظرفیت‌های تهاجمی فوق‌العاده بالایی نیز برخوردار هستیم. وی در ادامه با اشاره به راهبرد دفاع - تهاجم و تبیین سطح و عمق ویرانگری ناشی از «ضربه اول» در هنگام تهدید و تعرض عملی احتمالی،  تاکید کرد: بسیار طبیعی است که ما در استراتژی، دفاعی عمل می‌کنیم، یعنی آغازگر و شروع‌کننده هیچ جنگی نیستیم اما در این تاکتیک وضعیت کاملا معکوس است و در صورتی که خطایی محاسباتی از سوی دشمنان سر زند، راهبرد دفاعی ما به راهبرد تهاجمی تغییر وضعیت داده و همه ظرفیت‌های ما سراسر تهاجمی می‌شود.
 


Page Generated in 0/0117 sec